دولت باید بدون ملاحظه واردات خودرو را حذف کند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127281 تاریخ انتشار:  1401-07-26 - 17:56 تعداد بازدید:  171
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نماینده مردم ملایردرمجلس شورای اسلامی
دولت باید بدون ملاحظه واردات خودرو را حذف کند

داخلی


■ نهایی شدن جزییات لایحه اسقاط خودرو در کمیسیون صنایع مجلس

پرونده اسقاط خودرو، صنعت بزرگی است که فعال شدن آن به نوعی کمک می‌کند تا خودرو‌های با کیفیت استفاده کنیم و آلودگی هوا را کم می‌کند.

روز یکشنبه هفته جاری، وزیر صنعت، معدن و تجارت از نهایی شدن جزئیات لایحه اسقاط خودرو در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خبرداد و گفت: لایحه به صحن ارسال می‌شود و برای تصویب به رأی گذاشته خواهد شد.

در روز سه‌شنبه ۱۹ مهرماه مجلس شورای اسلامی بود که رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه دوفوریتی قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب ۱۴۰۱ با حضور فاطمی امین وزیر صنعت،معدن، تجارت در دستور کار مجلس قرار گرفت و  ۱۹۹ نماینده مجلس از ۲۳۵ نماینده حاضر با تصویب کلیات این لایحه موافقت کردند.

پیش از رأی گیری نمایندگان موافق و مخالف این لایحه نظرات و پیشنهادت خود را درباره این لایحه بیان کردند.

نمایندگان مخالف موضوعاتی همچون مطالبه جامعه برای بهبود شرایط خودروسازی را مطرح کردند ولی خودرو بی کیفیت توسط دو خودرو ساز تولید می‌شود و مطالبه مردم بهبود کیفیت خودرو است و دلیل دیگر مخالفت شان  این بود که هوای پاک شهرها آلوده  می شود اما در مقابل پول جزئی گرفته می‌شود و در اختیار سازمان محیط زیست قرار می‌گیرد. برخی نمایندگان مجلس نیز اقدام دولت در حذف الزام خودروسازان به اسقاط خودروی فرسوده را تصمیمی سیاسی می دانند که پشت درهای بسته و به منظور کاهش زیان انباشته خودروسازان گرفته شده است.

از طرفی موافقان گفتند که اگر این لایحه تصویب نشود، موضوع اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزین کردن خودروهای نو به سرانجام نخواهد رسید. اما با این لایحه هم امکان اسقاط خودرو وجود دارد و هم اینکه مجوز دریافت پلاک جدید دریافت می‌شود و امکان تحرک در صنعت خودرو ایجاد شده و خودروهای اسقاطی از رده خارج شده و به سمت نوسازی این صنعت حرکت کنیم. از سوی دیگر در کشور بازار مکاره برای خودرو ایجاد شده و ۱۰ میلیون خودرو اسقاطی داریم که ارائه این لایحه به مجلس شورای اسلامی برای ساماندهی این بازار مکاره موفق است. مزیت دیگر این لایحه برای خروج تولید خودرو از بن بست ارائه شده است.

وزیر صمت نیز در دفاع از لایحه اسقاط خودرو های فرسوده گفت: قانون ساماندهی صنعت خودرو که سال ۹۷ مصوب شده بود و به دلایلی تا ابتدای سال۱۴۰۱ ابلاغ نشده بود، در این قانون تولید خودرو را به اسقاط متصل کرده بودند در این قانون یک خلاء وجود دارد، اینکه اگر به اندازه کافی گواهی اسقاط وجود نداشته باشد، تولید متوقف می شود که این اتفاق افتاد و در دو ماه گذشته تولید موتور سیکلت متوقف شد.

فاطمی امین ادامه داد: برای حل این مشکل و قطع ارتباط تولید و گواهی اسقاط، لایحه ای ارائه دادیم بر اساس این لایحه اگر به اندازه کافی گواهی اسقاط وجود نداشت تولید کننده یا وارد کننده یک و نیم درصد به حساب  صندوقی واریز کند و منابع آن فقط برای اسقاط خودروهای فرسوده استفاده می‌شود.

