وزارت بهداشت در موضوع دارو غافلگیر شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  128615 تاریخ انتشار:  1401-09-16 - 20:09 تعداد بازدید:  217
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طرح سؤال نماینده بهار و کبودراهنگ از وزیر بهداشت:
وزارت بهداشت در موضوع دارو غافلگیر شد

داخلی


■ وزیر بهداشت کارت زرد گرفت


 نمایندگان مجلس در جلسه علنی روزگذشته مجلس سؤال توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ از وزیر بهداشت و درمان پیرامون وضعیت بهداشت و درمان در شهرها و روستاهای کشور را بررسی کردند و در نهایت با ۱۰۳ رأی موافق، ۱۲۳ مخالف، ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده از پاسخ‌های وزیر قانع نشده و بدین ترتیب وزیر بهداشت و درمان از مجلس شورای اسلامی کارت زرد گرفت.

 توسلی: چرا وزارت بهداشت به وضعیت بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها و روستاها توجه نمی کند؟

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در طرح سوال خود از وزیر بهداشت در خصوص علت توجه نکردن وزارت بهداشت به وضعیت بهداشتی و درمانی در شهرستان‌ها و روستاها بیان کرد: اگر به خاطر بیاوریم در زمان رأی اعتماد به بهرام عین‌اللهی در شهریورماه ۱۴۰۰ در برنامه اعلامی ایشان هیچ استراتژی برای رفع دغدغه و چالش‌های حوزه بهداشت کشور وجود نداشت و بنده آن موقع گفتم در برنامه وی درمان بر‌پیشگیری مقدم است در حالی که سیاست نظام سلامت پیشگیری را بر درمان مقدم می‌داند.

فتح ا... توسلی در ادامه اظهار کرد: در ۴۵۴ روزی که وزیر مسئولیت وزارت بهداشت را برعهده داشت ۲۷۷ تذکر کتبی از وی و ۲۲۴ سوال از عملکرد وزارت بهداشت در سامانه درج شده است، یعنی هر دو روز یک سوال و یک تذکر، ۹ فقره استیضاح و سه مورد تحقیق و تفحص ثبت شده است. آیا این آمار نگران کننده نیست؟

وی در ادامه اظهار کرد: در حوزه دارو وزارت بهداشت غافلگیر شد و برنامه ریزی دقیقی برای تأمین دارو نداشت. از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ هشدار داده شد که کارگروه سیاست گذاری و تخصیص ارز ترجیحی به وظایف خود عمل نکرده و تعامل لازم بین سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی نیست. اما وزارت بهداشت به این هشدار توجه نکرد. امروز با کمبود ۳۵۰ قلم دارو که ۹۰ مورد آن پرمصرف است به ویژه در مناطق محروم مواجه هستیم. بنده چند روز پیش به انبار داروی شهرستان مراجعه کردم و تنها ۶ مورد سرم در انبار دارو وجود داشت.

توسلی تصریح کرد: بنده براساس کارنامه عملکردی ایشان و گزارش دستگاه‌های نظارتی و گزارش کمیسیون مجلس شورای اسلامی و آنچه که امروز در داروخانه‌ها می‌بینم عملکرد ایشان را زیر سؤال می‌برم. سؤال بنده این است که در سال ۱۴۰۴ با این روند به کجا می‌رسیم؟ ایشان در کتابی به طرح عدالت اشاره داشتند بنده خط به خط آن را مطالعه کردم اما به هیچ کدام از آن عمل نشده است.

وی در ادامه تأکید کرد: کشوری که در منطقه حرف اول را می‌زند آیا باید در تهیه سرم با مشکل مواجه شود؟ دستگاه عریض و طویل وزارت بهداشت پیش‌بینی لازم را برای تأمین نیازهای اولیه در حوزه دارو نداشت. آیا با این رویه ارتقاء شاخص‌های سلامت که در سیاست‌های کلی بر آن تأکید شده محقق می‌شود؟

توسلی اضافه کرد: وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باید نگاه استراتژیکی به آینده داشته باشد. اما امروز حتی پزشکان حاضر نیستند در مناطق محروم کار کنند و نگاه وزارت بهداشت این است تا پزشکان در هر جایی که درآمد بیشتری دارد قرار گیرند.

