شهدای گمنام چراغ راهند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60765 تاریخ انتشار:  1394-04-23 - 05:45 تعداد بازدید:  298
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهدای گمنام چراغ راهند

یادداشت

هر چند گاه یکبار پیکر یکی از فرزندان عزیز این خاک پاک بعد از سالها گمنامی به آغوش وطن باز می گردد و عطر آن فضای شهرهای ما را مملو از رایحه بهشت می کند. فرزندان پاک این مرزو بوم اگرچه  در اوج غربت و مظلومیت پر کشیدند اما با آمدن پیکرشان یادی جاودانه از خود بجای می گذارند که تا ابد خط سرخ شهادت در این کشور پر رنگ بماند.همین یک ماه پیش بود که کاروانی دویست نفره از غواصان مظلوم و دست بسته تفحص شدند تا به فرمایش رهبر انقلاب‌ بار دیگر فضای زندگی را معطّر و جان زندگان را سیراب کنند.
این بیان پرمعنا تنها گوشه ای از برکت های یاد و حضور شهدا در شهرهای کشور است که در مقاطعی فضای استان ما را نیز عطر آگین و پر برکت کرده است. استان همدان این افتخار را  دارد که با میزبانی از 121 شهیدگمنام تا  اسفند 93  -که برگرفته از عظمت و بیداری مردمان این خطه بوده- همچنان راه اسلام و انقلاب را بپیماید  تا به حق شایسته عنوان و نشان «‌دار المجاهدینی »‌ باشد که رهبری انقلاب به همدان عطا کردند.
امروز در جای جای شهرهای استان آکنده از عطرو یاد این شهدای گمنام است و چه حکیمانه و عارفانه این حقیقت در کلام امام (ره) جاری شد که «‌همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود».
این حقیقت بیان شده از زبان امام راحل را امروز می توان در ایام لیالی قدر در همدان مشاهده کرد که چگونه مردم مومن و خداجوی سفره احیای خود را بر سر تربت پاک شهیدان شان باز میکنند تا با اعتقاد به عظمت و مقام شفاعت ایشان رنگ آلودگی و گناه را از خود بشویند.این عاشقی و دلدادگی فقط برای ایام خاص سال نیست و در دیگر ایام نیز قبور پاک شهدا مامن و پناه مومنان از دلبستگی ها و هیاهوی دنیوی است. نگارنده  خود مشاهده کرده که مزار شهید گمنامی در یکی از شهرستانهای استان به ملجا و میعادگاه معتقدان به مقام شامخ شهدا بدل شده و بر سر آن برای روای حاجات خود شمع روشن میکنند.
این داستان دلدادگی مردمان این مرز و بوم به آرمان و یاد شهدا است که جایگاهش را فراتر از هر جایگاهی در دل خود دارند چرا که به قداست راهشان ایمان و اعتقاد کامل دارند . ازآنجایی که مقام شهدا در دیدگاه دین و مومنان شامخ است و بزرگ لاجرم نقش حضور آنها در شهرها نیز از این قاعده مستثنی نخواهدبود. چه اینکه اگر در تشیع و تدفین پیکر شهیدی سعی در پیش بینی بهترین برنامه ها می شود از این روحیه نشات می گیرد و امروز دیده میشود که مقبره شهدا به عنوان تندیس های جاویدان در اماکن متبرکه و مهم جانمایی شده اند. در این میان برخی جانمایی ها علیرغم اینکه با دقت و خلوص نیت از سوی متصدیان صورت گرفته اما با گلایه هایی از سوی دلسوزان انقلاب همراه بوده است . عمده این گلایه ها در آنجایی بوده که مقام شهدای گمنام والاتر از این است که با برخی جانمایی ها به بیشتر از قبل گمنام شوند.
 نمونه آن هم در استان همدان مقبره سه شهید گمنامی است که در پارک جنگلی اسدآباد جانمایی شده اند. به شهادت ناظران و گزارش هایی که از وضعیت این مقبره ها منتشرشده این مکان در خور شان این سه شهید عزیز نبوده است .
قربت این سه شهید گمنام را با مقایسه حضور مردم بر سر مقبره شهدای گمنام در بهشت زهرای اسدآباد بیشتر می توان احساس کرد.
مقبره شهدای پارک جنگلی اسدآباد در حالی امروز غریبانه خاک بر آن نشسته که می توانست همچون دیگر شهدای شهر با آب دیده مردم شستشو داده شود و حالا مقبره این شهدا هنوز چشم انتظار اعتبارات دولتی است.
این دست جانمایی ها در تدفین شهدای گمنام بر غربت این گمنامان افزوده و البته فقط هم به استان ما مختص نمیشود و هستند دیگر شهدایی که بر فراز کوهها یا مکانهایی خاکسپاری شده اند که بر نام و نشانی آنها افزوده است.
این روزها شهردار همدان خبر از تدفین شهیدگمنام دیگری در «‌پارک مردم »‌شهر همدان داده است که نقطه نظرات متفاوتی در مورد آن ابراز شده است . انگیزه مردم مومن از بیان این نظرات هم بیان نگرانی است که از غربت مقام شهدا دارند . تجربه سه شهید پارک جنگلی اسدآباد و برخی شهرهای کشور را بیاد می آوردند و از این رو  دغدغه دارند و دل می سوزانند که مبادا شهدای گمنام از آنکه هستند گمنام تر شوند و فقط مردم شهر از حضور شان بی نصیب بمانند. این انتقادات ما را یاد انتقاد صریح استاد رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدرس ارزشی و برجسته دانشگاه انداخت که در نشست تبیین جایگاه باغ موزه ها در حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در مشهد گفته بود:« جانمایی مجسمه‌ها و حتی دفن شهدا در مکان‌هایی که محل تفریح مردم است نباید انجام شود که آنان را به گریه بیندازد، برخی مواقع دلیل دفن شهید در پارک را متوجه نمی‌شوم... گاهی گفته‌ام جلوی دادگستری، شهرداری و ادارات دولتی شهدای گمنام دفن کنید که ببینند نان خون چه کسانی را می‌خورند، در حیاط حوزه‌های علمیه شهید گمنام دفن شود که بدانند باید در چه مسیری حرکت کنند و کار کنند».از این رو انتظار میرود مسئولان شهر به مکان خاکسپاری و شایستگی آن برای درک مقام شامخ شهدا و استفاده هرچه بهتر از آن دقت نظر داشته باشند.
جایگاه شهدا رفیع است و شمع محفل اند و این مردم شهریم که به آنها نیازمندیم و از این رو از مسئولان انتظار میرود در جانمایی مقبره این شهدا انتظارات مومنان را برآورده کنند. شهدا چشم و چراغ این ملتندو چراغها را پیش رو میگذارند نه پشت سر و یا در جای نهان. 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com