1403-02-031403-02-13bool(false) کیفیت آب در انتظار دستگاه ازون‌زن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134200 تاریخ انتشار:  1402-06-18 - 08:53 تعداد بازدید:  558
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تکمیل پروژه آب همدان 1160 میلیارد تومان پول می‌خواهد
کیفیت آب در انتظار دستگاه ازون‌زن

نویسنده : غزل اسلامی

سرمقاله


 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در جمع خبرنگاران به تعدادی پرسش خبرنگاران درباره کیفیت آب شرب همدان، زمان تکمیل 100درصدی پروژه انتقال آب، میزان ذخایر آبی و ... پاسخ داد.

رضا اخلاص‌مند در پاسخ به پرسش خبرنگار همدان‌پیام مبنی بر اینکه از زمانی که آب تالوار به همدان منتقل می‌شود، کیفیت آب شرب تغییر کرده، گفت: آبی که پس از تصفیه در تصفیه‌خانه بدست مردم می‌رسد استانداردهای ایران را دارد و مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی و شرکت آبفا همدان است و از نظر کیفیت هیچ مشکلی ندارد. اما برای بالابردن بیشتر کیفیت نیاز است تا دستگاه ازون‌زنی خریداری شود که برای خرید آن نیاز به اعتبار است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام مبنی بر اینکه هنوز پروژه انتقال آب از تالوار تکمیل نشده اما مسأله تأمین آب همدان از اولویت خارج شده، توضیح داد: این پروژه هنوز در اولویت است و مهمترین پروژه این شرکت در استان است. سال گذشته قراربود 700میلیارد تومان از محل تهاتر نفت برای تکمیل پروژه آبرسانی به همدان اختصاص بیابد که تاکنون محقق نشده اما یکشنبه گذشته که در سازمان برنامه و بودجه کشور بودم 500میلیارد از آن برای همدان درنظر گرفته‌شده و اگر به موقع ابلاغ شود کار را انجام می‌دهیم.

وی افزود: علاوه بر این به‌دنبال منابع دیگری هم هستیم تا بتوانیم اعتبار موردنیاز برای خریداری این دستگاه تأمین کنیم.

اخلاص‌مند در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام درباره زمان بهره‌برداری از تصفیه‌خانه مهاجران هم گفت: تصفیه‌خانه مهاجران در حال حاضر نزدیک به 950لیتر در ثانیه آب تصفیه می‌کند که به همدان منتقل می‌شود و این یعنی مسئولان استان به قولی که برای بهره‌برداری از آن تا بهمن 1401 داده بودند عملی شده است. اما موضوع رساندن این تصفیه‌خانه به ظرفیت نهایی یعنی تصفیه 1800لیتر در ثانیه و خرید دستگاه ازون‌زنی و لجن خشک‌کن است، که در این صورت می‌گوییم به‌طور کامل به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ادامه داد: بر اساس برآوردهای سال‌جاری 1160میلیارد تومان برای این اقدامات پول لازم است. ولی اگر خرید دستگاه ازون‌زنی و اقدامات محوطه‌سازی را درنظر نگیریم و فقط بخواهیم 1800لیتر در ثانیه را منتقل کنیم با 460میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اگر این مبلغ همین امروز تأمین و شده و تخصیص بیابد در نیمه نخست پاییز این اتفاق می‌افتد.

وی در پاسخ به این پرسش که آب تالوار آرسنیک دارد و حتماً باید دستگاه ازون‌زنی خریداری شود، گفت: در حال حاضر با کلرزنی دستی و آب ژاول در تصفیه‌خانه مدرن استان آرسنیک آن را با پائین‌تر از حد استاندارد رسانده‌ایم و مشکلی ندارد.

اخلاص‌مند در پاسخ به پرسش دیگر همدان‌پیام درباره مشکل آب کبودراهنگ و نحوه تأمین آب شرب این شهرستان برای جلوگیری از بروز بحرانی شبیه بحران آب همدان در سال 1401، گفت: مطالعات اولیه ایجاد مسیر انتقال آب تالوار به کبودراهنگ و نوژه انجام شده است؛ بنده از زمانی که در این استان هستم پیگیر این مطالعات و مصوبه مربوط به آن بوده‌ام.

