تولید روزانه 100تن زباله در نهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65022 تاریخ انتشار:  1394-08-13 - 05:45 تعداد بازدید:  2291
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

محیط زیست در شهر سراب‌ها با دفن غیر بهداشتی می‌میرد
تولید روزانه 100تن زباله در نهاوند

مادستان

نهاوند- میترا عباسی- خبرنگار همدان‌پیام: روزانه 100 تن زباله خانگی و بیمارستانی در محدوده‌هایی از شهر نهاوند دفن می‌شود که به گفته کارشناس محیط‌زیست، هیچ کدام از آنها استانداردهای لازم را برای دفن بهداشتی زباله ندارد.
سالهاست زباله‌های نهاوند در محیطی دفن می‌شود که با جاده نهاوند- بروجرد 510 متر فاصله دارد و این محل دقیقاً با روستای کفتر حله (گرجیو) که از روستاهای دارای سکنه است، تنها هزار متر و باغ‌هاي مناطق ترکان‌ترکان و روستای کوهانی به ترتیب 500 و هزار و 800 متر فاصله دارد.
این در حالیست که کارشناسان محیط‌زیست معتقدند فاصله قانونی محل دفن زباله با محیط‌های مسکونی باید حدقل 2 هزار متر باشد و این از نظر زیست‌محیطی به تنهایی یک فاجعه را به وجود خواهد آورد، زيرا علاوه بر توسعه آلودگی زیست‌محیطی و به مخاطره انداختن زندگی ساکنان این مناطق موجب تخریب زمین‌های کشاورزی هم می‌شود.
از طرفی هم به گفته اهالی و سکنه این مناطق سرازیر شدن شیرابه فاضلاب، آب چشمه‌ها و قنات این مناطق را آلوده و موجب مسمومیت دام‌ها شده است و حتی گاهی با وزیدن باد خاکستر زباله‌های سوخته شده به داخل روستا وارد می‌شود و همه این مسائل بر هم زدن توازن زیست‌محیطی را در بردارد.
کارشناس محیط‌زیست نهاوند هم با تأیید این مسائل و اینکه روش دفن زباله در نهاوند کاملاً منسوخ شده است، مي‌گويد: محل دفن زباله‌ها هم بدون مجوز محیط‌زیست و غیرکارشناسی است
به گفته علی بحیرایی، محل دفن زباله نباید در نزدیکی حریم شهری باشد و باید برای دفن زباله‌ها محلی در نظر گرفته شود که حداقل با حریم‌های مسکونی 2 هزار متر فاصله داشته باشد. وي اظهار مي‌كند: از دیگر استانداردهایی که باید این محل داشته باشد و متأسفانه مسئولان مربوط به آن بی‌توجه هستند، این است که نخست این محیط باید فنس‌کشی شده باشد. دوم اینکه نباید در مسیر بادهای غالب باشد که همین مسائل می‌تواند شیوع بیماری‌های مختلفی را در پی داشته باشد؛ اما متأسفانه به هیچ کدام از این مسائل در این محل توجه نشده است.
بحیرایی در ادامه انتقال دادن محل دفن زباله‌ها را به منطقه‌ای دورتر با رعایت فاصله قانونی تنها راهکار برای حل این معضل عنوان مي‌كند و مي‌گويد: مسئولان ذی‌ربط باید واقف باشند این مسأله با سلامتی شهروندان ارتباط مستقیم دارد. همچنین محل فعلی دفن زباله‌ها، محل مشاء دام و جزو اراضی و املاک منطقه ترکان‌ترکان و کوهانی است.
بنابراین لازم است این موضوع در دستور کار جدی قرار بگیرد و برای انتقال آن تدابیر جدی‌تر اندیشیده شود.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان نهاوند هم با تأیید اینکه روش دفن زباله در نهاوند منسوخ شده است، مي‌گويد: محل دفن زباله‌های نهاوند استانداردهای لازم کشوری و جهانی را ندارد و چندین‌بار این موضوع مکاتبه شده و یک کمیته هم در این خصوص متشکل از فرمانداری شهرداری، محیط‌زیست و منابع‌طبیعی تشکیل شده است. در نتيجه باید برای یک جانمایی مناسب که در مسیر بادهای غالب نباشد و آبهای زیرزمینی در سطح بالایی نباشند و با حریم شهر هم فاصله قانونی داشته باشد، به اجماع نظر برسند و این مسأله به تنهایی توسط یک ارگان قابل حل نیست.
محمد زمانیان مي‌افزايد: البته زمانی که این منطقه فعلی برای دفن زباله انتخاب شد به لحاظ اینکه فاصله استاندارد با شهر را داشت، محیط مناسبی بود؛ اما حالا به لحاظ گسترده شدن منطقه و توسعه حریم شهری، این فاصله کمتر شده، ظرفیت تکمیل شده است و باید به فکر محل جدیدی بود.
بنابراين از شهرداری نهاوند خواستاریم با توجه به اهمیت بهداشت محیط و پیامدهای زیست‌محیطی این موضوع را جزو اولویت‌هایش قرار دهد.
به گفته وي، پیش از این زباله‌های عفونی بیمارستان‌ها هم در این منطقه سوزانده می‌شد که این مسأله پیامدهای منفی زیادی را در پی داشت؛ اما اکنون با خرید دستگاه بی‌خطرساز و نصب در بیمارستان شهید حیدری و آیت‌ا... علیمرادیان، ابتدا بخش عفونی این زباله‌ها گرفته می‌شود و بعد زباله در مکان فعلی دفن می‌شوند که این اقدام یکی از اقدامات اساسي بهداشت در این زمینه است.
سرپرست شهرداری نهاوند هم به عنوان یکی از اعضاي این کمیته از مکان‌یابی مناسب دفن زباله‌ها مي‌گويد و اينكه با توجه به نامناسب بودن مکان فعلی دفن زباله‌ها با اعضای کمیته که شامل منابع‌طبیعی، شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی و محیط‌زیست هستند، در حال رایزنی برای مکان‌یابی مناسبی برای دفن زباله‌ها هستیم.
به هرحال دفن زباله در نهاوند با توجه به اینکه هم کارشناس محیط‌زیست و هم مدیر مرکز بهداشت این روش را منسوخ شده، عنوان کردند، یکی از معضلات زیست‌محیطی شهرستان نهاوند محسوب مي‌شود. همچنين با توجه به پیامدهای سوء این موضوع و اعتراض‌هاي برخی باغداران براي این محل و شیوه دفن زباله در نهاوند، بیش از این به تأخیر افتادن این موضوع جایز نیست و انتظار می‌رود در اين زمينه شاهد اقدامات سازنده و کارشناسی شده مسئولان ذی‌ربط باشیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com