 وزیر بهداشت: بزرگترین اقدام ما کنترل کرونا بود

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال نماینده مردم  بهار و کبودراهنگ و ۶۴ نفر از نمایندگان درباره علت توجه نکردن وزارت بهداشت به وضعیت بهداشت و درمان شهرستان‌ها و روستاها و برنامه این وزارتخانه برای تأمین کادر پزشکی در کشور به‌ویژه در شهرستان‌ها و مناطق محروم طی اظهاراتی در صحن مجلس گفت: نسبت به مناطق کمتر برخوردار هم خودم همواره توجه داشته‌ام و هم به همه مدیران مرتباً گفته می‌شود که در این زمینه همکاری کنند.

بهرام عین اللهی افزود: در شروع کار وزارت بهداشت طرح عدالت و تعالی نظام سلامت را با شاخصه ها و زمانبندی مشخص نوشتیم؛ بنابراین برنامه‌ای مشخص داشتیم. بزرگترین اقدام ما کنترل کرونا بود که رهبری هم در فرمایش اخیرشان به این موضوع به‌عنوان یک فعالیت چشمگیر در حوزه سلامت اشاره کردند.

وی اظهار کرد: طرح دارویاری را برای برداشتن تعارض منافع و  رسیدن ارز ترجیحی به هدف اصلی اجرا کردیم که طرحی بسیار موفق در کشور بود اما با اجرای این طرح منافع برخی دچار خدشه شد و مقاومت‌هایی در این زمینه ایجاد شد اما این طرح همچنان در حال اجراست و با تسهیلاتی که از سوی بانک مرکزی تخصیص یافت و با کاهش عوارض واردات از ۹ درصد به یک درصد کمبودهایی که درباره دارو وجود داشت به شدت در حال کاهش است.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت در زمینه افزایش نیروی انسانی در مناطق محروم عنوان کرد: در درجه اول باید ماندگاری نیروهای تخصصی را در مناطق محروم افزایش دهیم که این موضوع صرفاً بر عهده وزارت بهداشت نیست؛ در زمینه آن بخشی که مربوط به وزارت بهداشت است ما سقف کارانه دریافتی نیروهای انسانی متخصص را در مناطق محروم برداشتیم که این گامی برای تأمین نیروی‌های انسانی متخصص در مناطق محروم است.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه «مهمترین اقدامی که می توانیم انجام دهیم تحت پوشش بیمه همگانی قرار دادن مردم است»، اظهار کرد: با مساعدت نمایندگان مجلس، ۶ میلیون نفر از افراد ۳ دهک پایین جامعه را بصورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار دادیم و بعد از ۴۳ سال از انقلاب امسال بیمه همگانی محقق شد.

در نهایت وکلای ملت با ۱۰۳ رأی موافق، ۱۲۳ رأی مخالف و۷ رأی ممتنع از ۲۴۵ آرای ماخوذه اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند.

 نماینده تهران از پاسخ وزیر اقتصاد قانع شد


همچنین در این جلسه نماینده تهران از وزیر اقتصاد در خصوص وضعیت اجرای حکم قانون مالیات مضاعف به بنگاهداری بانک‌ها سؤال داشت و با بیان اینکه ۶۵ درصد نقدینگی کشور محصول فعالیت بانک های خصوصی است، پرسید: آیا وظیفه بانک ها بنگاهداری است، اساسا مگر مدیران بانکی تخصص صنعتی، کشاورزی و بیمه دارند؟
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع اجرای قانون مالیات مضاعف بر بنگاه داری بانک مسأله بغرنج و اساسی در اقتصاد امروز در حوزه بانکی است؛ در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر تکالیف مهمی در حوزه بازارهای مالی برای دولت و بانک ها مشخص شده که ذی‌نفع اصلی آن بخش خصوصی و فعالان اقتصادی است.

وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ برگ زرینی بر فراز سال‌های گذشته پیرامون عملکرد فروش اموال مازاد شبکه بانک‌ها رقم خواهد خورد.
سید احسان خاندوزی ادامه داد: مسأله فروش اموال مازاد بانک‌ها از زمانی که بنده در مرکز پژوهش‌ها بودم پیگیر آن بوده و امروز که مسئولیت وزارت اقتصاد را بر دوش بنده گذاشتید مجری آن هستم. اجرای این موضوع سه تأثیر مهم دارد؛ کنترل رشد نقدینگی در کشور، افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها و رفع کسری‌ها و ناترازی‌های شبکه بانکی از جمله مزیت‌های اجرای این حکم است.

بعد از توضیحات وزیر اقتصاد، ایزدخواه قانع شد و گفت که با توجه به قول وزیر برای ارائه لایحه اصلاحی از رأی گذاشتن سؤال منصرف می شوم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com