فرماندار: جشنواره طلای سبز نمادین نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74681 تاریخ انتشار:  1395-08-23 - 05:45 تعداد بازدید:  466
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همایش برای شناسایی فرصت‌ها و تهدیدهای گردو تویسرکان
فرماندار: جشنواره طلای سبز نمادین نیست

مادستان
 تویسرکان- طیبه سوری- خبرنگار همدان‌پیام: شهرت «طلای سبز ایران» برای شهرستان تویسرکان رقم خورده است تا هر سال یک بار هم شده، جشنواره‌ای به نامِ گردو به عنوان فرصتی دوباره برای آشنایی آن، برگزار شود.
گردو در گذشته‌های دور، سمبل سلامت بوده است و از طرفی از روغن گرفته شده مغز گردو، به غير از آشپزي، به عنوان روغن حامل در داروسازي و رايحه‌درماني استفاده می‌شود.
 برگزاری ۴ دوره جشنواره گردو در تویسرکان
جشنواره گردو در تویسرکان در چند سال گذشته قرار بود در نیمه دوم شهریورماه ۹۵ همزمان با برداشت گردو انجام شود، اما به دلیل هماهنگ نبودن و همکاری نکردن ادارات و دستگاه‌های اجرایی، این همایش به تأخیر افتاد تا در 20 آبان‌ماه برگزار شود.
البته جشنواره امسال به دلیل مقارن بودن با ماه محرم و صفر، تحت عنوان همایش گردو در مجموعه مهرگان برگزار شد.
همایش 6 ساعته‌ای که با برنامه‌های جانبی چون کارگاه‌های علمی و آموزشی با حضور پرفسور وحدتي براي باغداران و گردوکاران تويسرکان و همچنین نمايشگاه توانمندي‌هاي شهرستان همراه بود؛ از برگزاری غرفه زنان روستایی و تولیدات مبل‌ومنبت گرفته تا پخت آش سنتی، سوغات تویسرکان، سماق، بادام و نقل و شاطه حلوایی...
در این همایش دستگاه‌های اجرایی مرتبط با تولید گردو، بخش‌های خصوصی فعال در این حوزه و میهمانان متعدد از باغداران و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
همزمان با برگزاری این همایش، خانه گردو هم افتتاح شد؛ خانه‌ای که به گفته مسئولان امر می‌تواند بخش خصوصی را برای توسعه اقتصادی شهرستان فعال کند تا جایگاه گردو را هم بیشتر بشناسانند.
 عکاسان ایران در تویسرکان
هرچند فرماندار تویسرکان یک ساعتی هم برای حضور ۵۰ عکاس حرفه‌ای ایران از همایش خارج شد. این عکاسان برای به تصویر کشیدن جاذبه‌های گردشگری به تویسرکان آمد‌ه‌اند.
فرماندار تویسرکان در حاشیه آیین آغاز به کار گردهمایی عکاسان گفت: تویسرکان جاذبه‌های گردشگری بسیار زیبا و ابنیه تاریخی و فرهنگی بسیاری برای توسعه دارد که افسوس شناسایی کامل و توجه به آنها انجام نشده است.
حبیب مومیوند با تأکید بر اینکه تمام مسئولان این شهرستان از هیچ تلاشی برای هدف‌های بزرگ و معرفی این شهر طلای سبز دست برنمی‌دارند، اظهار کرد: حضور عکاسان حرفه‌ای نقطه روشنی در معرفی این جاذبه‌های گردشگری تویسرکان است تا روند جذب گردشگری افزایش یابد.
 3 هزار هکتار از باغ‌های گردوی تویسرکان اصلاح می‌شود
معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغبانی در همایش گردوی تویسرکان گفت: اصلاح 3 هزار هکتار از باغ‌های گردوی تویسرکان در دستورکار قرار دارد که در مرحله نخست، این طرح در 300 هکتار باغ گردو اجرایی می‌شود.
به گفته محمدعلی طهماسبی، در حال حاضر میزان تولید گردو در هر هکتار از باغ‌های گردوی تویسرکان کمتر از 2 تن است که از نظر کمی، میزان زیاد و قابل‌توجهی به حساب نمی‌آید.
به گفته وی، اکنون با بهره‌وری کمی و کیفی از گردوی تویسرکان درصورت اصلاح صحیح باغ‌ها، میزان تولید در هر هکتار از باغ‌های گردوی تویسرکان به 4 تن می‌رسد.
طهماسبی بیان کرد: گردوی تویسرکان به عنوان یک برند و نشان ویژه جغرافیایی در سراسر کشور شناخته شده است که باید بهره‌وری حداکثری از آن داشت.
وی با بیان اینکه در سراسر دنیا 946 هزار هکتار باغ گردو و با میزان تولید 3 میلیون و 400 هزار تن گردو وجود دارد، ادامه داد: سهم کشور ما از این میزان، 120 هزار هکتار باغ‌های گردوی با تولید سالانه 230 هزار تن گردو است.
طهماسبی گفت: 10 درصد گردوی کشور با توجه به برخورداری از 15 هزار هکتار باغ گردو در استان همدان تولید می‌شود که در این میان شهرستان تویسرکان سهم زیادی دارد.
