1403-02-031403-02-13bool(false) رزن، رتبه نخست جذب سرمایه‌گذاری استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61258 تاریخ انتشار:  1394-05-11 - 05:45 تعداد بازدید:  2661
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فرماندار رزن از حرکت برای ایجاد فرهنگ اعتقاد به امید می‌گوید
رزن، رتبه نخست جذب سرمایه‌گذاری استان

مادستان

رزن- بهمن هوشمندي- خبرنگار همدان‌پیام: در آینده‌ای نزدیک شاهد تغییراتي در بخشداری یکی از 3 بخش شهرستان رزن خواهیم بود و اينكه علیرضا نوربخش، معاون فرمانداري هم حكم سرپرستی گرفت. البته تمام تلاشمان هم این است تا در صورت حل شدن برخی مشکلات به عنوان معاون معرفی شود.
اين خبر را فرماندار رزن در مصاحبه با همدان‌پیام گفت و اينكه به طور قطع تغییرات در راستای سیاست‌های دولت بوده و اصلاً نمی‌شود که تغییرات در این راستا نباشد.
فتحعلی حسینی گفت: همچنين در آینده‌ای نزدیک به علت نبود هماهنگی با دولت شاهد تغییر در مدیریت یکی از بخشداری‌ها خواهیم بود.
به گفته وي، در راستای تغییرات  اگر ببینیم مردم روی یک گزینه پالس منفی دارند، به طور قطع از آن استفاده نخواهیم کرد.
حسيني از میزان جذب سرمایه‌گذاران در رزن خبر داد و افزود: پس از همایش سرمایه‌گذاری و طبق آمار سازمان صنعت و معدن استان، زمینه جذب 3 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای استان فراهم شد که در اين بين، شهرستان رزن با 500 میلیارد تومان مصوبات توانست زمینه 350 میلیارد تومان را محقق كند.
شهرستان رزن با جذب 2 سرمایه‌گذار خارجی و چندین سرمایه‌گذار داخلی توانسته رتبه نخست استان را در جذب سرمایه‌گذار به خود اختصاص دهد.
فرماندار همچنین از فراهم شدن زمینه اشتغال 300 نفر به دنبال برگزاري همایش سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: این عدد بر اساس میزان موافقت اصولی‌ اعلام شده است؛ ولی اگر زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری برای شهرستان فراهم شود در آينده میزان اشتغال هم بیشتر می‌شود.
 سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و مديريت كم‌آبي
حسینی صرفه‌جویی در مصرف انرژی را از جمله سیاست‌های شهرستان در راستای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: از محورهای ارزیابی دستگاه‌ها اجرایی میزان کاهش مصرف انرژی است که هر دستگاه در قالب کاهش هزینه‌های مصرف انرژی در شورای اداری شهرستان به ارائه گزارش می‌پردازد.
با توجه به اینکه 80 درصد هزینه‌های انجام شده، جاری است، به هر میزان از هزینه‌های جاری کاسته شود به همان میزان هم صرف هزینه‌های عمرانی می‌شود که این مهم، سبب افزایش درون‌زایی اقتصاد مقاومتی می‌شود.
فرماندار رزن کاهش مصرف آب را از دیگر سیاست‌های شهرستان در راستای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه سرانه آب در استان از هزار و 600 مترمکعب هم کمتر است؛ در حالی که نرم استاندارد سرانه آب در کشور هزار و 700 مترمکعب است و استان همدان در وضعیت حاد به سر می‌برد.
در این راستا از 640 حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده در استان، 140 حلقه در شهرستان رزن مسدود شده است که توانسته 44 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی كند.
وی ادامه داد: از ناحیه انسداد چاه‌های غیرمجاز، سطح آبهای زیرزمینی دشت فارسجین و امیرآباد چند سانتیمتر افزایش را به دنبال داشته؛ این در حالیست که در سال آبی 93 و 94 به میزان 35 درصد کاهش بارندگی را داشته‌ایم. البته در سال‌های پیش، سالانه 90 سانتیمتر افت سطح آبهای زیرزمینی را شاهد بوديم.
فرماندار رزن در اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مقابله با بحران بی‌آبی در رزن اظهار کرد: با توزیع سی‌دی‌های آموزشی و همچنین کتابچه‌های مرتبط درصدد ایجاد حساسیت در مصرف آب در بین اقشار مختلف هستیم و این مهم در بین اکثریت شوراها و دهیاری‌ها انجام شده است.
