انتخاب شهردار بدون تحقیق، بزرگترین اشتباه بود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Wed, May 1, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  58348 تاریخ انتشار:  1394-02-19 - 05:46 تعداد بازدید:  3678
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شورای شهر رزن:
انتخاب شهردار بدون تحقیق، بزرگترین اشتباه بود

مادستان

■ با شورای اسلامی شهر رزن برای مردم

رزن- بهمن هوشمندی- خبرنگار همدان‌پیام: شوراها تجربه‌ای جدید و البته بیشتر موفق در امر مشارکت مردم در نهاد حاکمیتی در جمهوری اسلامی است که یکی از اصول قانون اساسی به‌صراحت بر آن تأکید داشته كه این نشان‌دهنده نقش و جایگاه این نهاد مهم در نگاه بانیان قانون اساسی در ابتدای انقلاب اسلامی است.
شهرستان رزن هم در دوره‌هایی که انتخابات شوراهای شهر و روستا شکل گرفته‌اند تجربه ارزنده از مردم‌سالاری دینی و همچنین دخالت مستقیم مردم در اداره محیط پیرامونی خود دارند.
با وجود شوراها، در واقع مردم خود را در اداره امور شهری و روستایی دخیل می‌دانند؛ هرچند بافت غالب جمعیتی مردم شهر رزن افرادی با گرایش‌های سیاسی و جناحی نیستند اما گاهي بروز گرایش‌های سیاسی در اداره امور شهرها و حتی روستاهای بزرگ شهرستان روند خدمتگذاری را کُند کرده است.
از سویی دیگر با همه مشکلات و کاستی‌ها، شوراها به عنوان پناهگاه شهروندان و روستاییان مورد توجه بوده است؛ بومی بودن ساختار نهاد شوراها در ترغیب هرچه بیشتر مردم برای استفاده از این ظرفیت مردم سالاری دینی و قانون اساسی نقش بسزایی داشته است.
20 ماه پيش بود كه شوراهاى اسلامى چهارم كه از آراى مردم انتخاب شده بودند برای تحقق مطالبات شهروندان رزنی هم قسم شدند؛ اما در این میان محمد افشاری و محمود شوندی که از دوره سوم شوراهای اسلامی در راستای خدمت‌رسانی به شهروندان گام نهاده بودند و اکنون هم ریاست و نایب رئیس شوراهای شهر رزن هستند با حضور در دفتر همدان‌پیام از ظرفیت و پتانسیل‌های شهر رزن براي رسیدن به شهری توسعه‌یافته گفتند و اینکه چرایی‌های خدمتشان با داستان انتخاب شهردار و... .

