افزایش۱۵ برابری سطح زیر کشت گیاهان دارویی در نهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  79016 تاریخ انتشار:  1396-04-01 - 05:45 تعداد بازدید:  104
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

افزایش۱۵ برابری سطح زیر کشت گیاهان دارویی در نهاوند

مادستان

در حال حاضر ۴۷ هکتار از اراضی نهاوند زیر کشت انواع گیاهان دارویی رفته است که این میزان سطح زیر کشت نسبت به سنوات گذشته که این سطح تنها ۳ هکتار بود بیش از ۱۵ برابر رشد داشته است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند با بیان این خبر گفت: گیاهان دارویی از کشت‌های کم آب بر هستند که برای بهره‌برداران هم صرفه اقتصادی بالایی دارند از این رو توسعه این کشت‌ها از سیاست‌های اصلی جهادکشاورزی است که تا کنون نیز در سطح قابل توجهی این نوع کشت را توسعه داده‌ایم.
احمد باقری گیاهان دارویی کشت شده در نهاوند را۱۸ نوع کشت شامل زعفران، گل محمدی، کنگر فرنگی، اسطوخودوس، بادرنجوبه، سیر، موسیر و... عنوان کرد و افزود: علاوه بر این نوع گیاهان دارویی ۲ هزار هکتار نیز گشنیز کشت شده که در زمینه این نوع کشت، نهاوند رتبه نخستین استان و کشور را دارد
باقری تصریح کرد: گیاهان دارویی نهاوند بیشتر در منطقه زرین‌دشت کشت می‌شوند و به صورت فصلی اشتغال قابل توجهی را بخصوص به صورت خانوادگی ایجاد می‌کند به عنوان مثال در کشت گل محمدی که ۱۰ هکتار سطح زیر کشت داریم در هر هکتار ۱۰تا ۱۵ نفر اشتغال ایجاد می‌شود. باقری یکی از مشکلات نهاوند را در بحث گیاهان دارویی، نبود کارگاه یا کارخانجات فرآوری و بسته بندی عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه همین موضوع باعث شده است گیاهان دارویی نهاوند به صورت فله‌ای به عطاری‌های شهرستان و خارج از استان تحویل شود و همین موضوع تا حدودی از صرفه اقتصادی این نوع محصولات را کم می‌کند که چنانچه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی آمادگی سرمایه‌گذاری در این بخش را داشته باشند جهادکشاورزی هم استقبال خواهد کرد.
باقری در پایان نیز خاطرنشان کرد: با توجه به هدفمند کردن کشت‌های کشاورزی در بحث مدیریت منابع آبی، توانسته‌ایم سطح زیر کشت صیفی‌جاتی را که از کشت‌های پرآب‌بر هستند از جمله خیار و گوجه از ۳ هزار هکتار به ۳۰۰ هکتار برسانیم که در این زمینه مقادیر قابل توجهی از آب‌های زیرزمینی صرفه‌جویی خواهد شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com