وی ایجاد تشکل غیردولتی براي مدیريت مصرف آب در رزن را در استان بی‌نظیر دانست و افزود: با ایجاد این تشکل‌ها علاوه بر ایجاد حساسیت می‌توانیم به ارائه روش‌ها و الگوهای صحیح مدیریت مصرف آب بپردازیم و اگر بتوانیم به میزان 15 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی كنيم شاهد افزایش سطح آبهای زیرزمینی در رزن خواهیم بود.
حسینی همچنین تدوین سند کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی را از دیگر سیاست‌های شهرستان در راستای اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: شهرستان رزن در این راستا 12 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب را به دنبال داشته است.
 وضعیت اقتصاد
فرماندار رزن در ادامه وضعیت اقتصادی شهرستان را تابعی از وضعیت کلان اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه کشور در حال رکود اقتصادی به سر می‌برد و رزن هم از این قائده مستثنی نیست با تلاش‌های صورت گرفته دولت توانسته تورم را از 45 درصد به 15 درصد و رشد اقتصادی را از منفی 9/6 درصد به مثبت 3 برساند. همچنین کنترل قیمت‌ها در رزن از عوامل موثر در بهبود شاخص های اقتصادی است.
حسینی با اشاره به وضعیت بیکاری در رزن بيان كرد: طبق آمار سازمان تأمین اجتماعی در سال 93 زمینه اشتغال 840 نفر برای رزنی‌ها فراهم شده؛ اما این در حالیست که نرخ بیکاری در رزن با 13 درصد رتبه دوم استان را دارد.
اما وی ظرفیت‌های اقتصادی شهرستان رزن را مثبت ارزیابی کرد و گفت: رزن در حوزه کشاورزی دارای ظرفیت‌های مطلوبی است که با توجه به اینکه رزن 7 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهد 17 درصد محصولات در این شهرستان تولید می‌شود.
وی همچنین از معادن و صنایع موجود در شهرستان به عنوان ظرفیت اقتصادی یاد کرد و گفت: با ورود سرمایه‌گذاران به منطقه شاهد تأثیرات بسزایی در اقتصاد شهرستان خواهیم بود.
حسینی ظرفیت سرمایه‌گذاری در شهرستان رزن را یک ظرفیت خاص اعلام کرد و افزود: با توجه به هم‌مرزی رزن با استان‌های صنعتی نظیر قزوین و مرکزی و همچنین وجود ظرفیت‌های بالای معدنی سرمایه‌گذارانی که در رزن سرمایه‌گذاری كنند از تسهیلات بانکی 4 درصد و همچنین معافیت مالیاتی تا 10 سال بهره‌مند خواهند شد.
 آبگیری سد شنجور در پاییز امسال
فرماندار رزن از تکمیل پروژه‌های نمیه‌تمام شهرستان، خانه کشتی، سالن ورزشی بانوان، مدرسه ملابداغ، تکمیل مجتمع آبرسانی چایان، تخت و گونلو به عنوان مهمترین مصوبات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان رزن یاد کرد و افزود: در قالب مصوبات کمیته برنامه‌ریزی 10 کیلومتر از کریدور شمال استان و همچنین 5 کیلومتر از جاده رزن به اوج زیر ترافیک رفته است.
حسینی همچنین از سد شنجور و فاضلاب رزن به عنوان دیگر مصوبات کمیته برنامه‌ریزی رزن یاد کرد و افزود: سد شنجور در پاییز سالجاری آب‌گیری خواهد شد و همچنین فاضلاب رزن هم تا پایان سالجاری به بهره‌برداری خواهد رسید.
وي با اشاره به جاری شدن فرهنگ عمومی کشور در رزن گفت: همسو با دیگر شهرستان‌های استان منشور فرهنگی استان در رزن عملیاتی شد و در این راستا طبق نظرسنجی‌های صورت گرفته، ارتقاي فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب و برق در اولویت کار قرار گرفته و این مهم محور ارزیابی دستگاه‌های شهرستان قرار گرفته است.
وی همچنین از راه‌اندازی خیرین ازدواج در راستای تقویت اقدامات فرهنگی براي ازدواج آسان و پایدار نام برد و بيان کرد: با توجه به اینکه توجه به قرآن در اولویت‌های فرهنگی شهرستان است؛ به دنبال این هستیم که در شهرستان رزن خیرین حامی قرآن راه‌اندازی شود.
 رزن رتبه نخست آبیاری تحت‌فشار
حسینی با اشاره به وضعیت آبیاری مدرن در شهرستان گفت: از 32 هزار هکتار اراضی قابل کشت آبی شهرستان 30 هزار هکتار تحت آبیاری مدرن قرار گرفته است.
