بازارهای جهانی کشمش از دست رفت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  78890 تاریخ انتشار:  1396-03-30 - 05:45 تعداد بازدید:  200
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نماینده مردم ملایر درجلسه کارگروه اشتغال ملایر
بازارهای جهانی کشمش از دست رفت

مادستان

جلسه کارگروه اشتغال شهرستان ملایر با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی در حالی برگزار شد که در این جلسه ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیتهای منطقه‌ای برای ایجاد اشتغال بر پرداخت 1384 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی توسط بانک‌های عامل در سطح استان اشاره شد. همچنین در این جلسه بر از دست رفتن بازارهای جهانی کشمش ملایر و ایجاد خانه مبلمان در این شهرستان هم اشاره شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه مهمترین مسئله کشور اشتغال است، گفت: حل این مشکل بر عهده مسئولان و‌ دستگاه‌های ذیربط است که با برنامه‌ریزی دقیق و‌ مدونی که صورت می‌گیرد امیدوار هستیم در دولت دوازدهم بتوانیم گام‌‌های بزرگی در راستای رفع مشکلات بیکاری کشور برداریم. محمد کاظمی با اشاره به سخنان رئیس جمهور که اگر بخواهیم مشکلات بیکاری کشور را به طور اساسی برطرف کنیم باید در سال یک‌ میلیون شغل ایجاد شود، گفت: تاکنون هیچ کشوری با رشد بالای 8 درصد هم نتوانسته این رقم اشتغال را در سال ایجاد کند.
وی با بیان اینکه حتی چین به عنوان اقتصاد مطرح در دنیا نتوانسته بیش از 500 تا 600 هزار شغل در سال ایجاد کند، گفت: این بدان معنا نیست که ما منتظر بنشینیم و‌ در انتظار یک اتفاق خاص باشیم.
وی بیان‌کرد: نمایندگان مجلس در خصوص موضوع بیکاری و اشتغال چندین بار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به عنوان متولی اصلی اشتغال به مجلس خواسته‌ و از ایشان برنامه‌ریزی مشخص خواسته‌اند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام شده در زمینه اشتغال زمانی جواب خواهد داد که بازخورد کار را در میان مردم و خانواده‌ها ببینیم.
وی بیان کرد: یکی از راهکار‌های اساسی در زمینه اشتغال این است که روی ظرفیت‌های منطقه‌ای فکر کنیم که اگر برنامه‌ریزی دقیق و مدون و کارشناسی شده داشته باشیم قطعا با توجه به ظرفیت منطقه، ایجاد اشتغال امکانپذیر است.
کاظمی اظهار کرد: در رابطه با سبزه شهرستان به دلیل اینکه سیستم بسته‌بندی وجود ندارد حاصل زحمات باغداران ما به تاراج می رود و بازارها را ازدست داده ایم، تنها در حال حاضر عراق خواستار محصولات ماست.
وی از آمادگی کامل نمایندگان شهرستان برای پیگیری مطالبات مردم، جذب اعتبارات و پیگیری برای رفع مشکلات خبر داد و افزود: بحث نامگذاری ملایر به عنوان شهر ملی مبل و‌ منبت یکی از پیگیری‌های اساسی نمایندگان ملایر بوده است. وی با تاکید بر اینکه همه مقامات و‌ مسئولان استانی و شهرستانی در بحث اشتغال و‌ برطرف شدن مشکلات بیکاری جوانان جامعه دخیل هستند، خاطرنشان کرد: لازم است به گونه‌ای برنامه‌ریزی و عمل کنیم که مردم ببینند و بدانند که مسئولان در این خصوص حرکت کرده و اثرات آن را در زندگی خود درک کنند.
نماینده مردم ملایر تاکید کرد: قطعا با همدلی، صمیمیت، وفاق، وحدت و یکرنگی کار به یاری خداوند پیش خواهد رفت و روز به روز شاهد پیشرفت و توسعه همه ‌جانبه ایران اسلامی خواهیم بود‌.
 19 هزار نفر ، سهمیه اشتغالزایی استان همدان در سال جاری
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان هم در این جلسه نرخ بیکاری در سطح این استان را 9.5 درصد عنوان کرد و گفت: همدان بعد از استان‌های مرکزی و سمنان سومین استان کشور است که نرخ بیکاری تک رقمی دارد.
احمد توصیفیان افزود: بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 95 استان همدان دارای جمعیتی افزون بر یک میلیون و 738 هزار و 234 نفر است که از این تعداد، 63 درصد شهری و 27 درصد روستایی هستند.
وی با بیان اینکه استان همدان از نظر نرخ بیکاری نسبت به سایر استان‌ها وضعیت مطلوبی دارد، ادامه داد: 28 درصد جمعیت استان در بخش صنعت، 27 درصد در بخش کشاورزی و 45 درصد نیز در بخش مشاغل خانگی فعال هستند.
توصیفیان با بیان اینکه در سال گذشته در سطح استان همدان افزون بر 1384 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی توسط بانک‌های عامل پرداخت کردیم، افزود: در سطح استان، شهرستان‌های همدان و ملایر بیشترین میزان پرداخت تسهیلات را داشته‌اند.
وی با اشاره به پرداخت 161 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در شهرستان ملایر، گفت: این تسهیلات توسط کمیته امداد، بهزیستی، صندوق‌های کارآفرینی و ... با نرخ سود 4 درصد پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه در سال گذشته 2800 نفر برای نخستین‌بار درسطح استان همدان بیمه تأمین اجتماعی شده‌اند، عنوان کرد: سامانه رصد توسط این اداره راه‌اندازی شده و تعداد و وضعیت دقیق میزان اشتغالزایی استان در آن ثبت و ضبط می‌شود.  