رئیس شورای شهر رزن می‌گوید: این شهر با توجه به اینکه از شهرهای جدید استان و در سال 1361 به عنوان شهر انتخاب شده است اما بر همین اساس نیازها و مختصات جدیدی برای آن تعریف می‌شود.
محمد افشاری می‌افزايد: قبل از اینکه در شورا حضور داشته باشیم با تیم مشورتی که ایجاد شده بود برنامه‌های مناسبی برای شهر رزن تعریف شده است كه در راستای تدوین و عملی شدن آن قدم برداشتیم.
وی با توجه به اینکه شهر رزن محروم است و درآمد مردم هم کم است، برنامه‌ها طوری تدوین شده است که هم منافع مردم و هم منافع شهرداری مدنظر قرار گیرد.
افشاري از مهمترین فعالیت‌های شورای شهر رزن می‌گوید و اينكه در آغاز فعاليت شوراي چهارم با توجه به ضرورت ايجاد درمانگاه شماره يك در رزن و پيگيري آن براي تملك زمين اقدام شد.
وي همچنين در بحث پیگیری و هماهنگی براي اجرای فاضلاب شهری رزن می‌گوید: این مهم شبکه‌گذاری در حال پایان است و با توجه به اینکه تصفیه‌خانه ساخته شده است در آینده‌ای نزدیک به بهره‌برداری خواهد رسيد. وی یکی از ديگر اقدامات شورا را ايجاد هماهنگي ميان شرکت‌های حفار اعلام كرد تا از اين طريق  اين حفاري‌ها به دوباره كاري و تداخل در حفاري‌ها براي اجراي پروژه‌ها در شهر نشود.
ايجاد يك واحد دانشگاهي در شهر رزن نيز از ديگر ضرورت‌هايي بود كه شورا از آن سخن گفت كه به همين منظور با تحویل ساختمان شورای شهر به دانشکده مدیریت و حسابداری برای تأسیس دانشگاه دولتی در شهر برای تبدیل شهر رزن به قطب دانشگاهی اقدام شده است.
وی پیگیری آسفالت خیابان اصلی شهر پس از 20 سال، پیگیری مشکلات مربوط به مالکان زمین‌هايی با کاربری آموزش و ورزشی و همچنین پیگیری و حل مشکل مربوط به صدور سند مالکیت برای املاک شهر رزن را نیز از دیگر برنامه شورای شهر رزن برمی‌شمرد. محمود شوندی، از ديگر اعضای شورای شهر از احداث ترمینال، نبود مدیریت واحد شهری و همچنین نبود حمایت از شهرداری‌ها را از جمله مشکلات موجود در شهر و شورای شهر بیان کرد.
اين عضو شورا از زمين‌هاي اطراف ميدان شهدا مي‌گويد كه با توجه به اینکه زیباسازی شهری از پايه‌هاي شهرسازی مدرن است با پیگیری‌های انجام شده کاربری این اراضی تغییر یافته و بزودی زیبایی دو چندانی به شهر خواهد داد.
شوندی، برقراری امنیت شهری را از دیگر لازمه‌های توسعه پایدار می‌خواند و می‌گوید: در راستای این امر مهم با همکاری نیروی انتظامی شهرستان و اداره راه و شهرسازی رزن نصب دوربین‌های پایش شهری را داشته‌ایم که در 3 نقطه از شهر رزن ایجاد شده است و از معضلات شهری جلوگیری خواهد کرد.
وی با توجه به اینکه شهرستان رزن شهری کوچکی است و کمبود فضاهای تفریحی در آن به مراتب به چشم می‌خورد در راستای ایجاد فضاهای فرهنگی و رفاهی لازمه ایجاد فرهنگسرا در شهرستان رزن احساس می‌شود و با پیگیری‌های انجام شده برآنیم با مشارکت و حمایت از  بخش خصوصی در راستای عملی شدن این مهم گام برداریم.
اما در ادامه شورای شهر رزن پاسخگوی سؤالات ما بودند.

