راه من اصولگرایی اصلاح‌طلبانه است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  69074 تاریخ انتشار:  1394-12-05 - 05:45 تعداد بازدید:  387
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حسنی‌حلم از مشی و خط خود در این دوره از انتخابات گفت
راه من اصولگرایی اصلاح‌طلبانه است

نویسنده : سعید زارع صفا

مادستان

■ انحصارطلبی مانع توسعه استان شده است

■ باید از مدیران بومی توانمند استفاده کرد
ابتدای روزهای تبلیغات صدایش این چنین گرفته نشده بود. هر چند روزی که سراغش رفتم چشم‌هایش سرخ بود و حکایت کم‌خوابی می‌کرد. اما در رقابت نفس‌گیر و فشرده این دور از انتخابات مجلس در همدان زمان فشرده‌تر از آن بود که بخواهی استراحتی کنی و لختی گفت‌وگو کنی.
مدتی را منتظر شدیم تا سید از راه برسد؛ جلسه دیگری رفته بود تا از مشی انتخاباتی خود بگوید که این ایام سؤالاتی را برای طرفدارانش ایجاد کرده بود.
 شب پیش از گفت‌وگو او را در لیست شورای راهبردی اصلاح‌طلبان قرار داده بودند و سید در این چاره‌اندیشی که چطور موقعیت جدید را بازگو کند این را در واژه‌یابی او در پاسخ به سؤالات این موضوع حین گفت‌وگو می‌شد حس کرد؛ نفس عمیقش پیش از پاسخ به برخی سؤالات از سخت بودن پاسخ به آنها حکایت داشت؛ سید را آخر به کم‌گویی و بیشتر شنوی و راه میانه‌روی و نرم‌خویی‌اش شناخته‌ایم.
 سید علی‌رغم صلابت ظاهری و پشتوانه اجتماعی در هنگام پاسخ به سؤالات از نگاه خیره و حق به جانب پرهیز دارد.
 بی‌شک همین نجابت و مأخوذ به حیا بودن سید خندان موجب شده که هم پناه راست‌های گریخته از افراط باشد و هم اقبال مصلحان معتقد را به خود جلب کند.
رویه وحدت‌گرایی و اعتدالی او را مورد نظر دولتی‌ها هم قرار داده تا نخبگان و دغدغه‌مندان وحدت در استان روی او وفاق کنند. وفاقی که تقلای سید مرتضی حسنی‌حلم برای بیان و تأکید بر آن در پاسخ به اکثر سؤالات مشهود است.
گفت وگوی 2ساعته ما با سید مرتضی حسنی‌حلم کاندیدای این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی در همدان را می‌خوانید که به هم سفره شدن با او هم قد داد.
 این ایام همه کاندیداها از داشتن برنامه و تلاش برای ارتقا و پیشرفت استان سخن می‌گویند. در دوره‌های قبل هم شاهد این قبیل سخنان بوده‌ایم اما در عمل جایگاه استان در موضوعاتی پس‌رفت هم داشته است. برنامه شما برای توسعه استان روی چه محورهایی متمرکز است؟
در مسائل توسعه اجتماع عوامل فراوانی دخالت دارند که توسعه اقتصادی با توجه به فاکتورهایی که یک اجتماع و شهر دارد که جهت رشد باید از آن استفاده بشود به این معنا که از ظرفیت‌های مقبول استفاده بشود. استان همدان در یک نگاه کلی باید برای توسعه از این ظرفیت‌ها استفاده بشود که مهمترین نیروهای انسانی متخصص محور توسعه است و بهترین سرمایه به حساب می‌آید.
دومین پتانسیل بهره‌گیری از مدیران و سوم هم سرمایه‌گذاری است که در مجموع استان از منابع مالی ماندگاری بهره لازم را نبرده‌ایم چه در بخش خصوصی و چه دولتی. امروز یکی از مشکلات ما در استان نرخ بالای بهره بانکی است؛ بانک‌ها یکی از عواملی هستند که در رشد اقتصاد استان تأثیرگذارند.وقتی نرخ سود بانکی را بالای 25 درصد تعریف می‌کنیم میل به سرمایه‌گذاری بیشتر نخواهد شد