وی با بیان اینکه در سال 95 در همدان، 1816 نفر و در ملایر 1394 نفر اشتغالزایی داشتم، خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده درصدد هستیم در سالجاری میزان اشتغالزایی در این استان را به بیش از 19 هزار نفر برسانیم که مستلزم همکاری ادارات و دستگاه‌های اجرایی در تحقق سهمیه اشتغالزایی‌شان است.  وی به طرح‌ها و برنامه‌های مدون دولت در راستای اشتغالزایی پایدار اشاره و اظهار کرد: طرح کارورزی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در دستور کار ماست که طی آن افراد متقاضی و واجدالشرایط حداقل بین 4 تا 6 ماه و حداکثر 9 ماه تحت آموزش‌های تخصصی قرار می‌گیرند.  توصیفیان با بیان اینکه کارورزی، دوران و زمانی معینی برای ارتقای مهارت بر اساس استانداردهای سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور است، اظهار کرد: از 40 تا 70 درصد افرادی که این دوران را گذرانده‌اند، جذب بازار کار شده‌اند. وی سهمیه استان همدان را در این زمینه 4860 نفر عنوان کرد و یادآور شد: طرح تکاپو، طرح مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی، طرح تهیه بانک اطلاعاتی طرح‌های اشتغالزای و کسب و کار درحال راه‌اندازی، جزو مواردی است که برای اشتغالزایی در دستور کار ادارات قرار دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان درحال حاضر 3842 میلیارد تومان طرح در حال راه‌اندازی است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق برای 8809 نفر اشتغالزایی صورت بگیرد.
توصیفیان با تأکید بر لزوم همکاری ادارات مختلف در زمینه تحقق سهمیه اشتغالزایی‌شان، یادآور شد: در این راستا طرح ساماندهی مشاغل خانگی و راه‌اندازی مجمع خیرین و حامیان و کارآفرینان تولید و اشتغال در اولویت قرار دارد و باید تلاش شود این مجمع در شهرستان ملایر نیز راه‌اندازی شود.
اشتغالزایی 10 هزار و 138 نفر از کارآموزان فنی و حرفه‌ای
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان هم ضمن تاکید بر جدی گرفتن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: مهمترین ماموریت سازمان فنی و حرفه‌ای کشور آموزش و پژوهش در حوزه‌های مهارتی است. تولید استانداردهای شغل، ارزشیابی مهارت نیروی کار، برگزاری مسابقات، اعزام به مسابقات جهانی و تامین نیروی کار ماهر و نیمه ماهر کشور نیز از جمله وظایف فنی و حرفه‌ای است.
علریضا مهرابی در ادامه گفت: سعی کرده‌ایم دانش، تجربه و مهارت را وارد دنیای کار کنیم. طبق آمارها در مراکز دولتی، بخش خصوصی و پایگاه زندان‌ها سعی کردیم عملکرد خود را مخصوصا در بخش آموزش مجازی به نیازهای جامعه نزدیک کنیم. مدارک فنی و حرفه‌ای طبق استانداردهای جهانی قابلیت ترجمه برای سایر کشورها را داراست.
مهرابی افزود: تعداد زیادی افراد بین 25 تا 30 سال در استان داریم که جویای کار بوده و تعداد زیادی از آنها دانش آموختگان دانشگاهی هستند، طبق رصدی که انجام شده است تعداد زیادی از آنها به مراکز فنی و حرفه‌ای مراجعه می‌کنند تا مهارت افزایی داشته باشند.
وی اضافه کرد:: در سال گذشته ده هزار و 138 نفر در استان با مدرک فنی و حرفه‌ای به اشتغال رسیدند که عدد بسیار قابل دفاعی است. سازمان فنی و حرفه‌ای استان می‌تواند در خارج از مرزهای ایران هم آموزش دهد و طبق رایزنی‌های انجام شده با اتاق بازرگانی در پی آن هستیم که حدود 3 هزار مربی برای آموزش به کشور غنا اعزام کنیم.
مهرابی اظهار کرد: سال گذشته حدود 7 هزار و 302 نفر در مراکز فنی و حرفه‌ای شهرستان ملایر آموزش دیده‌اند و نیاز است برای راه‌اندازی شغل تسهیلات مناسب در اختیار داشته باشند.
 ایجاد خانه مبلمان در ملایر
محمد حامدی‌نژاد افزود: سوهان قم اشتغال بسیاری را ایجاد کرده اما شیره ملایر هنوز جایگاه مناسب خود را پیدا نکرده است، در این زمینه در شهر زنگنه برای ایجاد سوغات‌سراها اقداماتی را انجام داده‌ایم.
وی ايجاد خانه مبلمان در شهرستان به منظور تأسيس بخش ستادي و برنامه‌ريزي در زمینه توسعه صنعت و خوشه مبل را يکي از اقدامات موثر پيشنهادي توسط اتاق بازرگاني استان با همکاري جهاددانشگاهي دانست که فرمانداري ويژه شهرستان ملاير نيز از آن استقبال و حمايت خواهد کرد.
وی بیان کرد: ملایر با توجه به موقعیت مکانی مناسب در فاصله زمانی کوتاهی می‌تواند به شهرهای زیادی دسترسی داشته باشد و باید از این ظرفیت شهرستان به نحو احسن استفاده کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com