 درآمدهای شهرداری رزن به چه صورت است؟
افشاری: در سال 93، به میزان 36 میلیارد ریال برای شهرداری رزن پیش‌بینی بودجه شده بود که این در حالی است که 46 میلیارد ریال تحقق یافت که از این میزان 18 میلیارد ریال درآمدهای کوششی، 183 میلیون تومان درآمدهای استانی، 7 میلیارد ریال مالیات بر ارزش افزوده و... درآمد داشته است.
 عملکرد شهرداری رزن در راستای ایجاد مراکز مالی پایدار به شکلی است؛ چون می‌دانید که فروش زمین و... درآمد محسوب نمی‌شود؟
شوندی گفت: یکی از وظایف شهرداری‌ها ایجاد مراکز درآمدزا و مالی پایدار است، در راستای تحقق این امر با احداث و راه‌اندازی مرکز معاینه فنی خودروهای سبک، از مراجعه شهروندان رزنی به سایر شهرها جلوگیری می‌کند، همچنین احداث و راه‌اندازی جایگاه CNG کمک شایانی به درآمدهای شهرداری کرده است.
همچنین ساخت و افتتاح کارخانه شن و ماسه از دیگر پیگیری‌های انجام شده برای ایجاد مراکز درآمدزا در شهر رزن است که درآمدهای حاصل از این منبع برای خرید زمین و تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد .
در این بین با حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نهادینه کردن آن به شکلی عملی و واقعی می‌توان از این ظرفیت بهره کامل را برد و از این مهم برای درآمدزایی پایدار استفاده کرد؛ حمایت از طرح‌ها و پروژه‌های مشارکتی و پذیرش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور عمران و آبادانی شهر از سوی شهرداری‌ها موجب رشد اقتصادی، ارتقاي فناوری، کیفیت و افزایش فرصت‌های شغلی خواهد شد.
 آینده شهر رزن از نظر طرح تفضیلی چگونه است و به چه میزان به آن نزدیک شده‌اید؟
افشاری: به‌رغم پیگیری‌های انجام شده برای دریافت طرح تفضیلی اما هنوز موفق به دریافت طرح تفضیلی نشده‌ایم این درحالی است که این طرح چندبار اعلام شده اما نظر شورا از نظر علمی تأمین نشده است.
البته شهر رزن، روستایی است که سابقه سکونت در آن زیاد و چند سالی است که به عنوان شهر انتخاب شده و با توجه به موقعیت جغرافیایی این شهر مستلزم پیشرفت بوده، اما این مهم اتفاق نیفتاده است.
بزرگترین دغدغه شورای شهر رزن بازیابی بافت‌های فرسوده و سوق دادن رزن به سوی شهری پیشرفته است که با پیگیری‌های انجام شده بخشی از این پروژه انجام شد ولی به دليل مشکلات پیش‌رو متوقف شد.
همچنین شورای رزن با توجه به اعتبارات و تجهیزات موجود، برای توسعه وضعیت شهری به سوی شهری به دور از روش سنتی گام برداشته است.
 اما می‌خواهم بپرسم تغییر مسیر تهران به همدان از طرف ساوه چه مشکلاتی برای شهر رزن داشته است؟
افشاری: تغییر مسیر آزادراه ساوه موجب از بین رفتن فرصت‌های شغلی در رزن شده است. با توجه به اینکه رزن در محور اصلی تردد قرار گرفته است و افراد زیادی از این طریق درآمدزایی داشته‌اند امروزه با تغییر مسیر از سوی ساوه و به حاشیه رفتن شهر رزن بسیاری از مراکز خدماتی به حالت غیرفعال جمع‌آوری شدند که موجبات ناخوشایندي اقتصادی شده است.
البته برای جبران خلأ وارده از سوی آزادراه ساوه در شهر رزن برآنیم تا با همکاری اداره میراث فرهنگی با احداث موزه مشاهیر و صنایع دستی شهرستان رزن و وجود ظرفیت‌های طبیعی مانند کوه بغراطی و بناهای تاریخی در راستای جذب گردشگر استفاده کنیم.
 شهردار استعفا داد یا برکنار شد؟
افشاری: با وجود اینکه یکی از اساس‌های شورای شهر رزن ایجاد تعامل بین آحاد جامعه برای کمک به شهروندان است؛ این در حالی است که بر این باور بوده‌ایم كه شورا به عنوان نماینده مردم وظیفه خدمت و حل مشکلات مردم را بر دوش دارد و همواره یک بازو برای شهرداری است نه یک نیرویی که در مقابل شهرداری قرار بگیرد.
وقتی شهرداری انتخاب می‌شود شورای شهر وظیفه کمک کردن به شهردار را برعهده دارند؛ تا وقتی شهردار در مسیر قانونی خود حرکت کند از حمایت و کمک شورا بهره‌مند خواهد شد.
شورای شهر هیچ‌وقت از شهردار منافع شخصی نخواسته است که با انجام ندادن آن در مقابل شهردار بایستد و اگر مشکلی بین مهدی ناصری‌‌مقبل، شهردار سابق رزن و شورا بوده، قطعاً از جانب شورای شهر نبوده است.
در هیچ برهه‌ای مانع کار شهردار نشده‌ایم؛ با آنکه افراد سیاسی هستیم و با افراد سیاسی رابطه داریم ولی هیچ وقت سیاست را وارد کار نکردیم و هیچ‌کس نمی‌تواند ادعای این را داشته باشد که وارد شهرداری رزن شده باشد و به خاطر بحث‌های سیاسی، پرونده وی پیشرفت حاصل نکرده باشد.
انتخاب شهردار رزن هم از این موضوع مستثنا نبوده و آنچه برای شورای شهر رزن اهمیت داشته، برنامه‌های شهردار است.
 فقط خواستیم نظر خودتان را بشنویم.
افشاری: در دوره چهارم به‌رغم نشست‌های متعددی که برگزار شد و گفت‌وگوهای راضی کننده‌ای كه بین ناصری‌مقبل و شورا با توجه به برنامه‌هایش انجام شد كه در نهایت وی انتخاب شد؛ این در حالی است که برنامه‌های ارائه داده شده با کارهای صورت گرفته، مطابقت نداشت.
انتخاب شهردار سابق بر پایه صداقت گفته‌های وی انجام شد و بدون هیچ تحقیقی این انتخاب صورت پذیرفت و این بزرگترین اشتباه شورای رزن بود.
بزرگترین مشکل بین شورا و ناصری‌مقبل نبود صداقت است و رفتن شهردار به دليل حواشی ایجاد شده در شهر بود.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com