ارائه نسخه شفابخش کشت سیب‌زمینی ‌در بهار همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133412 تاریخ انتشار:  1402-05-02 - 09:39 تعداد بازدید:  377
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ارائه نسخه شفابخش کشت سیب‌زمینی ‌در بهار

مادستان


شهرستان بهار با تولید سالانه ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تن سیب‌زمینی از شهرستان‌های پیش روی استان همدان در تولید این محصول است.

به گفته کشاورزان با وجود اینکه شهرستان بهار قطب تولید سیب زمینی به شمار می رود اما سیب زمینی کاران این شهرستان از این تولید عایدی چندانی دستشان را نمی‌گیرد و در این‌ مسیر نیازمند حمایت دولت و باز شدن هر چه بیشتر درهای صادرات به روی این محصول است.

با توجه به توانمندی کشاورزان شهرستان بهار در سال های اخیر نیز برخی از کشاورزان این‌منطقه به علت محدودیت آب و خاک منطقه پیگیر کشت فراسرزمینی این محصول هستند و در این رابطه هفته گذشته نیز جلسه ای تخصصی برای این امر در شهرستان با حضور معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی و امور مجلس وزارت‌ دفاع و رئیس اتکا کشور و برخی مدیران کل استان و مسئولان ارشد شهرستان برگزار شد اما جای سؤال است چگونه باید سیب‌زمینی‌کاران استان همدان و شهرستان بهار به عنوان قطب تولید سیب مورد حمایت قرار گیرند؟

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان در گفت‌وگو با ایسنا، تولید سالانه سیب زمینی کشور را پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن برشمرد و اظهار کرد: از این میزان حدود یک میلیون تن در استان همدان تولید می شود.

بهزاد بابایی با اشاره به کشت پاییزه و بهاره سیب زمینی در استان همدان افزود: بیشترین سطح زیرکشت بهاره هر ساله این‌محصول در سطح استان همدان در شهر بهار، بخش مرکزی شهرستان بهار و روستاهای یکن آباد، ینگجه و امزاجرد این شهرستان و کشت پاییزه آن در شهرستان کبودراهنگ، نهاوند و بخشی از شهرستان ملایر انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه پیگیر و به دنبال صادرات هستیم، خاطرنشان کرد: اگر دولت می‌خواهد تولیدات سیب زمینی در طول سال در کشور تأمین شود، باید از تولید فعلی حمایت کند تا کشاورزانی که قرار است بذر سیب زمینی خریده و نسبت به کشت این محصول اقدام کنند، قوت قلب بگیرند و با ضریب اطمینان بالاتری برای کشت اقدام کنند.

بابایی با اشاره به اینکه سیب زمینی کاران و کشاورزان سراسر کشور با یکدیگر از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در ارتباط هستند و وضعیت تولید سیب زمینی را پیش بینی می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه سیب زمینی کمبودی در کشور نداریم بلکه میزان تولید بالا بوده و «بیش بود» داریم و با این وجود به مصرف کننده گران فروخته می‌شود.

وی با بیان اینکه عدم نظارت بر قیمت‌ها موجب شده تولیدکننده و مصرف کننده از قیمت سیب زمینی ناراضی باشند، تصریح کرد: دولت با تنظیم بازار این محصول به دنبال آن است که از طرفی مصرف کننده را راضی نگه دارد این در حالیست که با این اوضاع قیمت هر کیلو سیب زمینی در خُرده فروشی ها ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان بوده و صدای مصرف کننده به ویژه قشر کارمند و دهک پایین جامعه را درآورده است.

بابایی با اشاره به اینکه از فروش سیب زمینی تولید شده عایدی سیب زمینی کاران ۳۰ درصد بوده و با قیمت موجود سیب زمینی تنها ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان دست کشاورز را می‌گیرد، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان از عایدی سیب زمینی را صرف هزینه های جانبی ضروری و غیرقابل حذف از جمله حمل و نقل، حق العمل میدان بار و اجاره بهای خرده فروشی‌ها کنند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از قیمت سیب زمینی عایدی واسطه ها و دلالان می‌شود که این واسطه ها غیرضروری هستند، مطرح کرد: یکی از معضلات و مشکلات سیب زمینی کاران استان نبود صنایع تبدیلی مرتبط با سیب زمینی از جمله چیپس، فرنچ فرایز و نشاسته در استان همدان بوده که این امر موجب شده تولید سیب زمینی ارزش افزوده مناسبی را عاید سیب زمینی کاران نکند.