وی در مورد سهم یک و نیم در صدی صندوق نوسازی گفت: قیمت یک گواهی اسقاط ۵ میلیون تومان بود، در این قانون گفته شده است برای هر خودروی تولیدی باید یک چهارم خودرو اسقاط شود پس اگر گواهی اسقاط ۵ میلیون تومان باشد باید ۱میلیون و ۲۵۰ هزار تومان دریافت شود، این یک و نیم درصد بیش از قیمت گواهی اسقاط است و عادلانه است.

وزیر صنعت اظهار داشت: مقرر شد در قرعه کشی‌ها بیش از ۱۰ درصد که در قانون بودجه پیش بینی شده به اسقاط خودرو ها اختصاص یابد، اگر بیش از ۲۰ درصد سهمیه قرعه کشی برای اسقاط خودرو در نظر گرفته شود برای عموم مردم فرصتی برای استفاده از قرعه کشی باقی نمی ماند زیرا در قانون جوانی جمعیت حدود ۵۰ در صد سهمیه قرعه کشی را به مشمولین این قانون اختصاص دادیم.

فاطمی امین تصریح کرد: این منابعی که در قالب صندوق صنایع پیشرفته واریز می شود برای اسقاط و نوسازی به کار گرفته می شود. از سال ۹۰ تا امروز عملا کار ویژه ای برای اسقاط خودروهای فرسوده انجام نشده است، دولت در آن زمان از اسقاط خودرو حمایت می کرد و انگیزه اسقاط وجود داشت که در سال های بعد حذف شد. باید منابعی برای اسقاط خودرو تعیین شود که اختصاص یک و نیم درصد در همین راستا است.

 دولت بدون سنگ‌اندازی واردات خودرو را آزاد کند
نماینده ملایر در مجلس نیز در مصاحبه ای با خبرگزاری خانه ملت گفت: دولت باید بدون ملاحظه و سنگ اندازی و تفسیر داخلی مقررات واردات خودرو را آزاد کند زیرا با واردات انحصار بازار از بین می‌رود و سوءاستفاده به حداقل می‌رسد.

احد آزادیخواه درباه مشکلات صنعت خودروسازی، گفت: انحصار همواره موجب سوءاستفاده بوده است؛ هرچند صنعت خودروسازی در سال‌های تحریم خدماتی به کشور کرده اما اکنون وضعیت متفاوت شده و با توجه به اینکه خطرات جاده‌ای افزایش یافته و تصادفات بسیار شده، سزاوار نیست که مردم را وادار به انحصار غیرقابل دفاع کنیم.

وی با اشاره به وجود سوءاستفاده و سوءتدبیر در صنعت خودروسازی، افزود: مجلس برای رفع مشکلات صنعت خودرو تدبیر و با تصویب قانون مجوز واردات خودرو را صادر کرد.

وی اضافه کرد: دولت باید بدون ملاحظه و سنگ اندازی و تفسیر داخلی خود واردات خودرو را آزاد کند زیرا با واردات انحصار بازار از بین می‌رود، سوءاستفاده به حداقل می‌رسد و خودروسازان داخلی ناچار به رقابت با خودروهای وارداتی می‌شوند.

 سیاست های دست و پاگیری برای اسقاط خودروهای فرسوده وجود دارد
یکی از مراکز فعال اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده در همدان در مصاحبه با خبرنگار همدان پیام گفت: سیاست های دست و پاگیری در خصوص اسقاط خودروهای فرسوده وجود دارد به طوری که مانع سرعت بخشی به امور اسقاط می‌شود. وحیدرضا مهدیانی ادامه داد: مقرر شده بود که به ازای تولید 4 خودروی نو، 1 خودرو از رده خارج و اسقاط شود که در عمل اجرا نمی شود.

مهدیانی با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت ها گفت: علی رغم این قضییه، گواهی های اسقاط رشد قیمتی نداشته است و این امر سبب کم رغبتی و بعضاً بی‌رغبتی مشتریان برای اسقاط می شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com