وعده رفع فیلتر به جز اینستاگرام و واتساپ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129753 تاریخ انتشار:  1401-11-02 - 16:32 تعداد بازدید:  486
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وعده رفع فیلتر به جز اینستاگرام و واتساپ

نویسنده : میثم میرزایی

داخلی


 روز گذشته وزیر ارتباطات در اظهاراتی درباره رفع فیلتر برخی از پلت‌فرم‌های خارجی به صورت کامل اظهار کرد: من قبلاً اعلام کرده‌ام که کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، متولی فیلترینگ است و حدود ۱۳عضو دارد که دولت یکی از اعضای آن است‌. تلاشمان این است محدودیت‌هایی که قابلیت برطرف شدن دارند، برداریم و ان‌شاا... طی 2روز آینده خبرهای خوشی در این زمینه خواهید شنید.

عیسی زارع پور تأکید کرد: البته دو پلت‌فرم اینستاگرام و واتساپ که با مصوبه نهادهای امنیتی مسدود شدند، در حال مشمول این اتفاق نیستند و در این زمینه نهادهای امنیتی تصمیم گرفتند اما سرویس ها و خدماتی هستند که از نظر ما قابلیت بازنگری دارند و اکنون مسیری را دنبال می‌کنیم که این اتفاق رخ دهد. مشخصا کلاب هوس طی روزهای آینده رفع فیلتر می شود.

4 ماه پیش بود  شورای عالی امنیت ملی که ریاست آن بر عهده رئیس جمهوری است دستور فیلترینگ را برای برنامه های واتساپ، اینستاگرام و کلاب هاوس صادر کرد.

 سید ابراهیم رئیسی در آذر ماه و در جمع دانشجویان و در پاسخ به اعتراض یک دانشجو که گفت چرا برخلاف وعده‌هایتان شبکه های اجتماعی را مسدود کرده‌اید؟ گفت: این اقدام جنبه امنیتی داشته و البته موقتی است و وعده خود را فراموش نکرده ام.

 انتقاد برخی نمایندگان از فیلترینگ

به تازگی نیز برخی نمایندگان در اظهاراتی از فیلترینگ شبکه های اجتماعی انتقاد کرده اند که از جکله آنها جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امورداخلی کشور است که به ایسنا گفته بود: تعبیر بنده این است که فیلترینگ به شیوه کنونی، همان باتون در فضای مجازی است.

اینکه ما می گوییم شبکه های اجتماعی خارجی را فیلتر کرده و در پلتفرم‌های داخلی تبیین انجام می دهیم، خوب است اما در پلتفرم های داخلی برای چه کسی می خواهیم تبیین انجام دهیم؟ حتی بنده معتقدم که توییتر و یوتیوب نیز باید رفع فیلتر شود، وقتی این پلتفرم ها رفع فیلتر شود جمعیتی که در اینستاگرام تجمیع شده است سرشکن می شود. گذشته و عقبه فیلترینگ به این شیوه نشان داده که موفق نبوده است و جز نارضایتی چیزی به دنبال ندارد.

جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در انتقاداتی گفته: این اقتصاد بسته آکواریومی که شما در و دیوارش را بسته‌اید، اینترنت را هم می‌خواهید محدود کنید، اینستاگرام و واتساپ و تلگرام را هم محدود کنید؛ اصلا برق را هم قطع کنید. آیا می‌توانید کشور را به این شیوه اداره کنید؟ این نسل جدیدی که الان در کشور دارد زندگی می کند با نگاه کردن به این سیاست‌های ما فقط دارد افسوس می‌خورد، عصبانی می شود و چاره ای هم ندارد و هیچ راه گریزی هم برایش نیست.

علی رغم اینها، علی اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در اظهاراتی گفته است: «با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مخالفم و معتقدم نه فیلتر‌کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و تلگرام راهکار این روز‌های ما است و نه راه‌حل دنیا».

عنابستانی در‌عین‌حال بیان کرد: «اما اینکه فضای مجازی که بخش عظیمی از زندگی حقیقی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد بدون ضابطه مدیریت شود، حرف درستی نیست».وی تأکید کرد: «از‌این‌رو، در مجلس دنبال طرحی هستیم که دوباره بتوانیم طرح ضابطه‌مند‌کردن فضای مجازی(موسوم به طرح صیانت از فضای مجازی) را به جریان بیندازیم. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر هیچ قاضی‌ای در هیچ کجای کشور نمی‌تواند مثلا حکم بدهد و تلگرام را فیلتر کند؛ چراکه بر اساس یک ضابطه و چارچوب فعالیت می‌کند».

 راهکاری جدا از فیلترینگ باید انجام شود

نماینده ملایر در گفت وگو با همدان پیام در پاسخ به این پرسش که ایجاد فیلترینگ برای شبکه های اجتماعی تا چه اندازه در تأمین امنیت (که مدنظر نهادهای امنیتی بوده است) موفق بوده است؟ گفت: فیلترینگ نتواست به طور کامل موفق باشد چرا که کماکان فیلترشکن ها فعال هستند.

احد آزادی خواه در ادامه افزود: باید جدا از فیلترینگ راه کار جداگانه ای انجام شود چرا که صرف فیلترینگ مشکل گشا نیست و در طول این مدت دیدیم که کسب و کارهای اینترنتی آسیب دیدند و اهداف فیلترینگ نیز به مقصود نرسید.

  به جای فیلترینگ گسترده باید به آموزش سواد رسانه ای پرداخته می شد
یک جامعه شناس در گفت وگو با همدان پیام گفت: محدودیت فضای مجازی پاک کردن صورت مسأله‌ای است که علت آن نبود سواد رسانه‌ای است اگر همه این سال ها تلاش می شد به جای فیلترینگ گسترده به سواد رسانه‌ای پرداخت می‌شد امروز به جای نگرانی از امواج فضای مجازی با شناگرانی ماهر مواجه بودیم که از هر موج بزرگ فرصتی برای ورزش و قدرت نمایی به وجود می‌آوردند اما امروز اینقدر از این منظر در ضعف هستیم که می بینیم بی اساس ترین اخبار و اطلاعات از هر نوع و از هر جنس و از هر نگاه سیاسی بسیار سریع تر و قوی تر از اخبار واقعی و دقیق منتشر می شود این شرایط با محدودیت های کلی فضای مجازی قابل اصلاح نیست زیرا اخبار بی‌پایه و غیر مستند به مراتب برای منتشر شدن از امکانات کمتری برخوردارند اما اخبار دقیق و درست نیازمند امکانات و شرایطی هستند که با محدودیت فضای مجازی به دست نخواهد آمد امروز شایسته نیست به جبران کوتاهی در آموزش سواد رسانه‌ای به  بستن فضای مجازی و ابزارهای اطلاع رسانی روی آورد زیرا فضای مجازی بخش مهمی از زندگی افراد شده است و افراد بسیار زیادی در شرایط اقتصادی موجود که با کمبود شغل مواجه هستیم از این طریق امرار معاش می نمایند.

حمید خاورزمینی تأکید کرد: استفاده از فیلتر شکن‌ها هم از از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ اخلاقی و هم از لحاظ امنیت ملی بسیار خطرناکتر از ابزارهای متداول در فضای مجازی هستند نکته که همیشه و به ویژه در زمان فیلترینگ تلگرام مطرح شد این بود استفاده از فیلتر شکن ها امکان ورود به فضاهای نامطلوبی که توسط اکثر کشورهای جهان مانند سایت های مستهجن و امثالهم که  محدود و فیلتر شده اند را فراهم می نماید.

 

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com