رکوردزنی اهالی عبدالملک در سرشماری اینترنتی معصومه کمالوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74159 تاریخ انتشار:  1395-07-29 - 05:45 تعداد بازدید:  656
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تمامی سرپرست‌ها در مهلت اعلام شده ثبت نام کردند
رکوردزنی اهالی عبدالملک در سرشماری اینترنتی معصومه کمالوند

مادستان

 یک روز پیش از آنکه مهلت ثبت‌نام اینترنتی برای ثبت آمار نفوس و مسکن برای بار سوم تمدید و ثبت‌نام کاغذی با حضور مأموران سرشماری نفوس و مسکن آغاز شود، اهالی یک روستا در نهاوند توانستند به صورت صد درصد ثبت‌نام خود را انجام و اطلاعاتشان را به ثبت برسانند.
به نظر می‌رسد این تنها روستایی باشد که در کشور، مردم آن به صورت خودجوش به ثبت‌نام اینترنتی اقدام کرده باشند آن‌هم با آن سرعت ضعیفی که گاه کار ثبت برای هر خانوار تقریباً یک تا 4 ساعت زمان می‌برد.
با طی کردن فاصله 30 کیلومتری از مرکز شهرستان و 2 کیلومتر هم از مرکز بخش خزل به روستای عبدالملکی می‌رسیم. خیابان و کوچه‌های عریض و زیرسازی شده و اغلب آسفالت و کانال‌کشی شده آن، خبر از اجرای فاز نخست بهسازی و طرح هادی روستا می‌دهد. کوچه‌ها تقریباً خلوت است. حیاط‌های آب‌پاشی شده و بوی نم خاک، تو را به آرامش میان روز روستا دعوت می‌کند. اهالی با کشاورزی و کشت چغندر، گندم و جو در 977 هکتار زمین زراعی، معیشت می‌گذرانند.
حالا هم که پاییز و زمان کشت پاییزه و برداشت چغندر است و اغلب اهالی در مزارع و زمین‌های نزدیک روستا مشغول کارند.
 میراثی از جنگ اعراب
مردمانی ساده و خوش‌نشین که از زمان جنگ تحمیلی، 15 جانباز را به یادگار دارد و 5 شهید را تقدیم جاودانگی این خاک کرده است. آنها از وجه تسمیه روستایشان کم‌وبیش نشانی دارند؛ رئیس شورای اسلامی روستا به خبرنگار همدان‌پیام می‌گوید: این نامگذاری برگرفته از نام عبدالملک مروان از فرماندهان نظامی اعراب بوده است که گفته می‌شود اردوگاه سپاه وی در شمال موقعیت کنونی روستا قرار داشته است.
 روستای 100 درصد اینترنتی
اما آنچه ما را به دیدن اهالی این روستا و تهیه این گزارش سوق داد، ثبت‌نام صد درصدی اهالی در سرشماری نفوس و مسکن سال 95 آن‌هم به صورت اینترنتی است.
 اهالی عبدالملکی پای کار برای جبران گذشته
اهالی می‌گویند از دوره قبل این سرشماری -که سال 90 اجرا شد- آسیب جدی به بحث اعتباری و خدماتی روستا وارد شد و برای همین وقتی اثرات آمار غلط در دوره قبل هنوز هم گریبانگیر روستا و مانع توسعه آن نسبت به شرایط کنونی شده است و البته نشست‌های مکرر، سخنرانی‌ها و تأکیدهای بخشدار خزل با دهیاران و شوراهای بخش و حضور در مساجد و نشست‌های عمومی برای مردم، ما را بر آن داشت تا برای تغییر شرایط نهایت تلاش را به کار بگیریم.
 ثبت‌نام اینترنتی را اولویت نخست اعلام کردیم
اما صحیح و جامع بودن آمار به دلیل اهمیت برنامه‌ریزی در ارائه خدمات دولت برای مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته از جمله مقوله‌هایی است که در سرشماری و ثبت آمار اینترنتی مورد توجه قرار می‌گیرد.
بخشدار خزل با تأکید بر این موضوع می‌گوید: نشست‌های توجیهی بسیاری با اهالی روستاهای بخش برای تشویق خانوارها در انجام اینترنتی این سرشماری داشته‌‌ایم که با نتیجه و استقبال خوبی هم مواجه شد و اغلب روستاها با کمک دهیاران و شوراها به این روش اقدام کرده‌اند.
فرهاد جهانیان بیان می‌کند: حتی در مدارس هم برای اطلاع‌رسانی و تأکید به دانش‌آموزان برای تشویق خانواده‌هایشان در ثبت‌نام اینترنتی این سرشماری به لحاظ اهمیت آن و مهم بودن زمان سخنرانی‌های متعددی داشته‌ایم. وی از ثبت‌نام ۳۴۵ خانوار روستای عبدالملکی و مشارکت ۱۰۰ درصدی اهالی در ثبت اطلاعات سرشماری اینترنتی خبر می‌دهد و می‌گوید: دهیار روستای عبدالملکی تنها دهیاری که به‌صورت کامل اهالی را ثبت سامانه کرده است؛ بنابراین با توجه به نظر فرماندار از این اقدام جهادی قدردانی می‌شود.
بخشدار خزل ابراز امیدواری می‌کند سایر اهالی بخش خزل هم با الگوگیری از این اقدام تا پایان مهلت سرشماری اینترنتی نسبت به ثبت اطلاعات خود در این سامانه اقدام کنند.
 آمار نادرست، اعتبار دهیاری را نصف کرد
دهیار روستای عبدالملکی که از زمان آغاز این ثبت‌نام، زندگی و وقت خود را وقف این امور کرده است؛ می‌گوید: سرشماری که دوره قبل در سال 90 اجرا شد به دلیل سهل‌انگاری مسئولان سرشماری، نصف جمعیت روستا در آن آمار ثبت نشدند و از جمعیت هزار و 100 نفر روستا در سال 90، تقریباً 650 نفر ثبت شده بودند.
به گفته مجتبی خزایی، اعتبار و خدماتی که به روستاها و دهیاری‌ها ارائه می‌شود بر اساس سرانه آماری است؛ بنابراین به معنای واقعی لطمه بزرگی به این روستا وارد شد و نتیجه آن هم بدهی 100 میلیونی است که برای اجرای پروژهای عمرانی خدماتی روستا توسط دهیاری به صورت تعهدی انجام شده است.
 استفاده 40 خانوار از اینترنت وای‌فای
وی می‌گوید: حدود 40 خانوار از 345 خانوار روستا از اینترنت وای‌فای و درصد بیشتری هم از بسته‌های اینترنتی گوشی‌های همراه استفاده می‌کنند که سرعت چندان قابل‌توجهی هم ندارد.
برخی اهالی هم که خودشان نمی‌توانستند برای ثبت‌نام اقدام کنند و مشغول کشاورزی و کشت‌وکار در مزارع بودند، مدارک مورد نیاز را به خانه بهداشت یا دهیاری تحویل می‌دادند و از این روش رایگان برای انجام امور سرشماری اقدام کردیم.
 همیاری مردم حامی واقعی
علی‌محمد خزایی و سوسن خزلی هم از بهورزهای خانه بهداشت روستای عبدالملکی هستند که می‌گویند: با توجه به شرایطی که در دوره سرشماری قبل متوجه روستا شد، مردم در این دوره خودشان حساس‌تر شدند. ما هم با همکاری دهیار تلاش کردیم ثبت‌نام افرادی که دسترسی به اینترنت محدود بودند را در دهیاری یا خانه بهداشت انجام دهیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com