بی‌آبی در بهار و نقدی برعملکرد فرماندار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  60790 تاریخ انتشار:  1394-04-24 - 05:45 تعداد بازدید:  326
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بی‌آبی در بهار و نقدی برعملکرد فرماندار

مادستان

 احمد رجبي‌راغب: دولت‌ها بر اساس شعارها و برنامه‌هایی که قبل از انتخابات ارائه می‌دهند، انتظاراتی را در جامعه و به‌ويژه در جامعه هدف خود به وجود می‌آورند. اگر دولتی شعار اصلاح اقتصادی و یا بهبود و اصلاح وضعیت سیاسی کشور را به عنوان اولویت برنامه های خود مطرح می‌کند حسب قاعده انتظار می‌رود در این زمینه اقدامات سودمندی را براي اجرایی كردن تعهدات خود انجام دهد.
بنابراین دولت‌ها هرچه بتوانند براي عملی کردن شعارها گام‌های مؤثرتری بردارند می‌توان گفت، دولت موفق‌تری بوده‌اند.
پس از آنکه محمدناصر نیکبخت به عنوان نماینده تام‌الاختیار دولت در استان معرفی شد، نوبت به فرمانداری‌ها رسید که در گام نخست، برخی از فرمانداران شامل این تغییرات شدند و برای شهرستان بهار فرمانداری برگزیده شد که علاوه بر چهره اصلاح‌طلبی، سابقه مدیریت در شهرستان را در کارنامه خود داشت و این شناخت، مسئوليتش را برای رفع گره‌های مختلف در شهرستان دوچندان و انتظارات را هم افزون‌ مي‌كرد.
انتظاراتی که مردم شهرستان بهار عقیده‌ای بر برآورده شدن تمامی این انتظارات به صورت کامل در این 2 سال ندارند؛ بر همین اساس برخی از کارشناسان، صاحبنظران، فعالان فرهنگی و هنری و مردم شهرستان بهار در خصوص عملکرد دوساله دولت حرف‌هایی گفتنی دارند.

 رنج اقشار کم درآمد از رکود بازار
کارشناسان مسائل سیاسی بهار بر این باورند که دولت آقای روحانی با چرخیدن همزمان سانتریفیوژها و چرخ اقتصاد و بهبود امر سیاست و تغییر در رویکرد سیاسی دولت به قضایای خرد و کلان کشوری، پای در این عرصه گذاشت که موفق بوده و اکنون با گذشت 2 سال، اگرچه در حل مسأله هسته‌ای گام‌هایی برداشته شده است و گام های آخر آن است، تورم بیش از 40 درصد مخرب دولت قبل به کمتر از 15 درصد رسیده؛ ولی رکود در بازار کسب و کار یکی از نگرانی‌های حوزه اقتصادی است. اقشار کم‌درآمد از متضررترین این گروه‌ها هستند و دولت بیشتر مسائل داخلی را به مسأله هسته‌ای وصل کرده و همواره گفته می‌شود که حل مسأله هسته‌ای بسیاری از مسائل داخلی را بهبود خواهد بخشید. بنابراین حال كه سرانجام توافق صورت گرفته، امید می‌رود با حل اين مهم، وضعیت اقتصادی هم بهبود یابد.
 انتقاد و انتظار از فرماندار
یکی از دلایل رأی مردم به تغییر دولت در 24 خرداد 92 این بود که اگر 4 سال یا 8 سال دیگر اداره کشور را همان دولت عهده‌دار شود، آیندگان آیندگان چه خواهد شد؟ این سؤال، ذهن مردم را به خود درگیر کرده بود.
نخبگان شهرستان بهار بر این عقیده‌اند که یکی از نعمت‌های دولت جدید به شهرستان، حضور فرمانداری باتجربه است که نسبت به دوره‌های قبل قابل‌قیاس نیست؛ هرچند انتقاداتی مطرح و انتظاراتی هست، ولی با این وجود و به‌رغم کمبود بودجه‌های عمرانی، فعالیت‌های خوبی در شهرستان انجام شده و در شرف انجام است که می‌توان به اتمام مسکن مهر، افتتاح بیمارستان 82 تختخوابی در آینده‌ای نزدیک و پل زیرگذر شهرک صنعتی بهاران اشاره کرد.
