4 مقاله برگزیده همایش گیان‌شناسی شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74985 تاریخ انتشار:  1395-09-20 - 05:45 تعداد بازدید:  186
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

4 مقاله برگزیده همایش گیان‌شناسی شد

مادستان

■ فرماندار نهاوند: حفاران غیرمجاز غارتگران تمدن گیان شده‌اند

 همایش گیان 60 قرن تمدن و آبادانی پایان هفته گذشته در سالن اجتماعات کتابخانه بصیرت شهر گیان با حضور مسئولان شهرستانی و برخی بزرگان و دوستداران تاریخ و فرهنگ این منطقه برگزار شد.
ویل دورانت می‌گوید، مرگ تمدن‌ها زمانی است که برای سؤالات جدید مردم پاسخ‌های کهنه را ارائه دهیم. بر همین اساس ضرورت برگزاری این همایش و تلاش برای شناساندن تمدن و دیرینگی منطقه گیان که آثار مکشوفه و رد پای زیستن در این منطقه، از تاریخی فراتر از 60 قرن خبر می‌دهد را دوچندان می‌کند.
از شاخصه‌های دیگر این همایش حضور برخی بزرگان و تاریخ‌شناسان نهاوندی بود که علاقه آنها به هویت تاریخی و فرهنگی این منطقه، آنها را به حمایت این حرکت فراخوانده بود.
 غارتگران به تاراج هویت رسیده‌اند
فرماندار نهاوند و رئیس همایش گیان، با بیان اینکه این همایش تأکیدی است بر شناساندن آنچه در تمدن پر قدمت گیان نهفته است، گفت: اهمیت این دیرینگی آنجاییست که پروفسور گریشمن از باستان‌شناسان بزرگ دنیا این منطقه را به عنوان یکی از حوزه‌های کاوش خود انتخاب و در آن فعالیت جدی می‌کند.
کريم حمیدوند از حفاری‌ها و کاوش‌های غیرمجازی گفت که مدت‌هاست دامنگیر این خاک شده است و افرادی که دست به تاراج این تمدن زده‌اند و هیچ آگاه نیستند که چه جفایی در حق تاریخ و هویت این خاک می‌کنند.
حمیدوند حفار گران غیرمجاز را به مثال غارتگرانی دانست که به دنبال گنج خیلی راحت دستگاه‌های حفاری و مکانیکی را به این مناطق می‌کشانند، هرچند دستگاه‌های قضایی و امنیتی تاکنون توانسته‌اند باندهای متعدد را شناسایی کنند.
 پیام ریاست بنیاد ایرانشناسی به همایش
این همایش با تلاش دفتر منطقه‌ای زاگرس در شهرستان با همراهی برخی دستگاه‌ها برگزارشد، از همین رو خرمشاهی پیامی را به این همایش ارسال که توسط نماینده وی قرائت شد.
 ارسال 32 مقاله به دبیرخانه
مسئول بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقه‌ای زاگرس در نهاوند و دبیر همایش از ارسال 32 مقاله به این همایش خبر داد که 18 مقاله در مرحله اول و در نهایت پذیرفته شدن 16 مقاله برتر و انتشار آنها در کتابی با نام همایش منجر شد که در این همایش 4 مقاله برگزیده توسط نویسنده و پژوهشگران آن تشریح شد.
 گنج گیان هویت دیرینه آنست
علی معافی، قائم‌مقام مؤسسه آموزش عالی آزاد نهاوند واقع در خیابان کریمخان تهران، از حامیان و سخنرانان این همایش بود، تاریخ و تمدن دیرین گیان را گنجی دانست که باید برای معرفی آن با همه توان به میدان آمد.
 3 میلیارد برای کاوش
نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی از اختصاص 3 میلیارد برای کاوش‌ها در باباقاسم. لائودیسه و گیان خبر داد که استاندار همدان نیز 200 میلیون به گفته وی به این اعتبار افزوده است.
بهرام‌نیا مردمان نهاوند را ریشه‌دارانی دانست که هویت تاریخی آنها اثبات شده و سبب افتخار است و از مصداق آنها آثار مکشوفه‌ای از منطقه گیان است که در موزه تهران وهم خارج از کشور نگهداری می‌شود.
در گذشته به آثار تاریخی اهمیت چندانی داده نمی‌شد اما امروزه این نگاه تغییر یافته و برای معرفی تاریخ و هویتمان اگر میلیاردها هم هزینه شود. حرکت باارزشی است.
 تجلیل بنیاد ایرانشناسی از همدان‌پیام
در پایان این همایش از صاحبان مقالات برگزیده و معصومه کمالوند سرپرست و خبرنگار همدان‌پیام به همراه دو رسانه دیگر شهرستان، به سبب پوشش اخبار همایش و ارتباط قوی رسانه‌ای با اهدای لوح و تندیس همایش تقدیر شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com