مرگ خاموش آبخوان‌های اسدآباد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135941 تاریخ انتشار:  1402-09-28 - 12:48 تعداد بازدید:  88
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مرگ خاموش آبخوان‌های اسدآباد

مادستان


اسدآباد- خبرنگار همدان پیام: شاخص‌های آب زیرزمینی نشان از حال بد آبخوان دشت اسدآباد دارد. اگر چاره‌ای اندیشیده نشود تبعات جدی در آینده نه چندان دور خواهد داشت.

مدیرعامل خانه حامی کشاورز اسدآباد گفت: پاییز امسال بر خلاف پیش‌بینی‌هایی که انجام شده بود و قرار بود سالی پربارش باشد اما در ۲۹ استان کشور بارش‌ها زیر نرمال گزارش شد و این موضوع نشان داد که در علم پیش‌بینی هواشناسی به علم روز دنیا مجهز نیستیم و حتی پیش‌بینی‌های ماهانه غلط از آب در می‌آید.

محمد احمدی، اظهار کرد: براساس آنچه متخصصان می‌گویند ما هیچ مدل بومی هواشناسی برای پیش‌بینی فصلی و درون فصلی و ماهانه در کشور نداریم و قادر نیستیم از مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی خارجی نیز به درستی
استفاده کنیم.

احمدی ادامه داد: شرایط کم بارش پاییز امسال یک بار دیگر نشان داد که سرزمین ما و استان همدان و دشت فوق بحرانی اسدآباد چقدر حیاتش متکی به گنجینه آب زیرزمینی که در صدها متر زیر پای‌مان قرار گرفته، است.

وی با اشاره به اینکه آبخوان دشت اسدآباد را تقریباً خالی کرده‌ایم و دخل و خرج آن یک به ۱۰ شده است، تصریح کرد: شاخص‌های آب زیرزمینی نشان از حال بد آبخوان دشت اسدآباد دارد و اگر چاره‌ای اندیشیده نشود تبعات جدی در آینده نه چندان دور خواهد داشت.

احمدی با بیان اینکه برخی از مسئولان درک درستی از تأثیر فاجعه‌بار خشک‌شدن آبخوان بر زندگی و حیات ساکنان دشت ندارند، بیان کرد: پاییز کم بارش امسال نشان داد آنچه در ماه‌های بدون بارش خرداد تا آبان به داد کشاورزان اسدآبادی ما می‌رسد تنها سفره‌های آب زیرزمینی رو به نابودی دشت فوق بحرانی این شهرستان است.

مدیرعامل خانه حامی کشاورز یادآور شد: امسال بیشتر کشاورزان برای سبز کردن کشت‌های پاییزه خود از جمله گندم، جو و کلزا کامل متکی به آب زیرزمینی دشت بودند و اگر این آب وجود نداشت به طور قطع هیچ یک از کشت‌های پاییزه آنها
سبز نمی‌شد.

احمدی ادامه داد: فرونشست دشت اسدآباد که بدون صدا و خاموش پیش می‌رود، مرگ خاموش آبخوان را لحظه به لحظه رقم می‌زند و ارتباط سطح آبخوان با عمق آن را قطع می‌کند و آبخوان را دیگر غیرقابل احیاء خواهد کرد و آبخوان دشت اسدآباد برای همیشه از دست می‌رود.

وی با بیان اینکه متأسفانه برنامه‌ای برای نجات آبخوان‌ها وجود ندارد و با وجود طرح‌های رنگارنگ و روی کاغذ تاکنون موفق نشدیم شیب سقوط آبخوان را کند کنیم، افزود:  مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان پاسخگوی عملکرد خود در حوزه اقدامات نجات آبخوان‌های بحرانی استان نیستند، هیچ شفافیتی در مورد داده‌های مهم و شاخص‌های آب زیرزمینی استان ارائه نمی‌دهند، حتی به خبرنگاران استان به جای آن گزارش بارندگی اداره هواشناسی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به این که دانستن این اعداد و ارقام و مطالبه ثبات این ارقام با آینده آبی و حیات زیستی ساکنان استان گره خورده است، گفت: نابودی آب زیرزمینی تبعات خطرناک و جدی اجتماعی، اقتصادی و امنیتی برای همه ما دارد و شوخی‌بردار نیست، اگرچه دیر شده است اما ای کاش برای جلوگیری از هر چه دیرتر شدن چاره‌ای اندیشیده شود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com