بابایی افزود: در حال حاضر چندین مورد پروژه صنایع تبدیلی در حوزه سیب زمینی در سطح استان وجود دارد که با پیشرفت ۷۰ تا ۸۰ درصدی به علت افزایش دلار با مشکل و کمبود اعتبار مواجه شده و در حال حاضر به صورت نیمه تکمیل باقی مانده اند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه تعداد سردخانه ها، انبارها و ذخیره‌گاه های سیب زمینی سطح استان کافی است و در این رابطه مشکلی وجود ندارد، گفت: از دولت درخواست داریم در بحث ۳۰ درصد فاصله بین تولیدکننده و مصرف کننده نظارت لازم را داشته باشد و نسبت به حذف دلالان و واسطه ها به عنوان امری غیرضروری اقدام کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان یادآور شد: سیب زمینی کاران ما شرطی و صادرات‌محور شده اند و تولیدات خود را ۱۰ها سال است برای سایر کشورها چون قطر، دبی، ترکمنستان، روسیه و آذربایجان صادر می‌کنند و اگر نسبت به صادرات اقدام نکنند، خسارت سنگینی به آنها وارد می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هنگام برداشت سیب زمینی استان همدان و اردبیل است و در این رابطه درخواست داریم دولت اجازه دهد سیب زمینی کاران بدون تعرفه محصول خود را صادر کنند، گفت: در این بازه سیب زمینی کاران مناطق گرمسیر نیز از جمله گرگان، دزفول و کرمان کشت و تولید سیب زمینی داشته و به طور قطع کمبودی در سیب زمینی نخواهیم داشت.

بابایی بیان کرد: نرخ سیب زمینی کفاف هزینه ها را نمی کند و تنها ۳۰ درصد هزینه مصرف کننده عاید کشاورز می‌شود که در این رابطه با حمایت دولت نیاز به قوت قلب به کشاورزان است.

وی خاطرنشان کرد: چندی پیش طی جلسه سه ساعته در اردبیل با حضور کشاورزان سیب زمینی کار که به همت نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در روستای نیار برگزار شد، در این جلسه مشکلات کشاورزان با وزیر کشور مطرح و مقرر شد برای پیگیری مطالبات جلسه‌ای حضوری در وزارت جهادکشاورزی با حضور وزیر کشور برگزار شود.

بابایی با بیان اینکه در حال حاضر سیب زمینی استان همدان به کشورهایی چون افغانستان و ترکمنستان صادر و بیشتر سیب زمینی این فصل تازه خوری می شود، اظهار کرد: در حال حاضر تنها ۱۰ درصد سیب زمینی استان به سایر کشورها صادر می شود ضمن اینکه در پاییز صادرات این‌محصول به کشور عراق نیز انجام می‌گیرد.

فرماندار شهرستان بهار هم به خبرنگار ایسنا گفت: شهرستان بهار دارای ۵۸ واحد سردخانه بالای صفر سیب زمینی با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن بوده و ۴۳ واحد سردخانه بالای صفر نیز با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در این شهرستان در حال احداث است که با راه اندازی آنها، ظرفیت نگهداری سیب زمینی شهرستان به ۳۰۰ هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد.

مجتبی فیض‌اللهی با بیان اینکه سالانه ۲۸۰ هزار تن سیب زمینی و ۲۲ تا ۲۵ هزار تن سیر در شهرستان بهار تولید می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر دو واحد فرآوری سیب زمینی در شهرستان بهار با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در دست ساخت و احداث است.

وی ادامه داد: بیش از ۶۲ واحد صنایع تبدیلی شوریجات، ترشیجات، رب و مربا با ظرفیت تولید سالانه ۹۰۳ هزار تن در این شهرستان دارای فعالیت هستند که بخشی از تولیدات این واحدها به سایر کشورها صادر می‌شود.

فیض‌اللهی با بیان اینکه توانمندی کشاورزان شهرستان بهار موجب شده تا کشاورزان این شهرستان در خارج از استان و خارج از کشور نیز به کشاورزی مشغول باشند، گفت: در بحث کشت فراسرزمینی اگر بتوانیم دارای کشت باشیم هر یک کیلو کشت و تولید انجام شده در خارج از استان و کشور موجب حفظ و نگهداری ۱۰۰ لیتر از ذخایر آبی زیرزمینی شهرستان خواهد بود که در رابطه با این کشت همکاری و حمایت وزارت خارجه، وزارت جهادکشاورزی و سازمان اتکا برای امنیت سرمایه و اجازه واردات این تولیدات به کشور ضرورت دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان هم تصریح کرد: صنایع کشاورزی طبق قانون انتزاع به وزارت جهادکشاورزی واگذار شده اما در بحث صنایع غذایی که می‌تواند با فرآوری بیشتر انجام شود با کمک فرماندار شهرستان بهار، اداره‌کل صمت استان می‌تواند مزیت هایی را ایجاد کند که کارخانه های فرآوری در این شهرستان داشته باشیم و در این رابطه قول همکاری می‌دهیم تا چند مورد صنایع وابسته کشاورزی خوب و بزرگ در زمینه سیر و سیب زمینی در این شهرستان ایجاد شود.

احمد شانیان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۵ هزار تن از تولید سیب زمینی شهرستان بهار در سامانه جامع تجارت ثبت شده است، بیان کرد: برای ایجاد چنین صنایع تبدیلی وابسته کشاورزی در شهرستان جذب سرمایه گذار به طور قطع ضرورت دارد. به گزارش ایسنا، امیدواریم ضمن حمایت دولت از سیب زمینی کاران در بحث صادرات و نیز حذف واسطه ها در این امر نسبت به کشت فراسرزمینی این‌محصول نیز گام های مؤثری را بردارند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com