روح و روان کودکان غزه زیر آتش جنگ متلاشي شده است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135209 تاریخ انتشار:  1402-08-15 - 07:00 تعداد بازدید:  74
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

روح و روان کودکان غزه زیر آتش جنگ متلاشي شده است

نویسنده : کبری هنری لطیف پور

یادداشت


 در ۱۵ مهر ماه سال جاری به دنبال درگیری  بین شاخه نظامی حماس و نیروهای اسرائیل در نوار غزه جنگ و بمباران گسترده ی اسرائیل علیه  فلسطینی ها آغاز شده است.

بنا به گزارش وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان حملات اسرائیل به ۹هزار و ۶۱تن رسیده است که ۳هزار و ۷۶۰ تن از جان باختگان کودکان هستند.غزه یکی  متراکم ترین نقاط جهان محسوب می شود و زمین عمدتا هموار آن منجر شده برد موثر بمب ها و مواد منفجره افزایش یافته و شمار شهدا و مجروحین بالا باشد.

تقریبا نیمی از جمعیت ۲.۱میلیون نفری غزه ۱۸سال یا کمتر هستند که این عامل هم باعث بالا رفتن آمار کشته شدگان می شود.جنگ اثرات جبران ناپذیری برای همه و به خصوص کودکان دارد و دراین میان یکی از آسیب هایی که بیشتر از هم متوجه کودکان است آسیب هاي روانی است.کودکان غزه نه‌ تنها بايد بار سنگين جنگ را بر جان خود تحمل کنند بلکه از لحاظ رواني نيز در زير آوار اين جنگ خرد و متلاشي شده‌اند.

کودکاني که ديگر به فعاليت‌هايي مانند آوازخواندن و شادي‌کردن و هرچه ديگر کودکان را بر سر شوق مي‌آورد، عکس‌العملي نشان نمي‌دهند. ديگر آن‌طور که در گذشته بودند، شاد نيستند و نقاشي‌هاي کودکانه‌شان مملو از تصاوير کودکان قتل‌عام‌شده‌اي است که هرروزه در جنگ مي‌بينند. کودکاني که ذهنشان با تصاوير محاصره و قحطي پر شده است. هجوم نظامی صهیونیست ها به غزه، افزون بر شهادت شمار زیادی از فلسطینیان، پیامدهایی چون آسیب های گسترده و ژرف روانی به ویژه برای كودكان به دنبال داشته است.

قواعد پذیرفته شده بین‌المللی درباره درگیری مسلحانه براساس کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۴۹ تصویب شد که طبق آن کودکان باید تحت حمایت و رفتار انسانی قرار گیرند اما این شرایط به هیچ عنوان در غزه رعایت نمی شود واسرائیل بارها به مکان هایی مثل بیمارستان ها یا ساختمان های تحت نظر سازمان ملل  که برای غیر نظامیان و کودکان امن محسوب می شوند حمله کرده است .در غزه، یک کودک ۱۵ ساله پنج دوره بمباران شدید سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ را در زندگی خود تجربه کرده است.گذراندن این سال ها او را با فقدان های فراوانی روبه رو کرده است و ناچار به تحمل شرایطی به غایت سخت شده است.

دراین روزها نبود مکان امن، ترس و وحشت فراگیر را در میان بسیاری از کودکان ایجاد کرده و آسیب های فراوانی به آنها وارد کرده است.برخی از کودکان که واکنش مستقیم نشان داده و ترس خود را ابراز کردند، ممکن است نیاز به روانکاوی فوری داشته باشند، اما وضعیتشان از کودکانی که وحشت و ضربه روحی را در درون خود نگه داشته اند، بهتر است.

جنگ در برهه زمانی كودكی كه ساختار شخصیتی در حال شكل گیری است، می تواند شخصیت به وجود آمده را دچار بی تعادلی و بی توازنی سازد وعلائمی جدی مانند تشنج، شب ادراری، ترس، رفتار پرخاشگرانه، بی قراری و ترک نکردن والدین را ایجاد کند. به علاوه زمانی که  استرس ها و شرایط نابهنجار روانی ادامه دار باشد، نهایتا حتی می تواند  منجر به اختلال های فیزیولوژیك شود.

برخی بیماری های جسمی هستند كه هیچ ریشه و عامل فیزیكی ندارند و فقط به دلیل آسیب های روانی پدیدار می شوند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com