تعهد 60 درصدی نهالستان قدس ملایر در کاشت ۳ میلیون درخت استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132638 تاریخ انتشار:  1402-03-24 - 09:44 تعداد بازدید:  545
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تعهد 60 درصدی نهالستان قدس ملایر در کاشت ۳ میلیون درخت استان

مادستان


ملایر- سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام: نهالستان قدس ملایر با تولید یک میلیون و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار اصله نهال ، تأمین کننده حدود ۶۰ درصد از تعهد کاشت ۳ میلیون درخت استان همدان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است .  

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر در بازدید خبرنگاران از نهالستان قدس ملایر اظهار کرد : در سال‌های گذشته ، یک میلیون اصله نهال انواع سوزنی و پهن برگ در این نهالستان تولید می‌شد اما در سال جاری در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از حداکثر ظرفیت نهالستان استفاده کردیم .

جواد زنگنه افزود : یک میلیون و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان ملایر تولید می‌شود و مابقی از نیروگاه شهید مفتح ، شهرداری‌ها ، بخشداری‌ها ارگان‌های نظامی ، تشکل‌ها و ... تأمین می‌شود.

  وی با اشاره به اینکه نهالستان قدس با مساحت حدود ۲۰ هکتار ، تنها نهالستان استان همدان است که در تولید گونه های جنگلی پهن برگ و سوزنی فعالیت می‌کند ، گفت : نهالستان تمام نیازهای استان را پوشش داده و بخشی از نهال‌های مورد نیاز  استان‌های لرستان ، کرمانشاه و کردستان که از نظر اقلیمی به ما نزدیک هستند را تأمین می‌کند .

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری افزود : در حال حاضر ۲۷۰ هزار نهال گلدانی با آبیاری بارانی و یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال صنوبر با آبیاری قطره‌ایی در نهالستان تولید می‌شود.  

 زنگنه ، ۸۰ درصد نهال‌های تولیدی این نهالستان را نهال صنوبر عنوان کرد که قلمه‌های آنها عمدتا در نهالستان تولید می‌شود و تمام نیاز استان به صنوبر در بخش دولتی را تأمین می کند .

وی با بیان اینکه ، گونه‌هایی در نهالستان کاشته می‌شود که بومی باشد و با شرایط اقلیمی و اکولوژیکی منطقه سازگاری داشته باشد ، گز، داغداغان، بلوط ، لیلکی، شیرخشت، آلبالو وحشی، بنه یا پسته وحشی، صنوبر، سپیدار، سنجد، افرا ، سیاه‌تلو ، کاج تهران ، سرو نقره‌ای ، بادام شیرین ، گلابی جنگلی ، اقاقیا را از گونه‌هایی برشمرد که در این نهالستان تولید می‌شوند .

وی بیان کرد : بخشی از نهال های تولیدی برای اجرای پروژه های جنگل‌کاری و بخشی دیگر در راستای توسعه و احیای فضای سبز ، در هفته منابع طبیعی و به صورت رایگان در اختیار مردم، شهرداری‌ها ، دهیاری‌ها و شوراها قرار می‌گیرد.

زنگنه گفت : تقویت پوشش گیاهی منجر به تقویت امنیت زیستی می‌شود که امنیت غذایی تابع و متأثر از آن است .

 آتش‌سوزی مهمترین خطری که منابع طبیعی را تهدیدی می‌کند

وی ، یکی از ارکان اصلی هر جامعه‌ایی را منابع طبیعی دانست و تصریح کرد : اگر نتوانیم منابع طبیعی را حفظ و احیا کنیم ، بخشی از آن ، که تجدیدناپذیر است نابود می‌شود که تهدیدی برای آیندگان محسوب می‌شود .

زنگنه با بیان اینکه خطرات زیادی از جمله ، فرسایش ، سیل ، زلزله و ... منابع طبیعی را تهدید می‌کند ، مهمترین تهدید را آتش‌سوزی دانست که سالانه بخش زیادی از منابع را نابود می‌کند .

وی ، اطفاء حریق را یکی از وظایف اداره منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد و گفت : از خرداد‌ماه ، کشیک‌های اطفاء حریق ما فعال می‌شوند و پاسخگوی تماس‌های ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ در خصوص آتش سوز‌های منابع طبیعی هستند .

زنگنه بیان کرد : وسعت شهرستان ملایر ، ۳۲۰ هزار هکتار است که ۱۷۲ هزار هکتار آن اراضی ملی است و حدود ۱۳۸ هزار هکتار آن را مراتع تشکیل می‌دهند.
وی گفت : بر اساس آمار ، ۱۲ روستای این شهرستان از جمله علمدار سفلی ، علمدار علیا ، هریرز ، سیبدر ، ناصح‌آباد ، بورکی ، می‌آباد،  طجر‌سامن جزء نقاط بحرانی به شمار می‌آیند که هر ساله دچار آتش سوزی می‌شوند .

زنگنه با تأکید بر اینکه ، حفظ منابع طبیعی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود ، گفت : در این راستا کلاس‌های ترویجی با دهیاران ، بخشداران و همیاران طبیعت برگزار کردیم و ۲۵۰۰ نفر از دانش‌آموزان را آموزش دادیم .

وی خاطرنشان کرد: میزان آتش‌سوزی‌ها از 5/101 هکتار تا سال ۹۸ به  ۲ هکتار در سال گذشته رسید که نشان می‌دهد آموزش‌ها و اقدامات انجام شده در این زمینه بی‌تأثیر نبوده است . زنگنه در پایان با بیان اینکه گسترش و توسعه پایدار ، غالبا در منابع طبیعی اتفاق می‌افتد ، حفظ و گسترش منابع طبیعی را وظیفه همگانی دانست و گفت : مردم ، نهادها ، تشکل‌ها و دستگاه‌های اجرایی همه باید پای کار باشند و در این راستا اراده ملی شکل بگیرد تا منابع طبیعی برای آیندگان حفظ و احیا شود .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com