 علاوه بر این باید از واحدهای تولیدی رفع محرومیت کنیم و سررسید تسهیلات تولیدی را در زمان‌بندی معقول تعریف کنیم و معوقات تا جای ممکن استمهال شوند.
 باید در یک فرایند قانونی بحث سود سپرده را تا حد معقول پایین بیاوریم. با این کار هم میل به سرمایه‌گذاری بیشتر می‌شود و هم از انباشت سرمایه‌ها در بانک جلوگیری خواهد شد. مورد بعدی هم شناسایی سرمایه‌گذاران جدید در درون و خارج از استان است.
 شما موانع توسعه استان را در چه ضعف‌ها یا نقص‌هایی می‌بینید؟
اما احساس من این است که برای توسعه همه جانبه در استان باید نگرش‌ها تغییر کند. در هر کشوری که مشکلات را احساس می‌کنیم باید تغییر نگرش‌ها را در دستور کار قرار دهیم.
 مشکل ما نگرش فرهنگی است. هر تغییری البته با مقاومت‌هایی روبه‌رو می‌شود اما چاره‌ای جز ایجاد نگرش فرهنگی صحیح نداریم.
مانع دیگر توسعه استان بحث مدیریتی بوده است. ما البته باید از مدیرانی که برای توسعه استان تلاش کرده‌اند و زحمت کشیده‌اند تشکر داشته باشیم اما این کافی نیست باید از مدیران توانمندتر استفاده کرد. در نگاه دیگر باید از مدیران بومی استفاده شود یعنی مدیر هم بومی و هم توانمند باشد.
 در سال‌های گذشته همواره از تنگ‌نظری‌ها و موانعی برای توسعه استان از سوی عده‌ای صاحب نفع و نفوذ نام آورده شده؟
اگر تغییر نگرش فرهنگی ایجاد شود سرمایه‌گذار حضور پیدا خواهد کرد اگر نمی‌آید نتیجه بحث‌هایی مانند از کجا آورده و تنگ نظری‌ها و حسادت‌ها و مسائلی از این دست است.
 قطعاً کسانی که مانع این کار می‌شوند متامعی دارند و اصولاً قضاوت این افراد برای منافع خود بوده است. باید تلاش کنیم که این مانع هم شکسته شود که باز هم تأکید می‌کنم که یکی از این عوامل شکستن مقاومت‌ها مبحث تغییر نگرش فرهنگی است. البته در تمام مسائل این خود مردم هستند که می‌توانند حضور مؤثر ایفا کنند تا مردم نخواهند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد هر کجا راه و کار مردم را می‌خواهند باید در صحنه باشند و انقلاب هم قدرت تصمیم‌گیری مردم را نشان داد.
 در موضوع توسعه اقتصاد استان اگر می‌خواهیم پیروز شویم مردم پای کار بیایند و هدایت شوند تا اینکه اتفاق بیفتد تا مردم نخواهند هیچ چیز تازه‌ای ایجاد نخواهد شد.
 انقلاب ما یک انقلاب دینی بوده که در آن بر وحدت تأکید شده چرا در استانی به مانند همدان که به دیار دارالمؤمنین مشهور است وحدت گم شده مسئولان و نخبگان می‌شود؟
زندگی اجتماعی مبتنی بر مبانی تربیتی در جامعه است. در اسلام همه پیروان خود را بر وحدت و همگرایی، اخلاق‌مداری و رعایت حقوق متقابل است. اما چه می‌شود که این وحدت رخ نمی‌دهد. متأسفانه باید بگویم که انحصارطلبی مهمترین مانع این موضوع است. انحصار هنگامی که مطرح و شکل می‌گیرد نمی‌گذارد وحدت بیاید و خود عاملی برای تفرقه و اختلاف و رعایت نشدن حقوق متقابل است اعم از حقوق آموزشی،‌ اقتصادی و غیره.
 یکی دیگر از عوامل خالی شدن جامعه از عالمان عاقل است که خود می‌توانند به تمام معنا منشأ وحدت و اخلاق‌مداری باشند.