امسال هم طبق مصوبات استانی 12 هزار هکتار از اراضی استانی مورد آبیاری تحت‌فشار قرار خواهند گرفت که در این راستا، شهرستان رزن هزار هکتار به اراضی آبیاری تحت‌فشار خود اضافه خواهد کرد و طبق آمار جهاد کشاورزی، این مهم درصدد عملیاتی شدن است.
فرماندار رزن اصلاح الگوی کشت را به عنوان مهمترین تأکیدات خود برشمرد و افزود: طبق سند کاهش مصرف آب کشاورزی مهمترین عامل در کاهش مصرف آب اصلاح الگوی کشت است که در این راستا با توجه به اینکه محصولات باغی یک‌سوم محصولات زراعی، آب مصرف می‌کند و 10 برابر آن اشتغالزایی ایجاد می‌کند، تبدیل محصولات زراعی به باغی در اولویت کار قرار گرفته است.
وی توسعه کشت محصولات کم‌آب‌بر نظیر زعفران را از دیگر سیاست‌های شهرستان عنوان کرد و افزود: امسال کاهش کشت سیب‌زمینی به میزان هزار هکتار و همچنین کاهش کشت هندوانه به میزان 100 هکتار از جمله برنامه‌های شهرستان در راستای تغییر الگوی کشت بوده است.
همچنین کاهش ریزش گندم از 10 درصد به 8 درصد از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کیفی‌سازی و مکانیزاسیون کشاورزی شهرستان رزن است.
 گردشگری رزن در محور توسعه
با توجه به اینکه 12 درصد آثار فرهنگی تاریخی استان همدان در رزن قرار دارد، اقداماتی برای شناسایی و مرمت این آثار صورت گرفته است و با هماهنگی‌های صورت پذیرفته با نصب تابلو در ورودی شهرستان ظرفیت‌های گردشگری به مسافران اطلاع‌رسانی خواهد شد.
حسيني از فعال شدن خدمات سفر در رزن خبر داد و گفت: خدمات سفر شهرستان در قالب 10 کمیته زمینه پذیرایی از گردشگران را آماده خواهد کرد. همچنين برای اینکه گردشگری در رزن به نقطه مطلوبی برسد، مستلزم اتصال کریدور شمال استان است تا رزن از بن‌بست گردشگری خارج شود.
 ارجعیت دادن منافع ملی از عوامل محقق شدن شعار سال
وی افزود: سعی در ایجاد همدلی و همزبانی با مردم داریم و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته روستاگردشی را در دستور کار قرار داده‌ایم؛ روزهای خاصی از هفته را به اتفاق بخشداران و مسئولان با حضور در روستاها و واحدهای صنعتی با مشکلات مردم آشنایی پیدا کرده و درصدد حل آنها برمي‌آييم.
حسینی ایجاد شورای اداری بخش‌ها را از جمله اقدامات در راستای ایجاد همدلی و همزبانی عنوان کرد و گفت: با جمع‌بندی مشکلات هر بخش و ارجاع آن به شورای اداری شهرستان، آنها را بررسی مي‌كنيم.
حسيني ترجیح دادن منافی شخصی و جریانی بر منافع ملی را از عوامل اجرایی شدن همدلی و همزبانی عنوان کرد و ابراز امیدواری كرد تا در شهرستان رزن هم این اتفاق بیفتد.
 موانع امید پایدار
فرماندار رزن با عنوان اينكه نمی‌دانیم مردم رزن امیدوارند یا نه، گفت: با توجه به اقدامات صورت پذیرفته نظیر جذب سرمایه‌گذاران و کنترل آب‌های زیرزمینی که زمینه‌های خوشحالی مردم را فراهم آورده، سعی در ایجاد امیدواری در بین مردم داریم.
وی نبود اعتقاد به امید را از موانع امید پایدار عنوان کرد و افزود: باید در راستای ایجاد فرهنگ اعتقاد به امید گام برداریم و زمانی این مانع برداشته می‌شود که در بحث فرهنگ خوب کار شود.
حسینی افراط‌گری را از دیگر موانع امید پایدار دانست و اينكه ندیدن و نبود توجه به منافع ملی، ذهنیت بسته و ندیدن افق‌های روشن از دیگر موانع امید پایدار است.
وي در پایان وضعیت انتخابات را در رزن آرام خواند و افزود: آنگونه که در برخی از شهرها کاندیداها در برخی جلسات حضور پیدا می‌کنند این موضوع در رزن چندان به چشم نمی‌خورد و فعلاً وضعیت آرام است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com