یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ شهر به ثمر نشست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132050 تاریخ انتشار:  1402-02-25 - 08:40 تعداد بازدید:  618
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار تویسرکان خبر داد
یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ شهر به ثمر نشست

نویسنده : سپیده راشدی

مادستان


 بهره‌برداری از چهارباغ سماق

 بلوار سماق (چهارباغ سماق) یکی از زیباترین چهارباغ ‌های کشور است که این مکان، فضای بسیار زیبایی به تویسرکان هدیه کرده و سبب رضایت بسیار بالای شهروندان شده است. چمن رولی که در این منطقه ایجاد شده، به سرعت فضا را تغییر داده است. فضای گلکاری بی نظیر و متنوع و نیز صندلی‌هایی که در کشور کم نظیر است در حال تعبیه شدن هستند که مجموعه این اقدامات باعث به وجود آمدن صحنه‌های بدیعی در تویسرکان می‌شود.

سماق یکی از اصلی ترین سوغاتی های باغ شهر تویسرکان است که به غیراز چاشنی بودن ارزش مداوایی و دارویی هم دارد. چون ارزش سماق در این شهر  مغفول مانده بود مجموعه شهرداری تویسرکان تصمیم گرفت که برای اولین بار در کشور مکانی را به عنوان  چهارباغ سماق درنظر بگیرد.

این کار بادوهدف انجام شد؛ یکی اینکه برند سازی سماق در سطح کشوری و بین المللی انجام پذیرد و در گام بعدی سماق هم در کنار گردو با قیمت مناسب در جشنواره های آتی تویسرکان عرضه شود  و مردم بیشتری از این محصولات استفاده کنند که خود منجربه تولید و اشتغال بیشتر در تویسرکان خواهد شد.

مکان چهارباغ سماق بلوار خاکی رها شده ای بود که چندین سال به پارکینگی برای خودروها تبدیل شده بود که با ایده شهردار پویا و اعضای شورا شهر هم اکنون به مکانی آباد و فضای جدید و بکر گردشگری تبدیبل شده است. مجموعه شهرداری هم عقیده هستند که  نباید برخورداری شهرستان تویسرکان از ظرفیت های خوب و بالا در حوزه تولید محصولاتی همچون سیر، سماق، آلو، بادام و عسل را نادیده گرفت و در شرایطی که تا چندین سال قبل تولید فرش دستباف منبع اصلی درآمدزایی برای بخش قابل توجهی از خانواده های روستایی این شهرستان بوده به راحتی از کنار آن عبور کرد.

شهرستان تویسرکان از ظرفیت و مزیت های ویژه ای در تولیدات داخلی مانند گردو، صنایع مبل و منبت، سیر، برخی محصولات باغی مانند آلو، سماق و مواردی از این دست برخوردار است که برخی از آنها آنگونه که باید معرفی نشده اند.

شهردار تویسرکان  بلوار و چهار باغ سماق که ارتباط بین شهرک قائم(عج) و شهرک سپاه تویسرکان را برقرار می کند از مهمترین طرح های عمرانی دانست و خاطر نشان کرد: سماق یکی از سوغات معروف و سرشار از خاصیت غذایی و نماد گیاهان دارویی تویسرکان است که به حرمت این محصول خدادای در این بلوار نیز کشت خواهد شد و منجربه کار آفرینی هم می شود.

محمد حسین پور افزود: برای ساخت این بلوار تا کنون اعتباری افزون بر پنج میلیارد تومان هزینه شده است.

وی در ادامه توضیح داد: هدف از اجرای این پروژه ایجاد مکانی مناسب برای گذران اوقات فراغت، ورزش، پیاده روی و نشاط آفرینی است که از طرح های اثر بخش عمرانی شهری در تویسرکان است.

شهردار افزود: سماق یکی از سوغات و داشته های بسیار مهم تویسرکان است و با هدف معرفی این محصول گیاهی ارزشمند با خواص دارویی و کارآفرینی با استفاده از فرآوری آن، نام بلوار چهار باغ به عنوان سماق مزین شده است.

وی ادامه داد: چهارباغ سماق با مساحت11هزار مترمربع به بهره برداری رسیده است. پنج میلیارد تومان مبلغ هزینه شده به‌جز هزینه آسفالت مورد نیاز این بلوار است اما با توجه به ایجاد سیستم آبیاری هوشمند، تجهیزات روشنایی و مبلمان ویژه به افزایش اعتبار برای تکمیل این طرح نیاز داریم.

شهردار با بیان اینکه به ترتیب کلنگ پروژه های پیاده راه سعدی،پیاده راه سلامت،بام تویسرکان، چهارباغ سماق و دریاچه مادر در دوسال گذشته زده شد،گفت: منطقه ای که اقدام به ایجاد چهارباغ سماق کردیم جزو مناطق محروم شهر بود اما هم اکنون به مکان مناسبی برای پیاده روی تبدیل شده است.

 افزایش سرانه سبز

وی اضافه کرد: برای افزایش سرانه سبز در شهر، در بلوار چهارباغ گونه های متفاوتی از گیاهان کاشته شده است. درختان گردو،سماق،سرو شیرازی و کالوزا از جمله درختانی است که در این بلوار کاشته شده است. همچنین به این دلیل که قرار است نمایشگاهی از گل در بلوار چهار باغ شکل بگیرد مسیری هم برای کاشت گل های متفاوت تعیین شده است.

 ایجاد چهارراه در چهارباغ سماق

شهردار شهر تویسرکان افزود: با ایجاد چهارراه در بلوار سماق شهرک قائم و محدوده شهرک نیرو انتظامی به میدان قائم(بلوار سرکان) وصل می شود و تا دو ماه آینده که پروژه چهارراه اجرایی شود ترافیک در این محدوده حل خواهد شد.

حسین‌پور ادامه داد: از ابتدای امسال تداوم ساماندهی ورودی ها و خروجی های شهر تویسرکان، آسفالت خیابان های برخوردار از وضعیت آشفته آسفالتی در سطح شهر، پیاده رو سازی گسترده و تکمیل طرح سامان دهی تپه نور الشهدا به عنوان بام تویسرکان در دستور کار قرار دارد.

حسین پور گفت: برای فضای سبز وچمن طبیعی پروژه چهارباغ سماق تاکنون یک میلیاردو 125 میلیون تومان هزینه شده است. برای کابل وچراغ 450میلیون تومان و برای کاشت درخت و درختچه 150 میلیون تومان هزینه شده است.همچنین ۸۰میلیون تومان برای ستون برق،۴۰۰میلیون‌تومان مبلمان و صندلی و ۴۰۰میلیون تومان هم برای گل فصلی اختصاص داده شده است.

وی در پایان افزود: کاشت چمن رولی طبیعی به  مساحت7500 مترمربع، بتن اجرا شده پیاده راه دوهزارو200  مترمربع و به مبلغ 400 میلیون تومان، جدول تک اجرا شده 1500 متر وبه مبلغ  500 میلیون تومان ، جدول نهری 300 میلیون تومان به طول 600 متر طول عرض معبر اجرا شده است. همچنین  8هزارو400 متر مربع آسفالت به  طول 600 متر و عرض 14 متر مربع انجام شده است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com