دهنوش با "دبه" سیرآب می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52395 تاریخ انتشار:  1393-08-05 - 05:45 تعداد بازدید:  841
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گزارشی از شیوه تأمین آب در اسد‌آباد
دهنوش با "دبه" سیرآب می‌شود

مادستان

روستای 300 نفری دهنوش اسدآباد با بحران بی‌آبی مواجه است و آبرسانی به این روستا تنها با یک تانکر انجام می‌شود.
جمعیت این روستا به دلیل نبود آب هر روز کمتر و کمتر می‌شود و روستانشینان این بحران را یکی از دلایل مهاجرت‌شان به شهرها بیان می‌کنند.
اهالي روستا حدود سه سالی است که از نبود آب در رنج هستند و آبرسانی شرب با تانکر در این روستا انجام می‌گیرد. با توجه به اینکه روزانه گاه دو بار این تانکر آب را به روستا می‌رساند؛ بنابراین مردم روستا به ناچار مجبورند از آب چشمه‌های اطراف روستا استفاده کنند که آن هم با خطراتی چون تردد در مسیر جاده و استفاده از آب غیر بهداشتی روبرو است.
به گزارش فارس، مردم روستا باید برای آوردن آب از چشمه‌های اطراف از مسیر جاده حرکت کنند و خطرات بسیاری برای آنها به وجود می‌آورد، زیرا این جاده مسیر تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین است و جان کوچک و بزرگ روستا را به خطر می‌اندازد.
یکی از بانوان روستایی که در کنار چشمه با ظرفی مشغول پر کردن آب بود، گفت: در طول عمرم که در روستا زندگی کردم در چند سال اخیر با بی‌آبی بیش از حد مواجه شدیم؛ این در حالی است که در سطح شهر و روستاهای اطراف از این نعمت الهی بی‌بهره نیستند.
وي با بیان اینکه روزی یک تانکر آب به روستا می‌آید و جوابگوی روستائیان نیست، گفت: خدا را خوش نمی‌آید که ما در طول روز با یک تانکر آب زندگی کنیم كه آن‌هم به برخی از اهالی نمی‌رسد و مسئولان باید پاسخگو باشند.
یکی دیگر از اهالی روستا هم می‌گوید: با وجود جمعیت 300 نفری این روستا یک تانکر آب به کجا می‌رسد و چطور می‌شود یک دبه آب هم آب شرب ما را تأمین کند، هم نیازهای دیگر را.
وی با بیان اینکه برای آب شرب نیاز به حفر یک چاه داریم، ادامه داد: اگر در کل شهرستان آب وجود نداشت، مسأله‌ای نبود ما هم مانند دیگران بی‌آبی را تحمل می‌کردیم، اما در اطراف این روستا چندین حلقه چاه وجود دارد.
دختر بچه‌ای که 10 سال بیشتر نداشت، برای بردن آب از تانکر استقرار یافته در چند کیلومتری روستا، دبه بزرگی در دست داشت و در حال عبور از جاده بود.
از او سؤال می‌کنم این دبه بزرگ در دستان کوچکت سنگین نیست، گفت: پدر و مادرم مریض هستند و من مجبورم برای بردن آب این مسیر را بروم و چاره‌ای نداریم.
یکی از اهالی روستا که شغلش کشاورزی بود، گفت: متأسفانه به دلیل نبود آب در منطقه چندین سال است که کمترین محصول کشاورزی را برداشت می‌کنیم زیرا اراضی کشاورزی‌مان در حال خشک شدن است.
یک زن روستایی که در کنار درِ خانه خود منتظر کسی بود که دبه آب را به او بدهد تا برایش از تانکر آبرسانی آب بیاورد، گفت: دیگر توان رفتن به محل تانکر آب را ندارم و بیماری اجازه هیچ کاری به من نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه دکتر گفته که هیچ وسیله‌ای حتی پنج کیلو بلند نکنم، ادامه داد: حال با این وضعیت چطور می‌توانم آب را تا چند کیلومتری روستا حمل کنم و مجبورم التماس این و آن را بکنم که یک دبه هم برایم آب بیاورد.
یک دامدار ساکن روستا هم می‌گوید: در 10 سال گذشته با داشتن 40 رأس گاو و تحویل روزانه 400 کیلو شیر به تعاونی شیر در اسدآباد دامدار نمونه شهرستان بودیم، اما امروز بر اثر بی‌آبی این روستا نابود شده است.
وی افزود: در حال حاضر یک واحد دامداری خالی دارم که در حال مخروبه شدن است و سرمایه‌ام از بین رفته است، اگر با همین منوال پیش برود و بی‌آبی ادامه پیدا کند، از این روستا می‌روم.
 اعتبار براي براي عمليات آبرساني
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان اسدآباد با اشاره به اینکه با خشک شدن چاه قبلی روستای دهنوش، آب‌رسانی با تانکر به این روستا انجام می‌شود، اظهار کرد: با توجه به جمعیت این روستا روزانه دو سرویس تانکر آب به این روستا منتقل می‌شود.
احد احدی یکی از برنامه‌های آب و فاضلاب روستایی برای تأمین آب روستای دهنوش را تکمیل مجتمع آبرسانی النجه و گنجه و اجرای خطوط انتقال پمپاژ دانست و افزود: برای اجرای این پروژه‌ها نیاز به حداقل 600 میلیون تومان اعتبار است تا مشکل کمبود آب این روستا را حل کنیم.
البته هم اکنون خطوط شبکه آبرسانی در روستای دهنوش اجرا شده که تنها نیاز به اعتبار دارد.
وی با اشاره به اینکه امسال پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی و خشک شدن تعدادی از چاه‌ها، باعث کمبود آب شده، ادامه داد: پنج حلقه چاه آب شرب با اعتبار یک میلیارد تومان در مدار آبرسانی قرار گرفته و مشکل آب بیش از 10 روستا را حل کرده است. احدی یکی از مهمترین مشکلات آبفای روستایی را در سطح شهرستان کمبود اعتبارات خواند و گفت: در صورت تأمین اعتبار، مشکل آب در برخی روستاها حل می‌شود.
وی به آبرسانی دو روستای دهنوش و شهراب با تانکر اشاره کرد و افزود: این آبرسانی به صورت بهداشتی انجام می‌شود و کلرزنی هم در محل برداشت و هم در داخل تانکر آبرسانی انجام شده و بهداشتی است.
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان با اشاره به مصرف سه برابری آب آشامیدنی در روستاهای اسدآباد، گفت: مصرف سرانه آب در کشور برای هر نفر 150 لیتر است که متأسفانه این میزان در روستاهای اسدآباد 470 لیتر است و دلیل اصلی آن استفاده آب شرب برای مصرف دام‌ها و درختان منازل است.
وی با بیان اینکه روستائیان کمتر از 10 درصد هزینه تمام شده آب را پرداخت می‌کنند، ادامه داد: بیش از 90 درصد هزینه‌های تمام شده آب توسط دولت پرداخت می‌شود و همین ارزانی آب باعث استفاده بی‌رویه شده است.
احدی با اشاره به اینکه 11 هزار و 500 مشترک آب روستایی در سطح شهرستان داریم، افزود: این اداره بیش از 25 میلیارد ریال مطالبه از مردم دارد که متأسفانه نسبت به پرداخت آن اقدام نمی‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com