این سؤال مطرح است که آیا در خصوص شعار سال که سال همبستگی و همدلی بین ملت و دولت است، در شهرستان اقدامی را شاهد بوده‌ایم، پاسخ منفی بود. آنها بر اين نظرند كه هرچقدر مردم خواستگاه و خواسته‌های خود را در برنامه‌های دولت ببیند، پی می‌برند که دولت هم‌پای آنها حرکت می‌کند و به آن دولت اعتماد بیشتری خواهند داشت. همچنين انتظار می‌رود که در این راستا حرکت جدی‌تری را در شهرستان شاهد باشند تا آن را حرکت در راستای شعار سال مقام معظم رهبری بدانند.
 مدیریت شهرستان نمره 20 نمی‌گیرد
فرماندار بهار در تغییر و تحول ادارات باید نقش اصلی را ایفا کند، ولی وي هم سعی دارد اصولگرایان را در کنار خود داشته باشد و هم اصلاح‌طلبان را که اینگونه مردم آسیب می‌بینند و بر همین اساس است که دولت هنوز با شعارهای خود در شهرستان تا حدودی فاصله زیادی داشته و با این وجود به مدیریت شهرستان نمره تجديد در 2 سال گذشته نمی‌دهند، ولی نمره 20 هم نمی‌دهند.
 نیاز شهرستان به تحرک و پویایی بیشتر
تحصیلکردگان و دانشجویان شهرستان بهار هم حرف‌هایی برای گفتن دارند. آنها با گلايه از فرماندار در خصوص تغییر ندادن در برخی مدیریت ادارات در شهرستان، حفظ وضع موجود برخی مدیران شهرستان را به معنای نبود افراد شایسته نمي‌دانند. البته مدیر ارشد شهرستان در این زمینه ضعیف عمل نکرده اما بايد شهرستان را به تحرک و پویایي بیشتر با مسئولاني کار آمدتر وادارد تا شعار دولت بر تحرک و پویایی را در شهرستان شاهد باشند.
آنها می‌گویند قوه مثبت مدیریت شهرستان تعامل با مدیران کشوری و استانی و هم ارتباط خوب با نماینده مجلس برای ارتباط‌گیری با وزراست که دیدارهای خوبی انجام پذیرفته، ولی امید دارند که نتیجه کار این دیدارها برای شهرستان محسوس‌تر باشد؛ زيرا این امور، یکی از مهمترین راهکارها برای کمک به توسعه شهرستان ارزیابی می‌شود.
 صندلی ریاست را به اهلشان بسپارید
به‌رغم اینکه تغییرات در برخی از ادارات خوب بوده و عملکردهای مثبتی از این مسئولان دیده‌ایم؛ ولی برخی از مدیران باید تغییر یابند و با شایسته‌سالاری، صندلی‌های ریاست را به اهلشان دهند.
کارشناسان بر این باورند که نیروهای بومی در ادارات هیچ انگیزه‌ای برای رشد ندارند، چون مدیران غیربومی از استان به شهرستان تحمیل شده و قصد جابه‌جایی هم ندارند و این باعث عقیم ماندن انگیزه جوانان خلاق و کارا در ادارات شهرستان شده است و با نگاهی به حرکات لاک‌پشتی برخی مدیران ادارات و یا راکد بودن فعالیت و روزمرگی برخی از آنان در عملکردشان بسیار مشهود است و در شهرستان هنوز مدیران دولت قبل و حتی دولت‌های قبل از آنان بر سر کار هستند.
اما این سؤال مطرح است که آیا در شهرستان قحط‌الرجال بوده و برخی از مسئولان با توجه به استقرار دولت تدبیر و امید هیچ سنخیتی با این دولت ندارند كه مدیریت شهرستان باید برای آنها فکری اساسی کنند، بهار را از حیاط خلوت بودن برای مرکز استان خارج کند و مدیرانی را براي شهرستان پیش‌بینی کند که علاوه بر متخصص و دلسوز بودن، آگاه به امور شهرستان و اداره مربوطه خویش باشند.
 فعالیت ضعیف در حوزه فرهنگ و اجتماع
فعالان فرهنگی و اجتماعی از نبود حمایت و رکود در این بخش گلایه می‌کنند.
