صدای روستاها بلند نیست! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  51858 تاریخ انتشار:  1393-07-23 - 05:45 تعداد بازدید:  859
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صدای روستاها بلند نیست!

مادستان

■ به مناسبت برگزاری مراسم روز روستا در ملایر
 ملاير- سمانه رضايي- همدان‌پيام: دلايل زيادي براي مهاجرت‌ روستاييان وجود دارد و شايد يكي از مهمترين آنها بي‌توجهي به اين قشر زحمتكش جامعه است؛ در حالي كه در بسياري از صنايع حرف براي گفتن دارند و اگر مورد حمايت و توجه قرار گيرند، ميتوانند قطب اصلي اقتصاد كشور باشند.
امسال براي ‌نخستين‌بار روز روستاها نامگذاري شد و با برگزاري مراسم‌هاي مختلفي سعي در توجه به روستاييان و رسيدگي به مشكلات آنها بود.
شهرستان ملاير نيز هفته گذشته شاهد حضور روستاييان در مراسم روز روستا بود؛ در حالي كه بيش از چندين سخنران صحبت كردند و باز هم مثل هميشه هيچ تريبوني براي گفتن درد دل و مشكلات روستاييان قرار نداده بودند و تنها سهم آنها اعتراض چند نفر لابلاي صحبت مسئولان بود كه آن‌هم با جمله نداشتن بودجه و پيگيري از سوي مراتب بالا، پاسخ داده شد.
 روستاها با كمبود امكانات و پرسنل مواجه اند
نماينده مردم ملاير در خانه ملت با بيان اينكه به دليل نبود توازن بين شهر و روستا در حال حاضر حدود 30 درصد جمعيت كشور روستايي است، گفت: اين شرايط يعني در توليدات كشاورزي و دامي اوضاع خوبي نداريم.
احمد آريايي‌نژاد مهاجرت به شهرها و خالي شدن روستا از سكنه را سبب بالا رفتن ميانگين سني نيروي روستايي و پايين رفتن توان كشاورزي عنوان كرد و افزود: خشكسالي موضوع اصلي روستاييان است كه با مشكل به وجود آمده حدود سه سال گذشته به بيش از 50 روستاي شهرستان با تانكر آبرساني مي‌شود و بايد مديريت آب شرب و كشاورزي مد نظر قرار گيرد.
به گفته وي، طرح‌ها و مصوباتي در مجلس براي رسيدگي به مشكلات كشاورزان و روستاييان در حال پيگيري و انجام است كه از جمله مصوبات در مسأله كوددهي و سمپاشي، ماشين‌سازي و مكانيزاسيون كردن كشاورزي، توجه به صنايع‌تبديلي كه نياز است با توجه به آمايش سرزميني انجام شود و همچنين اختصاص بودجه براي تهيه لوله آبياري كشاورزي است.
آريايي‌نژاد در ادامه به شبكه برق روستايي اشاره كرد و گفت: متأسفانه شبكه برق به سمت فرسودگي مي‌رود كه با توجه به افزايش جمعيت و فرسودگي با كاهش ولتاژ مواجه هستيم كه اعتبارات نياز دارد ضمن اينكه گيرنده‌هاي تلويزيوني ديجيتال نيز ازجمله موارد مهمي است كه بسياري از روستاها از ان گله‌مند هستند و در مجلس پيگير آن هستيم.
وي بحث زيست‌محيطي كه به بهداشت و حفظ پاكيزگي مرتبط مي‌شود را موضوع مهم ديگر برشمرد و يادآور شد: دولت در موضوع بهداشت و درمان به‌ويژه در بحث درمان اقدامات خوبي انجام داده است اما بايد تلاش شود پول‌هاي زيرميزي حذف شود.
آريايي‌نژاد خانه بهداشت و درمانگاه‌هاي روستايي را فاقد تجهيزات پزشكي و پرسنل دانست كه بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرند.
وي توجه به مشكلات راه‌هاي روستايي، ارائه وام‌ها براي نوسازي و مقاوم سازي بافت روستايي، ارائه وام كشاورزي با سود كم و فعال شدن تعاوني كشاورزي، دامداري و باغداري را ازجمله ديگر موضوعات مهم روستاييان برشمرد كه بايد توجه شود.
آريايي‌نژاد همچنين معادن روستايي را فرصت خوبي براي اشتغالزايي دانست؛ اما تأكيد كرد بايد مسائل ايمني و زيست محيطي در اين معادن رعايت شود؛ ضمن اينكه با تلاش خوب نيروي انتظامي امنيت در روستاها افزايش يافته است.
 مردم روستا در اولويت باشند
ديگر نماينده مردم ملاير در خانه ملت نيز در اين مراسم با بيان اينكه مردم روستا بايد در اولويت باشند، گفت: زماني نشان مي‌دهيم به فكر روستاييان هستيم كه در زمان اعتبارات و تخصيص آنها روستاييان را مدنظر داشته باشيم.
علي‌نعمت چهاردولي با گله‌مندي يادآور شد: متأسفانه اگر كوچكترين مشكلي در نقطه‌اي از شهر به وجود آيد به سرعت پيگيري مي‌شود؛ در حالي كه بهسازي در روستاها هنوز انجام نشده است كه مديران شهرستان بايد تلاش كنند تا به كمك روستاييان بشتابند و مانع خالي شدن روستاها شوند.
وي از اختصاص 20 ميليارد تومان از محل ماده 180 به مشكلات روستايي خبر داد و گفت: اين بودجه براي حل مشكل آب شرب و كشاورزي و راه روستايي در نظر گرفته شده است.
وي به ايجاد مصوباتي درخصوص رسيدگي به مشكلات روستايي اشاره كرد و افزود: ايجاد يك رديف ملي براي ابرساني روستايي، بررسي صندوق بيمه روستايي در مجلس، پيگيري بيمه كشاورزي، موضوع كارگران ساختماني كه در برخي اجراها نقص دارد ازجمله اقدامات بررسي شده بوده است.
چهاردولي به اختصاص 500 هزار تن قير در سال 93 براي راه روستايي از سوي وزارت نفت به راه روستايي خبر داد و افزود: تخصي كمك بلاعوض 85 درصدي براي آبياري تحت فشار نيز از ديگر اقدامات بوده است كه روستاييان تلاش كنند از آن استفاده كنند.
وي به ارائه تسهيلات 17 درصدي خريد لوازم كشاورزي اشاره كرد و گفت: همچنين يك درصد از سهم ماليات‌ها براي توسعه روستاها اختصاص يافته است؛ ضمن اينكه مقرر شده است 500 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي به اب روستايي اختصاص يابد كه بدين ترتيب مشكلات مجتمع‌هاي اب روستايي حل خواهد شد.
چهاردولي يادآور شد: با آنكه در خريد گندم مشكل داريم اما امسال از 400 تن سال گذشته به 9 هزار و 400 تن فروش گندم رسيده‌ايم كه بايد تلاش در اين زمينه بيشتر شود همچنين مصوبه خريد تضميني كشمش نيز در مجلس درحال پيگيري است.
وي به لايحه‌اي در مجلس كه در دست بررسي است، اشاره كرد تا با اجراي آن جايگاه شورا و دهياران ديده شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com