فرصت‌ها و تهدیدهای زنگنه از زبان رئیس شورا همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  137039 تاریخ انتشار:  1402-12-19 - 13:10 تعداد بازدید:  71
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرصت‌ها و تهدیدهای زنگنه از زبان رئیس شورا

مادستان


ملایر- سحر یوسفی -خبرنگار همدان‌پیام: شهر زنگنه، شهر شکوفه‌های گیلاس و آلبالو یکی از زیباترین و خوش آب‌و‌هواترین شهرهای استان همدان است که در جنوب شرقی استان، در محور اصلی جاده اراک به ملایر واقع شده و نخستین شهر ورودی به پایتخت تاریخ و تمدن ایران از مسیر تهران و استان مرکزی است و مرکز را به غرب متصل می‌کند.

این شهر که مرکز بخش زند ملایر نیز محسوب می‌شود در حال حاضر ۱۱۰۰ نفر جمعیت دارد که در فصل‌های تابستان و پاییز جمعیت آن حتی تا ده‌ها هزار نفر نیز تخمین زده می‌شود.

زنگنه ظرفیت‌ها و استعدادهای طبیعی ویژه‌ای در حوزه گردشگری و کشاورزی دارد و با تولید سالانه بیش از5هزار تن آلبالو از سطح بیش از ۷۰۰ هکتار در جایگاه نخست ایستاده و قطب تولید آلبالوی استان است.

رئیس شورای اسلامی شهر زنگنه با بیان اینکه، زنگنه شهریست که دارای چندین برند در سطح کشوری و جهان است، گفت: ثبت ملی جشنواره آلبالو و همچنین ثبت این شهر در فائو به عنوان مرکز فروش مشتقات انگور رونق زیادی به کسب و کارها در این شهر داده است.

یاسین فرتوت افزود: قرارگرفتن زنگنه در مسیر مواصلاتی ملایر تهران و نیز تردد زائران عراقی و ایرانی به مرز مهران در استان ایلام و پرویز‌خان در کرمانشاه، در توسعه این شهر بی‌تأثیر نبوده است.

وی درباره وجه تسمه زنگنه اظهار کرد: اگر با علم زبانشناسی به اسم شهرها و روستاها و سایر نقاط نگاه کنیم بنابر اقوال زبانشناسان، زنگنه از واژه اوستایی "سازندگان سلاح" گرفته شده و دقیقاً در جهت تائید این موضوع غارهای موجود در معدن آهنگران در ناحیه شمالی این شهر که به غارهای شدادی معروفند می‌تواند مؤید این مطلب باشد.

فرتوت در ادامه بیان کرد: از معادنی که به روش غال‌گذاری که همانا استفاده از استخوان حیوانات بوده جهت استحصال و برای ساخت ابزار استفاده می‌شده است و نیز در سال ۷۴۵ تا ۷۲۷ پیش از میلاد از شهری به نام بیت‌زاتی در مسیر لشکرکشی تیگلات پلیسر سوم به قلب ایران نام‌برده که دارای پادشاهی به نام کاکی بوده و در سالنامه‌های آشوری از آن نام برده شده ، حال بیت‌زاتی نیز در زمان آشوری به معنی سرزمین سازندگان سلاح است.

 رئیس شورای اسلامی شهر زنگنه افزود: تپه‌های مادی بسیاری در منطقه داریم که به چغا معروف هستند و مهمترین آنها تپه چغا در شهر زنگنه و تپه پری زادگاه کریم خان زند که آثاری از هزاره سوم قبل از میلاد از آن به دست آمده است.

 فرتوت بر ضرورت انجام کاوش‌های بیشتری از سوی مراجع ذی‌صلاح در راستای روشن شدن تاریخ این بخش تأکید کرد و گفت: در این مورد، رایزنی‌هایی با استان و اساتید باستان‌شناسی دانشگاه بوعلی انجام شده است که امیدواریم نتیجه دهد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های و پتانسیل‌های زنگنه به‌ویژه باغات آلبالو و گیلاس و گردو گفت: در راستای جلوگیری از خام فروشی، بالابردن ارزش افزوده این محصولات و افزایش اشتغال، نیازمند استقرار کارخانه صنایع تبدیلی در این شهر هستیم.

فرتوت در ادامه با بیان اینکه در این راستا شهرداری و شورای اسلامی زنگنه در پهنه صنعتی حریم این شهر، قرار است اقدام به احداث شرکت صنعتی کشاورزی کند، افزود: این شهرک دارای ۲۱۷ قطعه زمین کوچک و بزرگ در مساحت ۲۰ هکتار است که استاندار در کمیسیون امور زیربنایی استان دستور آن را داده و به‌زودی توسط شهرداری مراسم کلنگ‌زنی آن انجام و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود

  تهدیدهای محیط زیستی

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری «برای ما مسأله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعی مسأله‌ای تجملاتی و درجه ۲ نیست بلکه یک مسأله حیاتی است»، گفت: با توجه به سخنان رهبری گرانقدر و همچنین اهمیت محیط زیست در توسعه پایدار توجه به این موضوع را دو‌ چندان می‌کند.

فرتوت تطریح کرد: شهر زنگنه در کرانه منطقه حفاظت شده لشگردر قرارگرفته و اتفاقاً دو دره مهم که بعد از هزاران سال تنها مکانی می‌باشد که گونه‌های نادر گیاهی این منطقه را حفظ نموده به نام دره سماق و دره زرشک توسط معدن آهنگران مورد هجمه قرار گرفته و آثار تخریبی جبران‌ناپذیری به بار آورده است.

وی افزود: جدای از آن زهاب سدهای باطله این معدن آب چشمه‌های پایین دست را آلوده کرده که متأسفانه آبشخور بسیاری از گونه‌های جانوری است.

فرتوت گفت: همچنین چندین حلقه چاه غیرمجاز که بعد از سال‌ها توسط امور آب شهرستان ملایر مسلوب المنفعه شد ضربات جبران ناپذیری به آبخوان‌های این منطقه وارد نموده و احتمالاً تنش‌ آبی و خشکسالی را در صورت تداوم تشدید خواهد کرد.

وی با تأکید بر اینکه، محیط زیست استان، منابع طبیعی و اداره امور آب استان باید توجه وافری به این منطقه داشته باشند، تصریح کرد: لازم به ذکر است این منطقه یکی از مناطقی است که گیاه توتیا در آن رشد می‌کند و محل تردد بسیاری از توریست‌ها است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com