در تیرماه سال‌جاری مصوبه مطالعات فاز نخست اخذ شده و مطالعات فاز 2 نیز در حال انجام است. در واقع برای اخذ مجوز ماده 23 یکسری مطالعات می‌خواهد که تأمین اعتبار شده و وقتی این مطالعات به پایان برسد و ماده 23 برای آن بگیریم می‌توانیم از محل تالوار به این مناطق آبرسانی کنیم.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای سال 1402 میزان اعتبار موردنیاز این طرح 600میلیارد تومان است و پیگیر هستیم تا از محل اعتبارات شهرهای دارای تنش آبی برای آن تأمین اعتبار کنیم که در این صورت آماده هستیم که مناقصه پروژه را برگزار کرده و پیمانکار ذی‌صلاح را تعیین کنیم.

اخلاص‌مند درباره تخصیص آب تالوار به شهرستان کبودراهنگ نیز گفت: در کبودراهنگ مطالعات دریافت مجوز ماده ۲۳ در حال انجام است که بتوانیم مجوز این طرح را بگیرم و از محل خط آبرسانی تالوار تأمین اعتبار می‌شود. بر اساس برآورد امسال ۶۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه خط آبرسانی از تالوار به همدان ۸۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: این پروژه برای اینکه به‌طور کامل به مرحله اجرا برسد، ۱۹۸۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه 3ایستگاه پمپاژ  شماره یک با ارتفاع پمپاژ ۲۲۰متر، شماره دو با ارتفاع ۲۲۰ و شماره ۳ با ارتفاع ۱۳۶ متر داریم که انتقال آب از را به خط آبرسانی انجام می‌دهند، تصریح کرد: پیشرفت فیزیکی ایستگاه پمپاژ شماره یک و 2 هرکدام 90درصد است و فقط کارهای ساختمانی و محوطه‌سازی آنها باقی مانده که اگر اعتبار ابلاغ شود انجام خواهد شد.

اخلاص‌مند با اشاره به اینکه خط انتقال برق صددرصد انجام شده است، خاطرنشان کرد: پست‌های برق ۷۴درصد و خط بای‌پس 100درصد اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گفت: این پروژه قبل از دولت سیزدهم ۳۲درصد پیشرفت داشته اما در ۱۷ماهه دولت سیزدهم که کار اجرایی شروع شده، به ۸۸درصد رسیده به‌طوری‌که این پروژه در دولت سیزدهم ۵۶درصد پیشرفت داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان درباره سایر پروژه‌های این شرکت در استان گفت: طرح خرمرود ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سدی است که در پایین دست آب شرب ۵۵روستا را تأمین خواهدکرد و هدفش تأمین آب شرب و بهبود کشاورزی و کنترل سیلاب است.

وی با اشاره به اینکه حجم مخزن سد خرمرود 8میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز این طرح ۱۴۰میلیارد تومان است که از سال ۹۶ با روش فاینانس داخلی شروع شده است. در سال گذشته که اعتبار اولیه تمام شد عملیات اجرایی این سد به صورت پیمانکاری وارد مرحله اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان تأکید کرد: امسال اگر اعتبار مورد نیاز سد خرمرود تأمین شود، آبگیری از این سد را تا پایان سال خواهیم داشت و سال آینده شاهد بهره‌برداری از این سد خواهیم بود.

اخلاص‌مند با اشاره به اینکه سد گرین با حجم ۱۰میلیون مترمکعب در شهرستان نهاوند از دیگر طرح‌های در دست اجرای استان است، یادآور شد: پیمانکار پای کار است، البته یکسری معضلات و معارضان اجتماعی دارد که اگر مرتفع شود پیمانکار خوبی پای کار است و سال آینده شاهد پیشرفت خوب این سد خواهیم بود.

