مقصد گردشگران را از شمال به پارسبان تغییر دهیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78267 تاریخ انتشار:  1396-03-18 - 05:45 تعداد بازدید:  446
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مقصد گردشگران را از شمال به پارسبان تغییر دهیم

مادستان

فصل گردشگری است و حضور مسافران در مکان های گردشگری و توریستی شهرستان از ابتدای سال بنا به مناسبت ها آغاز شده است اما با نزدیک شدن به فصل تعطیلات این بازدید و حضورها به اوج خود می رسد آنچه این میان مطرح است افزایش آمارهای بازدیدها است و تنوع پذیری گردشگرها در موقعیت های توریستی و در مقابل راکد ماندن این موقعیت ها و تغییر نکردن امکانات موجود در این اماکن است.
آنچه همیشه مطرح بوده است موضوع تقویت زیر ساخت های گردشگری و به روز رسانی آنهاست.
در حوزه گردشگری و جذب توریسم رویکرد اقتصادی آن بیشتر مد نظر است و همین موضوع سبب تقویت زیر ساخت ها و افزایش کیفیت امکانات موجود می شود.
از این رو هر چه امکانات را توسعه و تقویت کنیم موقعیت اقتصادی و درآمد زایی بهبود می یابد و در بحث اشتغال زایی هم عملکرد موفقی خواهد داشت، اما این موضوعات همچنان در قالب شعار جا خوش کرده است و این فرصت هاست که همچنان سوخت می شود.
  مقصد گردشگری را از شمال تغییر دهیم
از طرفی همین غفلت ها سبب تغییر مسیر گردشگران به شهرهای شمالی کشور می شود و این در حالی است که هوای بکر و طبیعت روح افزای این مناطق در نهاوند خود عامل مهمی در جذب گردشگر است.
سراب های نهاوند موقعیت های بکری است که بعد از حرکت جهادی استاندار و اجرای مصوبه 33 روزه بسیج امکانات و خدمات به مناطق گردشگری گیان و گاماسیاب رنگ خدمات دیگر به خود ندیده، بخصوص سراب فارسبان که بعنوان سومین سراب پر بازدید شهرستان و ازجمله مناطق های گردشگری استان، مدت هاست بلا توجه مانده و زیر ساخت های گردشگری ضعیفی دارد و اعتباراتی که هر ساله در کمیته برنامه ریزی برای آن اعلام می شود اما از تخصیص و اجرای کار خبری نیست و همچنان یک موقعیت بکر رها شده است.
موقعیت های بسیاری در این سراب می تواند ایجاد شود و در کنار توسعه صنعت توریسم و تقویت موقعیت اقتصادی آن، عامل جذب توریست بسیار موفق عمل کند.
مسافرانی که معمولا به این گونه اماکن ورود می کنند یقینا شب را اسکان می گیرند با وجود اینکه هیچ گونه امکانتی از قبیل روشنایی و یا موقعیت مکانی مثل سوئیت یا الاچیق ها وجود ندارد حالا باید در نظر گرفت اگر این شرایط را با کمک بخش خصوصي ایجاد کرد چه انقلابی را در صنعت توریسم خواهیم دید.
 پارسبان نمایشی از زیبایی خلقت
سراب فارسبان (پارسبان) یک موقعیت عالی و بکر است که در 32کیلومتری جنوب غربی شهرستان نهاوند با ارتفاع3هزار و200متر, مرز میان استان همدان و لرستان است و علاوه بر فضای سبز و جنگلکاری و مراتع سرسبز آن، گیاهان دارویی متفاوتی رشد و نمو دارد.
منظره های دیدنی و ارتفاعات زیبای این سراب نمودی شگفت انگیز از خلقت الهی را به نمایش گذاشته است.
 زیرساخت ها را تقویت کنیم
بخشدار خزل درباره توجه به این سراب و توسعه صنعت توریسم، ازاقداماتی می گوید که تاکنون اجرا شده اما به لحاظ مقطعی بودن آن چندان کارساز نبوده است.
روح اله سلگی مهمترین اقدام مورد نیاز را ایجاد و تقویت زیر ساخت هایی می داند که نبود آنها سبب تضعیف حوزه گردشگری شده است.
به گفته وی باید بر اساس نیاز سنجی و ضرورت شناسی اقدامات خاصی در این سراب باید اجرا شود تا بتوان ادامه فعالیت ها را انجام داد.
اقداماتی از جمله ساماندهی و زیر سازی، تعریض و تسطیح ورودی سراب ، ایجاد پارکینگ برای تسهیل در ترددها، ایجاد بازارچه های صنایع دستی و سوغات و سوئیت ها و اماکن و... است که این خود اقدامات قابل توجهی در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در این منطقه به شمار می اید.
سلگی می گوید باید از چارچوب وعده و شعار خارج شد و با کارهای عملیاتی در پیشبرد برنامه ها و رسیدن به اهداف مدنظر تلاش کرد.
 بازید سالانه200هزار گردشگر از فارسبان
سالانه 150تا200هزار گردشگر به سراب فارسبان می آیند.
مسول میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نهاوند با اعلام این مطلب می گوید: برنامه های بسیاری برای توسعه موقعیت گردشگری این سراب در دست اجرا داریم اما پیش از آن باید اعتبارات مورد نیاز تخصیص داده شود.
 اعتبارات تخصیص، نیافته عامل پیش نرفتن کار است
به گفته محسن جانجان تاکنون 100میلیون تومان در سال 94و همچنين مبلغ 300میلیون تومان در سال95 به طرح مطالعاتی و ساماندهی این سراب اختصاص داده شده است اما به دلیل محدود بودن منابع مالی تخصیص نیافته است.
جانجان با بیان اینکه امسال این اعلام نیاز اعتبارات را مجدد مطرح کرده ایم که باید با کمک فرماندار از محل اعتبارات استانی بتوان جذبی انجام داد، می افزاید: اولین اقدام مورد نیاز برای سراب تهیه طرح مطالعاتی آن است که با تخصیص اعتبار مورد نیاز در حدقل زمان انجام و سپس بحث ساماندهی و تقویت امکانات آن ازجمله برق رسانی و ایجاد روشنایی اجرایی خواهد شد که این البته نیاز به ورود همه دستگاه های خدماتی اعم از برق راه ومنابع طبیعی و... در کنار میراث دارد تا بتوان به نتیجه مورد نظر رسید.
 برای بازارچه های عرضه صنايع دستي و سوغات مجوز می دهیم
جانجان در پایان به تمامی علاقمندانی که متقاضی راه اندازی بازارچه های فروش صنایع دستی و سوغات بومی در سراب هستند گفت: بدون مانع به آنها مجوز فعالیت ارائه خواهند داد.
در هر حال انتظار می رود در شرایط فعلی که بر اقتصاد گردشگری تاکید می, شود و از آن بعنوان یک صنعت یاد می شود به عوامل موثر در تحقق آن نیز توجه داشته باشیم و از تونل وعده ها به مسیری هموار برسیم که مقصد آن ایجاد اشتغال و درامد زایی و توسعه موقعیت گردشگری شهرستان و معرفی بیش از پیش آن به مردم سایر مناطق کشور باشیم. آن هم در شرایطی که نیاز سنجی ها بخوبی انجام شده و این محدوده تنها به جذب و تخصیص اعتبارات بستگی دارد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com