 به دنبال برگزاری جشنواره‌های نمادین نیستیم
فرماندار تویسرکان هم گفت: هدف از برپایی جشنواره گردو یک جشن نمادین و بی‌اثر نیست؛ بلکه به دنبال برگزاری یک آیین بومی با دستاوردهای کاربردی و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و دولتی و بخش خصوصی هستیم.
حبیب مومیوند افزود: تویسرکان با داشتن 5 هزار و 500 هکتار باغ گردو و تولید مرغوب این محصول در مقیاس جهانی، دارای ظرفیت‌های بالایی در این بخش است.
وی معتقد است: ارتقای سطح بهره‌وری همه‌جانبه از محصول مرغوب گردوی تویسرکان در ابعاد اقتصادی، گردشگری، اجتماعی و فرهنگی به پیگیری مداوم و برنامه‌ریزی شده امور این بخش توسط مسئولان دستگاه های مختلف اجرایی و همگرایی مردم نیاز دارد.
مومیوند با توجه به وجود صنایع جانبی گردو از جمله کارخانه کربن اکتیو در شهرستان تویسرکان گفت: بسته‌بندی گردو هم در شهرستان آغاز شده و هر سرمایه‌‌گذار دیگری هم در هر عرصه‌ای در زمینه صنایع تبدیلی گردو بخواهد در شهرستان فعالیت کند، همکاری لازم با وی انجام می‌شود.
وی با اشاره به ثبت گردوی تویسرکان در سازمان خواروبار جهانی (فائو) توضیح داد: مقدمات این امر هم در شهرستان انجام شده است.
فرماندار تویسرکان، توسعه گردشگری را یکی از بهترین، ارزان‌ترین و به‌روزآمدترین راهکارهای توسعه دانست.
مومیوند با تأکید بر اینکه گردو به عنوان یک محصول راهبردی سهم بالایی در این شهرستان دارد، گفت: حرکت در مسیر ارتقای کمی و کیفی گردو و صنایع مبل‌ومنبت و فرش و همچنین دیگر صنایع از مهمترین اهداف این همایش بود.
فرماندار تویسرکان، پیشرفت و توسعه در زمینه‌های مختلف از جمله جهانی شدن گردوی تویسرکان، اصلاح باغ‌ها، ایجاد صنایع تبدیلی و... مربوط به گردو را منوط به حضور قوی بخش خصوصی در این عرصه برشمرد که در این زمینه تعاونی گردوکاران هم باید بیشتر پای کار باشد.
وی با توجه به اینکه 37 درصد گردوی استان در شهرستان برداشت می‌شود، تأکید کرد: گردوی تویسرکان جایگاه بالایی در کشور دارد و از نظر کیفیت بهترین گردوی جهان است.
 راه‌اندازی خانه گردو در تویسرکان
فرماندار تویسرکان همچنین با بیان اینکه همزمان با همایش گردو، خانه گردو هم افتتاح شد، اظهار کرد: این خانه می‌تواند بخش خصوصی را برای توسعه اقتصادی شهرستان فعال کند تا جایگاه گردوی تویسرکان مشخص‌تر و مسیر جهانی شدن این محصول سبز هم هموار شود.
 آشنا کردن باغداران تویسرکانی با روش‌های نوین
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه گفت: باتوجه به اینکه اقتصاد عمده مردم تویسرکان به محصول گردو وابسته است، باید با بهره‌وری از این محصول، اقتصاد را رونق و با علوم روز، خسارات در بخش سرمازدگی را کاهش دهیم.
محمدمهدی مفتح افزود: با برگزاری همایش امسال بنا را بر آن گذاشتیم که با استفاده از کارشناسان حوزه باغداری بویژه در بحث گردو باغداران را با روش‌های نوین کاشت، داشت و برداشت آشنا کرده و فرصت مناسب اشتغال ر ا ایجاد کنیم.
 همایشی برای شناخت فرصت‌ها و چالش‌های گردو
مدیر جهادکشاورزی تویسرکان هم در ادامه این همایش گفت: همایش «گردو، فرصت‌ها و چالش‌ها» از بخش‌های علمی و کارگاه آموزشی به همراه برپایی نمایشگاه جنبی تشکیل شد.
مسعود اکبری اظهار کرد: کارگاه‌های علمی و آموزشی این همایش شامل کارگاه‌های آفت‌شناسی باغ‌های گردو، تغذیه گیاهی و روش‌های پیوند و سرشاخه کاری درختان گردو است.
وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه جنبی این همایش، دیگر سوغات شهرستان تویسرکان مانند سماق، نقل، بادام و شاطه حلوایی هم عرضه ‌شد، ادامه داد: حضور شرکت‌های تولیدکننده کود، سموم و بذرهای کشاورزی، برپایی غرفه‌های زنان روستایی، تولیدات حوزه صنعت مبل و منبت و پخت آش‌ها و غذاهای سنتی تویسرکان هم از دیگر بخش های این نمایشگاه به شمار می‌رفت.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com