وی گفت: انتقال آب از دره مرادبیک برای تأمین آب شرب همدان جزو طرح‌های کوچک آب منطقه‌ای استان همدان است که اگر اعتبارات تأمین شود از این منابع هم برای تأمین آب شرب همدان استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه کل رودخانه‌های استان ۱۵۰۰کیلومتر است که تاکنون توانسته‌ایم ۶۰۰کیلومتر را تعیین حریم و بستر کنیم، تأکید کرد: اگر رودخانه‌ها ساماندهی نشوند در مواقع سیلابی خساراتی وارد خواهند کرد.

اخلاص‌مند درباره تعیین تکلیف حریم رودخانه عباس‌آباد، اظهار کرد: در راستای حفظ حریم و بستر رودخانه ها، مطالعه حریم وبستر رودخانه عباس آباد انجام و به مجاوران این رودخانه اعلام و فراخوان داده شده است که حق اعتراض به حریم و بستر اعلامی را دارند. در حال حاضر اعتراضات دریافت شده و درصورتی‌که کمیسیون ماده۱۰۰ اعلام نظر کند،  بازگشایی و ساماندهی مسیر این رودخانه را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه استان همدان در 3حوضه آبریز واقع شده است، اظهار کرد:  ۳۴درصد در حوزه کرخه، ۵۵درصد فلات مرکزی و ۱۱درصد سفیدرود واقع شده است.

اخلاص‌مند ادامه داد: از نظر منابع آب سطحی و زیرزمینی منابع غنی‌ای در استان همدان نداریم و هیچ آبی از استان‌های دیگری وارد استان همدان نمی‌شود، بلکه همدان سرچشمه است بنابراین باید منابع آب موجود را حفظ و صیانت کرده و نحوه مصرف بهینه را در بین مردم فرهنگسازی کنیم.

وی افزود: امسال ۲۸۹میلی‌متر بارندگی در استان همدان داشتیم که نسبت به سال قبل ۲۵درصد افزایش داشته اما نسبت به بلندمدت ۱۶درصد کاهش داشته است.

اخلاص‌مند با بیان اینکه در حوضه سد اکباتان عملکرد بارش‌ها منفی بود، به‌طوری‌که 4درصد کاهش داشت، ادامه داد: سال گذشته آورد سداکباتان 19/6میلیون متر مکعب بوده که امسال به 18/9میلیون مترمکعب رسیده است.

وی گفت: با وجود اینکه آورد رودخانه در پشت سد کم شده بود با مدیریت آب در حال حاضر 6/5میلیون مترمکعب پشت سد اکباتان آب موجود است و تاکنون مشکلی در آبرسانی نداشته‌ایم.

اخلاص‌مند با بیان اینکه پیش بینی‌های هواشناسی می‌گوید امسال بارش‌های نرمال و بیش از نرمالی خواهیم داشت، ادامه داد: 5سد در حال بهره‌برداری در استان همدان داریم که سد نعمت‌آباد و شنجور در مرحله تحویل موقت هستند و از سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند و 2سد هم در حال اجرا داریم.

این مقام مسئول افزود: در بخش آب‌های زیرزمینی از ۱۴دشت استان، 7محدوده مطالعاتی ممنوعه است. سفره‌های زیرزمینی در همه محدوده‌های استان سیر نزولی دارد و شاهد کم شدن منابع آب‌های زیرزمینی در دشت‌های استان هستیم.

وی با بیان اینکه باید با کاشت محصولات کم آب‌بر و رعایت الگوی کشت آب را برای آیندگان ذخیره کنیم، تأکید کرد: در صورت برداشت آب‌های سفره‌های آب زیرزمینی فرونشست زمین اتفاق می‌افتد که باعث از دست رفتن حجم سفره‌های زیرزمینی خواهد شد و مرگ سفره رخ می‌دهد که برگشت‌پذیر نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بیان کرد: متوسط افت تراز آب‌های زیرزمینی نسبت به سال گذشته در استان همدان در دشت همدان- بهار، یک و نیم متر، دشت کبودراهنگ ۴۰سانتیمتر، دشت رزن- قهاوند ۳۷سانتیمتر و دشت ملایر یک متر و ۱۲سانتیمتر است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com