1403-02-031403-02-13bool(false) کاهش چشمگیرتب‌ مالت در ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136661 تاریخ انتشار:  1402-11-18 - 11:29 تعداد بازدید:  154
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کاهش چشمگیرتب‌ مالت در ملایر

مادستان


همدان‌پیام- مهساطاقتی‌احسن: موارد ابتلا به بیماری تب‌مالت در شهرستان ملایر روند کاهشی چشمگیری داشته و به نصف مشابه سال قبل رسیده‌ است.
 
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان ملایر گفت: موارد ابتلا به بیماری تب‌مالت در شهرستان ملایر نسبت به سال گذشته به نصف کاهش پیدا کرده است که این مهم با پشتکار و برنامه‌ریزی مناسب رئیس گروه و کارشناسان واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر شهرستان ملایر به وقوع پیوسته است.

رحمت ا... یوسفی با اشاره به اینکه بیماری‌های مشترک انسان و حیوانات یکی از معضلات جدی جامعه است، افزود: استان همدان و شهرستان ملایر در کشور از لحاظ شیوع و ابتلا به بیماری تب‌‌مالت از استان‌های با شیوع بالا است که در این زمینه نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های مرکز بهداشت شهرستان ملایر برای پیشگیری و کاهش ابتلا به بیماری تب‌مالت، آموزش دامداران و خانواده آنها، بیماران مبتلا به تب‌مالت و خانواده آنها، دانش‌آموزان، زنان روستایی و جامعه عشایری است.

 یوسفی، آموزش راه‌های پیشگیری از بیماری تب‌مالت به عموم جامعه، پیگیری مستمر بیماران در سطح شهر و روستاها، اطلاع‌رسانی با نصب بنر و توزیع پمفلت آموزشی و آموزش به تمامی دانش‌آموزان مقاطع تحصیلی پایه متوسطه دوم و هماهنگی برون‌بخشی بین مرکز بهداشت و سازمان دامپزشکی برای انجام واکسیناسیون دام را از جمله اقدامات مرکز بهداشت شهرستان ملایر در این راستا برشمرد.

 وی با بیان اینکه، بیماری تب‌مالت که نام دیگر آن بروسلوز است توسط نوعی باکتری به نام بروسلا به وجود می‌آید، افزود: این بیماری یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که می‌تواند طیف وسیعی از پستانداران را مبتلا کند و برای جلوگیری از ابتلا به آن باید مردم از راه‌های انتقال بیماری و نحوه پیشگیری اطلاع داشته باشند.

 علائم تب مالت

یوسفی گفت: شروع بيماری تب مالت مبهم و نامشخص است و به همراه خستگی، عرق فراوان، بی‌اشتهايی، سردرد و تبی كه کم کم ظاهر شده که به تب مواج معروف است به این صورت که ميزان تب در صبح كم و در هنگام عصر بالا رفته و در شب زياد می‌شود و ممكن است با لرز همراه باشد.

 راه‌های انتقال تب مالت

وی، راه‌های انتقال تب مالت را تماس انسان با حیوانات اهلی آلوده دانست و گفت: این باکتری می‌تواند در اثر مصرف گوشت آلوده و خوب پخته نشده، شیر و لبنیات آلوده و پاستوریزه نشده، تماس با جنین سقط‌شده دام در اثر تب‌مالت، مدفوع، خون و ترشحات آلوده دام، از طریق تنفسی و از طریق پرسنل آزمایشگاهی منتقل شود.

 پیشگیری از تب‌مالت

وی با تأکید بر اینکه برای پیشگیری از بیماری تب‌مالت از مصرف مواد لبنی مشکوک و غیر پاستوریزه جدا باید خودداری شود، گفت: جوشاندن شیر به مدت 5 دقیقه بهترین شیوه برای از بین بردن عوامل بیماری‌زا در آن است.

یوسفی افزود: محل نگهداری حیوانات باید در فاصله مناسبی از محل زندگی انسان باشد و دامدار هنگام ورود به آغل و اصطبل حتما باید از ماسک تنفسی استفاده کند.

وی بیان کرد: دامپزشکان، دامداران، پرسنل کشتارگاه‌ها و هر فرد دیگری که به نوعی با دام‌ها در ارتباط هستند از دستکش، کلاه، ماسک، عینک و روپوش مناسب استفاده کنند و دامداران باید واکسیناسیون دام‌ها را تحت نظارت دامپزشکی انجام دهند.

یوسفی با تأکید بر اینکه، سقط دام‌ها را به شبکه دامپزشکی محل سکونت باید اطلاع داد، گفت: دامداران باید مراقب آلوده‌شدن دست به ترشحات حیوانات در موقع کار در آغل باشند .

وی بیان کرد: بیماری تب‌مالت در گروه‌های مختلف متفاوت است به‌ویژه در افراد سنین بالا، کودکان، زنان باردار و همچنین افرادی که بیماری خاص دارند باید سعی کنند موازین بهداشتی را رعایت کنند تا مبتلا نشوند.

یوسفی در پایان گفت: استفاده نکردن از آغوز و شیر دام بصورت خام، استفاده از دستکش هنگام دوشیدن شیر و جمع‌آوری محتویات سقط جنین دام، استفاده از ماسک موقع نظافت دامداری و واکسیناسیون سالانه دام‌ها از دیگر راه‌های پیشگیری از ابتلا به تب‌مالت است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com