آنها بر این باورند که سمن‌ها در دوره 8 ساله دولت اصولگرا، فعالیت آنان به حداقل رسیده و یک سری قوانین دست و پاگیر برای آنها وضع شده که در این دولت هم همچنان چوب کوته‌نگری آن زمان را می‌خورند و انتظار می‌رود که در این 2 سال باقی مانده و در راستای شعارهای دولت، این فضا برای فعالیت مجدد سمن‌ها مهیا شود.
به‌رغم تأکید و قول رئیس‌جمهور بر باز شدن فضای فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی تاکنون اقدام شاخصي را در شهرستان شاهد نبوده‌ايم؛ ولی با این حال نگاه فرماندار به سمن‌ها در این دولت در حد مطلوب بوده است.
آنها عملکرد دولت در شهرستان در حیطه فرهنگی و اجتماعی را بسیار ضعیف و قابل انتقاد می‌دانند و اینکه به‌رغم شعارهای بسیار خوب دولت در خصوص سازمان‌های مرم نهاد، هیچگونه حمایتی را در شهرستان شاهد نبوده‌ايم.
 حفظ سرمایه‌گذار واژه‌ای به جای جذب سرمایه‌گذار
جوانان بهاري هم مهمترین دغدغه شهرستان را اشتغال و جذب سرمایه‌گذار می‌دانند که جزو شعارهای مسئولان استان و حتی مدیر ارشد شهرستان هك بوده است؛ اما حال با گذشت 2 سال باید گفت کاش به جای جذب سرمایه‌گذار از حفظ سرمایه‌گذار سخن می‌گفتند. با توجه به مدیریت ناقصی که در چند سال گذشته در شهرستان اتفاق افتاده و خیلی از سرمایه‌ها به خارج از شهرستان و حتی استان انتقال پیدا کرده‌اند، بايد تدبیری اندیشیده می‌شد و این یک نقطه ضعف بزرگ برای مدیریت شهرستان است که باید کاری کنند کارستان تا هم به شعار خود جامه عمل بپوشند و هم در راستای برنامه‌ها و اهداف نماینده تام‌الاختیار دولت در استان گامی برداشته باشند.
 تغییر کشت کشاورزی، دغدغه اصلی شهرستان
در شهرستان بهار که یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان به شمار رفته و قطب تولید سیب‌زمینی است، در این سال‌ها از کم‌آبی در رنج بوده و با توجه به مصرف زیاد آب برای تولید محصول سیب‌زمینی، نیازمند تغییر کشت در شهرستان است.
برخي معتقدند كه نیاز و دغدغه اصلی مردم این شهرستان کم‌آبی است و با توجه به اینکه سازمان جهاد کشاورزی متولی آن است باید با ایجاد کارگاه‌های آموزشی و ترویج در خصوص کشت جایگزین، کشاورزان منطقه با سایر کشت‌ها از جمله زعفران آشنا شوند که تاکنون در شهرستان موفق نبوده‌اند و برای اینکه کشاورزان آسیب کمتری دیده و منابع آبی هم کاهش نیابد سرمايه‌گذاران هم باید به سمت صنایع‌تبدیلی سوق داده شوند تا نگاه سنتی به کشاورزی و استفاده نكردن از سیاست‌های تشویقی و تنبیهی باعث متضرر شدن جامعه کشاورزی شهرستان نشود.
 می‌توان مانع مهاجرت سرمایه و مردم شد
مردم شهرستان بهار سرمایه موجود و گردش مالی در شهرستان بهار را بسیار خوب ارزیابی می‌کنند؛ ولی بر این گفته صحه می‌گذارند که مسئولان و مردم نمی‌توانند به درستی از این سرمایه براي رشد و توسعه شهرستان استفاده کرده و محیط زندگی مناسبی را برای خود و شهروندان دیگر رقم بزنند؛ با این وجود در 2 سال گذشته باید تلاش می‌شد تا امکانات معیشتی برای مردم مهیاتر شده و جلوه شهرهای بهار و لالجین، صالح‌آباد و مهاجران، از یک روستای بزرگ خارج شده و جلوه شهری به خود می‌گرفتند و باعث مهاجرت مردم و سرمایه‌ها از این شهرها نمی‌شد. البته حالا هم دیر نشده و می‌توان با یک برنامه‌ریزی درست مانع این امر شد که کارشناسان حوزه اجتماعی آمادگی خود را برای این امر اعلام کرده‌اند.
