1403-02-031403-02-13bool(false) کلوچه ملایر نیازمند برند سازی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136024 تاریخ انتشار:  1402-10-05 - 09:57 تعداد بازدید:  165
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کلوچه ملایر نیازمند برند سازی

مادستان


ملایر-زهرا امیری -خبرنگار همدان‌پیام: با وجود ثبت کلوچه ملایر در فهرست آثار ناملموس کشور هیچ اقدامی در راستای برند‌سازی این محصول انجام نشده است.

هنوز هم از کنار کلوچه پزی‌های ملایر که گذر می‌کنم بوی خوش کلوچه تازه مرا به خانه مادربزرگ می‌برد و تمام خاطرات خوش بچگی برایم زنده می‌شود.

انگار همین دیروز بود که مادربزرگم کشماله گلی «لگن سفالی» را برای خمیر فتیره «کلوچه» از انبار خانه بیرون می‌آورد و همسایه‌ها و اقوام را خبر می‌کرد تا دور هم جمع شوند و خمیر را برای پختن کلوچه آماده کنند.

مادربزرگم همیشه یک هفته قبل از پختن فتیره «کلوچه» سرشیرهای چرب و خوشمزه را جمع می‌کرد و روز پختن کلوچه آن را با شیر تازه گوسفندی قاطی می‌کرد و در کشماله «لگن سفالی» می‌ریخت و به ترتیب آرد، خمیر مایه، تخم مرغ و شکر را به شیر اضافه می‌کرد و نصف روز را به خمیر استراحت می‌داد تا خمیر آماده پختن کلوچه شود.

 بعد از اینکه خمیر عمل می‌آمد مشغول آماده کردن آتش تنور می‌شد تا کلوچه‌ها را در آن بپزد.

 آتش تنور که گل انداخت مادربزرگ به کمک اقوام و همسایه‌ها خمیر‌ها را به چانه‌های کوچک تقسیم می‌کرد و آنها را با وردنه به شکل دایره درمی‌آورد و با مهارت خاصی آنها را به تنور می‌چسباند و یکی از همسایه‌ها با وسیله مخصوص کلوچه‌های پخته شده را از تنور در می‌آورد و روی تیجه «سینی بافته شده از چوب مروار» قرار می‌داد تا کلوچه‌ها خنک شوند و بعد از خنک شدن آنها در پارچه‌ای تمیز بقچه می‌کرد و در کشماله قرار می‌داد، با این روش کلوچه‌ها تا مدت‌ها تازه می‌ماندند.

«حاج عباس ترکاشوند» نامی آشنا در حرفه قنادی است که از سال ۷۸ فعالیتش را در شهر ملایر آغاز کرد و با ارائه شیرینی‌های با کیفیت برای جلب اعتماد مردم تلاش‌های زیادی را متحمل شد تا امروز نام وی برای تمامی شهروندان ملایری نامی قابل اطمینان باشد و اگر حاج عباس را پدر شیرینی استان بمانیم بیراه نگفته‌ایم.

وی از سال ۶۳ کار قنادی را در کنار شهید مدافع حرم «سعید شاملو» آغاز کرد و در این حرفه در شهرهایی همچون نهاوند، تهران، اصفهان، یزد، شیراز، لار، بندرعباس، گراش لار و تبریز فعالیت کرده تا اینکه به ملایر رسیده است.

 نسبت به بسته‌بندی و برند‌سازی کلوچه ملایر غفلت کرده‌ایم

رئیس سابق اتحادیه قنادان و صنوف وابسته ملایر با بیان اینکه برای برندسازی کلوچه سنتی ملایر غفلت کرده‌ایم،گفت: این هدف نیازمند ایده و حمایت مسؤلان است و امیدواریم بتوانیم در آینده‌ای نزدیک کلوچه ملایر را به جایگاهش برسانیم.

وی آمورش و یادگیری در همه مهارت‌ها را یکی از ارکان پیشرفت حرفه‌ها دانست و گفت: به دنبال این هستیم که بتوانیم کلوچه پزهای حرفه‌ای ملایر را برای آشنایی با مراحل تولید کلوچه فومن به گیلان بفرستیم تا از نزدیک با روند تهیه و تولید این کلوچه آشنا شوند.

وی یکی از هدف‌های خود را در آینده‌ای نزدیک بسته بندی شکیل کلوچه سنتی عنوان کرد و گفت: هدف من این است که سوله‌ای را در شهرک صنعتی سامن برای بسته‌بندی این محصول تجهیز کنم.

 وی گفت: با توجه به اینکه ملایر ظرفیت‌های خوبی در حوزه انگور دارد می‌توانیم شیره انگور را جایگزین قند مصرفی در کلوچه کنیم تا بتوانیم وجه تمایزی با شهر‌های دیگر در پخت این شیرینی سنتی داشته باشیم و راه را برای صادرات این شیرینی ناب و خوشمزه هموار کنیم.

وی گفت: در حال حاضر در کارگاه و مغازه شیرینی پزی من حدود ۴۰ نفر اشتغال دارند و اگر کارگاه بسته‌بندی کلوچه راه‌اندازی شود برای صد نفر دیگر نیز در شهرستان اشتغال ایجاد می‌شود.  

وی افزود: از جوانان در خواست می‌کنم در کنار درس خود یک حرفه را هم بیاموزند تا بتوانند از آن کسب درآمد کنند و تلاش، پشتکار، و علاقه را رمز موفقیت بدانند.

 قیمت کلوچه نسبت به گرانی مواد اولیه پایین است

گرانی مواد اولیه یکی از مشکلات کلوچه پزان ملایر است و کلوچه ملایر هر کیلو ۵۵هزار تومان قیمت‌گذاری شده، با توجه به گرانی مواد اولیه، هزینه‌های جانبی و درمقایسه با دیگر شیرینی‌ها محلی استان همدان قیمت کمی دارد.

عضو هیأت رئیسه و رئیس اتحادیه قنادان و صنوف وابسته ملایر با اشاره به اینکه بیشتر کلوچه پزهای ملایر مغازه اجاره می‌کنند و درصدی کمی از آنها مالک مغازه خود هستند، افزود: این صنف برای سر پا ماندن نیازمندحمایت بیشتر است.

برق و گاز مصرفی واحدهای کلوچه پزی به قیمت صنعتی حساب می‌شود

احمدکاظم پور در ادامه با اشاره به اینکه برق و گاز واحدهای مصرفی به قیمت برق وگاز مصرفی واحدهای صنعتی بزرگ محاسبه می‌شود گفت: هر کلوچه‌پزی برای حدود ۳ تا ۴ نفر اشتغال ایجاد کرده است و امیدواریم با نگاه حمایتی مسئولان و فرماندار ملایر مشکلات موجود این واحدها برطرف شود تا هم چنان سر پا بمانند و کام مردم را شیرین کنند.

وی با اشاره به اینکه کلوچه محلی ملایر بدون هیچ افزودنی یک خوراکی سالم است گفت: این کلوچه اگر بسته‌بندی شود می‌تواند به عنوان یک تغذیه سالم در سبد غذایی مردم قرار گیرد.

وی در پایان صحبت‌هایش خواستار حمایت بیشتر از این صنف زحمتکش شد و گفت: امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده مشکلات این صنف از قبیل پرداخت حق بیمه به صورت آزاد، پرداخت پول گاز و برق به نرخ صنعتی و قیمت پایین این محصول مرتفع شود تا هم چنان تنور این شیرینی خوشمزه و سنتی در ملایر گرم بماند و سالیان سال کام رهگذران و مردمان این دیار کهن را شیرین کند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com