چالش تخصیص اعتبار نهر شعبان را حل‌کنید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  132630 تاریخ انتشار:  1402-03-24 - 09:07 تعداد بازدید:  391
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گلایه از آب منطقه‌ای و سازمان برنامه
چالش تخصیص اعتبار نهر شعبان را حل‌کنید

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


 اگر برکت بارش های امسال نبود، شاید وضعیت آب کشاورزی حداقل در نهاوند که معیشت و عمده شغل مردمان آن کشت و مار است،در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران بود.

اما این دلیل نمی شود که نسبت به مدیریت و رعایت الگوی مصرف در حوزه کشاورزی بی تفاوت بود.

نهر شعبان و ساماندهی آن مطالبه چندین ساله کشاورزان و کمک بزرگی به ساماندهی مدیریت مصرف آب کشاورزی در شهرستان بویژه یافتن و اراضی بالا و پایین دست این نهر خواهد بود.

 ۱۵میلیارد نهر شعبان فعلا نقد نشده

 تاکنون ۲میلیارد ۲۰۰میلیون تومان برای تعمیر دریچه و خرید دریچه های معیوب و لایروبی کانال نهر شعبان از ابتدای بهار هزینه و انجام شده است اما هنوز خبری از تخصیص اعتبار ۱۵میلیاردی سفر ریاست جمهوری نشده است این در حالی است که هنوز یک ریال تخصیص داده نشده است، و همین سبب گلایه مندی فرماندار در شورای حفاظت منابع آب شهرستان نسبت به منابع آب و سازمان برنامه بودجه شد.

 دومینوی تخصیص اعتبار برای نهر شعبان

آب منطقه ای می گوید پیمانکار مربوطه برای اجرای ادامه ساماندهی نهر شعبان هم گرفته شده هم طالب حداقل ۲۵درصد اعتبار اختصاصی است تا شروع بکار کند در مقابل سازمان برنامه مدعی است تا مار انجام نشود اعتباری تخصیص نخواهد داد!

در هر حال اهمیت ساماندهی نهر  شعبان نی طلبد تا یکی از دستگاهها کوتاه آمده تا نسبت به جذب اعتبار و ادامه پروژه اقدام شود پیش از آنکه اعتبار سوخت شود.
 از ۵۷۸چاه غیر مجاز ۲۵۰مورد پر شد.

رئیس آب منطقه ای نهاوند با اعلام آمار ۵۷۸چاه غیر مجاز در شهرستان از ثبت حدود  ۳۲۸چاه غیر مجاز ثبت شده با حدود ۹میلیون متر مکعب در شهرستان خبر می دهد که از ابتدای سال ۳مورد پر شده و باقی هم تا پایان سال اقدام و روند افزایشی خواهد شد.

به گفته اکبر دهقانی از ابتدای سال ۹۳تا کنون از ۵۷۸حلقه چاه غیرمجاز، ۲۵۰ مورد چاه غیر مجاز پر شده است.

 کاهش ۹درصدی بارش ها در کوتاه مدت

اما میانگین بارش ها از ابتدای سال آبی تا کنون در مجموع سه ایستگاه وراینه،سیاه دره و وسج ۴۴۹میلیمتر در سال ۱۴۰۱تا۴۰۲ ودر ۱۴۰۰تا۱۴۰۱هم ۳۳۹میلیمتر بوده است که در بلند مدت ۳۲درصد نسبت به مدت مشابه افزایش و در کوتاه مدت ۹درصد میزان بارش ها کاهش داشته است.

 منتظر بحران نباشیم

فرماندار نهاوند در شورای حفاظت منابع آب شهرستان با بیان اینکه مشکلاتی که امروز در بحث قطع برق،الگوی برق و نهر شعبان وجود دارد،افزود؛ معتقدیم موضوع فرهنگ سازی اولویت دارد و اینکه کنارنکشیم تا زمان بحران بعد اقدام کنیم،زیر ساخت ها را باید در زمان خودش مهیا کنیم.

 شرایط نهاوند در بخش کشاورزی متفاوت است

ضرغام احمدوند تاکید کرد؛ نهاوند قطب کشاورزی استان و شرایط آن متفاوت با سایر شهرستان هاست لذا ضرورت داد این برنامه ریزی نسبت به این تفاوت انجام شود ،از طرفی هم اوج گرما و مصرف برق به طبع افزایش می یابد،پس باید برنامه ریزی آبیاری یا نوع کشت باید متناسب با این موضوع انجام و اجرا شود.

احمدوند در ادامه با بیان اینکه با توجه به اینکه فصل برداشت و اوج فصل کشاورزی است همان اندازه که کشت گندم برای ما مهم است ، در مقابل قطع نشدن برق خانگی هم مدنظراست.

 اطلاع رسانی به موقع ضعیف است

فرماندار نهاوند با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی به موقع گفت؛ اطلاع رسانی ها ضعیف عمل کردیم برنامه ریزی داشته باشیم و به فصل برداشت موکول نکنیم جهاد و برق از ابتدا ودر طول سال برنامه ریزی و به کشاورزان اطلاع رسانی و اجرایی کنند ،و به زمان بحران موکول نکند.

 برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز مقطعی نباشد

وی همچنین درباره ساخت و سازها و تغییر کاربری های غیر مجاز در شهرستان از جهاد خواست تا در بحث  برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز مقطعی اقدام و رفتار نکند و مداوم باید وظایف و برنامه ها و قانون را اجرا کند.

 اولویت کشاورزی را به روز شناسایی و اقدام کنیم

احمدوند همچنین با بیان که اولویت در حال حاضر برای کشاورز برداشت محصولش است ،تصریح کرد؛ با در نظر گرفتن مسائل و شرایط شهرستان در بخش کشاورزی، برنامه ریزی و از حالا برای تحویل کشت و محصول مثلا گندم کشاورزان برنامه ریزی و اطلاع رسانی شود.

 از برنامه بودجه و آب منطقه ای گلایه مندیم

ضرغام احمدوند با انتقاد از بلاتکلیفی ادامه پروژه نهر شعبان به دلیل وجود مانع در تخصیص اعتبار این پروژه و اینکه نباید فصل کاری از دست برود، تصریح کرد؛ از برنامه بودجه و آب منطقه ای گلایه مندیم ، برای نهر شعبان اعتباری در نظر گرفته شده، فصل کاری هم هست پیمانکار هم مشخص است ،اما آب منطقه ای هنوز رقمی از این ۱۵میلیارد دریافت نکرده و پیمانکار هم تا رقمی جذب نشود اقدامی نمی کند از طرفی سازمان برنامه می گوید؛ابتدا باید کار شود سپس اعتبار پرداخت شود.

تکلیف را روشن کنید نه اعتبار بسوزد ،نه فرصت فصل کاری،چرا که گر بارندگی های امسال نبود معلوم نبود چه شرایطی داریم.

 برای شهرک گلخانه ای گیان با برنامه اقدام کنید

فرماندار نهاوند در بحث پیشنهاد شهرک گلخانه ای گیان،گفت؛  با در نظر گرفتن اینکه در ۱۴۰۲ افزایش چند هکتارکلخانه در شهرستان تعریف شده، ایجادشهرک گلخانه در گیان را از همین حالا با تشکیل اتاق فکر بررسی و اقدام ‌زمینه سازی و کشاورز را به این سمت سوق و شرایط را هم برای کشاورزان منطقه فراهم و با اقدامات کارشناسی رفع موانع کنیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com