 تخته شدن جزیره متولد نشده!
در سالهای اخیر و در مقوله گردشگری یکی از جاذبه‌هایی که بر گردشگری شهر لالجین و سفال آن در شهر بهار افزوده شد، پروژه جزیره شادی بود که با چند میلیارد سرمایه‌گذاری هنوز به سرانجام نرسیده و حتی تأمین آب آن‌هم مشکل دارد که باید 6 چاه پرآب برای آن حفاری شود که این خارج از عهده شهرستان است.
در حال حاضر وضعين منابع آبي این شهرستان مشکل دارد؛ چه برسد به تجهیز جزیره شادی که با اين وضعيت، جزیره متولد نشده باید درش تخته شود!
 این شهرستان در گردشگری مذهبی هم از وجود آیت‌ا... بهاری برخوردار است که شهروندان بهاری و اهل فرهنگ و مذهبی‌ها امید آن دارند تا با ایجاد بنیاد آیت‌ا... بهاری بتوانند از ردیف بودجه ملی برای تجهیز بارگاه و فضای پیرامونی آن برای اقامت بیشتر گردشگران مذهبی استفاده کنند و همکاری و پیگیری مدیریت ارشد شهرستان را می‌طلبند.
 مصرف 94 درصدی آب در بخش کشاورزی
مردم بهار بر این باورند که اگر با کمک مسئولان و کشاورزان با کاهش 10 درصدی آب مواجه شویم و با توجه به اینکه 94 درصد مصرف آب در بهار در امر کشاورزی است، بالطبع اتفاقات خوبی در کشاورزی و آب شرب مردم پیش خواهد آمد و با کشت جایگزین و با نگاه به صادرات خارج از کشور آن می‌توان به کشاورزی این منطقه کمک کرد.
اهالی شهرستان بهار می‌گویند یکی از اتفاقات خوب در این دولت ایجاد سردخانه‌های متعدد کشاورزی و صنایع وابسته در شهرستان است که مانع خروج سرمایه از شهرستان شده و یکی از تلاش‌های نماینده دولت در شهرستان هم حمایت از کارگاه‌های نیمه‌تعطیل بود که با توجه به شناخت فرماندار از منطقه و هم آگاهی وی به پتانسیل‌های شهرستان، آنها را به چرخه تولید و ادامه اشتغالزایی مجاب کرد.
مسدود کردن چاه‌های غیرمجازآب هم از جمله حرکات درست در شهرستان بهار بود که به جد پیگیر شده و باید در سال‌های آينده هم ادامه یابد.
 گامی در راستای گردشگری برداشته نشده
اما برخي هم با توجه به اينكه لالجین با وجود هنری بی‌بدیل و یکتا در هنر صنایع‌دستی کشور و تولید سالانه 30میلیون قطعه سفال و با توجه به اینکه یکی از 3 قطب گردشگری استان محسوب می‌شود و استاندار همواره داعیه‌دار حمایت از گردشگری و رونق آن در استان است؛ معتقدند این شهر هنوز نتوانسته گامی به سوی جایگاه واقعی خود بر دارد و همواره با مشکلات دست به گریبان است.
نمونه بارز آن نبود تبلیغات درست و مناسب از این شهر در سایر نقاط کشور است که همواره جای خالی تبلیغات آن مشهود بوده؛ این در حالیست که مسئولان استانی و شهرستانی همواره بر طبل توخالی پایتخت نامیدن این شهر در زمینه صنایع‌دستی کوبيده‌اند و با توجه به قدمت 700 ساله و تنوع تولیدی بیش از 4 هزار مدل در بیش از هزار کارگاه تولیدی جزو شهرهای خلاق صنایع‌دستی کشور محسوب نشده است.
به نظر آنها، مدیر ارشد استان و بالطبع مدیر شهرستان باید با کمک و مساعدت متولیان بومی گام‌هایی را نه در حد شعار، بلکه در عمل برای این شهر هنرمند بردارند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com