کشاورزی همچنان محور توسعه استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134253 تاریخ انتشار:  1402-06-21 - 08:47 تعداد بازدید:  79
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کشاورزی همچنان محور توسعه استان

یادداشت


 امروز قرار است محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در استان همدان از نقشه راه توسعه کشاورزی برای نخستین بار در کشور رونمائی کند.

این مجموعه پنج جلدی در هزار صفحه و در بخش های مختلف تخصصی کشاورزی استان همدان تهیه گردیده و راهنمای حرکت و برنامه‌ریزی پیش روی مسیر توسعه کشاورزی  استان همدان خواهد بود.

همچنین قرار است در این مراسم از کشاورزان برتر ملی استان همدان تجلیل شود.
کشاورزی یکی از محورهای مهم توسعه استان همدان است. اهمیت این محور توسعه حتی با پایان یافتن زمین و کمبود آب هم کم نشده و بهره‌وری آب و خاک در دستور کشاورزی استان قرار گرفته است.

سالها است توسعه کشت گلخانه‌ای، آبیاری مکانیزه، هوشمند سازی چاه‌ها و تغییر الگوی کشت و مسدود سازی چاه‌های غیر مجاز در دستور کار مسئولان استان است.

البته در مواردی چون توسعه گلخانه و تغییر الگوی کشت دولت سیزدهم کارنامه موفق‌تری در استان دارد.

آنچه در اجرای این برنامه‌ها قابل تأمل است یکسان نبودن قوانین و نبود حمایت لازم از کشاورز است.

مثلا در استانی چون همدان برای مسدود سازی چاه‌ها سختگیری زیادی می‌شود که البته لازم است اما در استانی دیگر این سختگیری نیست.

یا در قطع برق چاه‌ها برخی استان‌ها به دنبال روش های دور زدن این قطعی با استفاده از انرژی خورشیدی رفته‌اند و برخی استان‌ها هنوز درگیر تبعیض در زمان قطعی برق هستند.

در حوزه حمایتی نیز با اینکه کشاورزی قراردادی در این دولت دنبال شده اما مشخص نبودن نرخ خرید تضمینی و پرداخت دیر هنگام مطالبات کشاورزان کار را برای آنها سخت کرده است.

در این حوزه امسال گندم‌کاران به رغم عملکرد خوبی که داشتند به دلیل مشخص نبودن قیمت  تضمینی خرید و پرداخت دیرهنگام مطالبات دچار تردید هستند که سال بعد آیا دوباره گندم بکارند و دچار این مشکلات بشوند یا از خیر این کار صرف‌نظر کنند؟

هنوز کشاورزان به آینده تغییر الگوی کشت مطمئن نیستند و اقدامی برای این اطمینان بخشی هم به صورت جدی انجام نشده است تا کشاورزان را به این کار ترغیب کند. در حوزه صنایع تکمیلی کشاورزی و بسته بندی محصولات همچنان در استان کار جدی و اثرگذار مشاهده نمی‌شود و تازه خوری محصولات رونق بیشتری دارد.

هنوز در حوزه شهرت شهرستان‌ها به محصولاتی چون انگور، گردو، گندم، سیر و... و محصولات تکمیلی آنها کارها سنتی است و کار ماندگار و اثربخشی مشهود نیست.

با تمام این اوصاف همچنان کشاورزی محل رزق و ارتزاق بسیاری از مردم استان است و نمی‌توان آن ‌را از محورهای توسعه استان خارج کرد و روش سازگاری با محیط و شرایط جدید راهکار درستی است که در استان دنبال می‌شود.

نقشه راه توسعه کشاورزی جدای از این موارد نیست و قطعاً دربردارنده پاسخی برای این مشکلات و مسائل در کنار پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی، کم آبی و دیگر مسائل این بخش هست.

به هر حال با رونمایی از این نقشه باید دید آینده توسعه کشاورزی در استان و تاثیر آن بر توسعه استان چگونه خواهد بود و چه تغییرات مثبتی را به نفع کشاورزان و استان خواهد داشت.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com