 امروز از اهدافمان فاصله گرفته‌ایم. در وحدت رنگ باخته استان، جریان‌های سیاسی که همواره برخی منافع عمومی را مصادره به مطلوب کرده‌اند هم یکی از موانع بوده است. عدم التزام به قانون هم یکی از موانع وحدت بوده است. این بحث نیز البته به میزان آگاهی جامعه باز می‌گردد. در جامعه آگاه و دارای معرفت همه به حقوق یکدیگر آشنا هستند و کمتر شاهد معضلات هستیم.
 چگونه می‌توان خردورزی و میانه‌روی را در جامعه اشاعه داد؟
تا وقتی که حریم قانون را رعایت نکنیم و حق و حقوق خود را نشناسیم و به حقوق دیگران احترام نگذاریم خیلی از فشارها رخ می‌دهد وتطمیع و تخریب که با شرع و قانون تطبیقی ندارد ایجاد می‌شود. ما هنوز یاد نگرفته‌ایم که با هم چطور گفت‌وگو کنیم چطور دور یک میز بنشینیم و بدون هیچ کدورت و بداخلاقی به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم. در فضای غیر این، چیزی جز تخریب و تهدید و زیاده‌خواهی دروغ و غیبت بیرون نمی‌آیند که این نشان دهنده فاصله ما با مبانی تربیتی اسلام است.
 مشخصاً چه طرح‌های اقتصادی سیاسی برای توسعه پیگیری می‌کنید؟
برای حضور در مجلس یک نماینده تخصص در تمام رشته‌ها ندارد و این در حالی است که برخی در استان در تمام مسائل اظهار نظر می‌کنند و متخصص می‌شوند که این اجحافی در حقوق مردم است.
 راهکار ما این است که از هم اکنون کارگروه‌های تخصصی را تشکیل دهیم که مقدمات آن فراهم شده است.  به معنای دیگر در تلاشیم که مرکز پژوهش‌های مجلس در قالب کوچکتر در حوزه انتخابیه ایجاد کنیم تا در آن از تمام ظرفیت‌های استان بهره بگیریم و در هر کارگروه آسیب‌های مربوط به چالش‌ها و موانع شناسایی شود. این حرکت موجب می‌شود یک نماینده در مجلس برای تصویب قوانین با یک برنامه کارشناسی همراه خواهد شد.اکنون که به مجلس نرفته‌ام نمی‌توانم برنامه ارائه کنم اما اگر وارد مجلس شوم قطعاً در قالب برنامه‌هایی به مسئولان خواهیم داد که مورد توجه مردم است.
نماینده مسئولیت‌اش قانونگذاری است نه اجرا اما برخی برای رأی‌آوری به هر چیزی دست درازی می‌کنند و فکر می‌کنند بگویند مقامات استان سد بزنند یا نه. نماینده تسهیل‌کننده کار است و باید حقوق مردم را از طریق طرح‌ها و نظارت بر قوانین پیگیری کند.
 حسنی‌حلم این دوره با اعلام استقلال وارد میدان شده اما در لیست شورای راهبردی اصلاح‌طلبان قرار گرفته. از سوی دیگر پیشینه اصولگرایی هم دارد. مردم می‌پرسند دقیقاً این دوره به کدام حسنی‌حلم رأی بدهند؟
راه صحیح اصولگرایی اصلاح‌طلبانه است این سخن رهبری است چرا به حرف رهبری گوش نمی‌دهند. اگر کلام رهبری خوب است این جمله ایشان هم باید خوب باشد. ایشان در جای دیگری می‌فرمایند ما اصولگرا و اصلاح‌طلب نداریم ؛ ما یک انقلابی داریم و یک ضد انقلاب و هر کسی در دایره نظام است انقلابی است.
 بر اساس این سخن است که هر گروهی از ما حمایت می‌کند چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا. ما اعتقاد به وحدت داریم و به همگرایی روی ارزش‌ها احترام می‌گذاریم ما ولایت پذیریم اما روش‌ها را باید اصلاح کرد و روش‌های کارآمد را جایگزین کرد. در دوره قبل هم جریان اعتدال از من حمایت کرد در این دوره هم با کسی اختلاف نداریم. من اصولگرای اصلاح‌طلبم


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com