1403-01-291403-02-08bool(false) 1403-01-291403-02-08bool(false) رئيس نظام پزشكي ملاير: جريمه‌ها بازدارنده نيست! همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  67170 تاریخ انتشار:  1394-10-23 - 05:45 تعداد بازدید:  2908
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

قتل خاموش با پزشکان دوره‌گرد
رئيس نظام پزشكي ملاير: جريمه‌ها بازدارنده نيست!

مادستان
 ملاير- سمانه رضايي- خبرنگار همدان‌پيام: حضور پزشكان دوره‌گرد به‌ويژه درمناطق دور افتاده روستايي و حاشيه شهرها به دليل نبود دسترسي به امكانات پزشكي و خدمات‌دهي مناسب در اين مناطق و بالا بودن تعرفه‌ها به‌ويژه در دندانپزشكي، معضلي بسيار جدي است كه به طور مستقيم با جان مردم در ارتباط است و از آن به نام «قتل خاموش» ياد مي‌شود.
نبود فرهنگسازي مردم در اين باره و تعرفه پايين اين پزشكان موجب رواج آنها در مناطق روستايي به‌ويژه ملاير شده است كه در حال حاضر در اكثر روستاها مستقر هستند و نياز به رسيدگي جدي در اين زمينه است.
 جريمه‌ها بازدارنده نيست!
رئيس سازمان نظام پزشكي شهرستان ملاير در گفت‌وگو با همدان‌پيام با اشاره به اينكه با توجه به نياز بشر خدمات پزشكي و دندانپزشكي هميشه باب بوده است، گفت: با توجه به اينكه به ميزان مورد نياز دانش آموخته با آموزش‌هاي علمي و آكادميك از دانشگاه، فارغ‌التحصيل مي‌شوند پزشكان دوره‌گرد با توجه به شيوع بيماري‌هايي مانند هپاتيت، ايدز و بيماران ناشناخته بايد ساماندهي و جمع شوند.
رضا زنگنه با تأكيد بر اصطلاح قتل خاموش در اين‌باره افزود: خدماتي كه توسط افراد غيركارشناسانه و به اصطلاح دروه‌گردها ارائه مي‌شود، بيمار را در معرض بسياري از بيماري‌ها قرار مي‌دهد كه شايد ساليان بعد متوجه آن شوند و به «قتل خاموش» معروف است.
به گفته وي، عمدتاً اين موارد در دندانپزشكي و كشيدن دندان مشاهده مي‌شود.
زنگنه با اشاره به اينكه اين مشكل تحت نظارت سيستم دانشگاه علوم پزشكي است و بايد جمع‌آوري شود، افزود: البته چندين‌بار با اين موارد برخورد شده و با مبلغ ناچيزي جريمه ‌شده‌اند، اما دوباره به كار خود برمي‌گردند.
وي نبود خدمات در روستاها و بالا بودن تعرفه‌ها در برخي رشته‌ها مانند دندانپزشكي را دليل گرايش مردم به اين پزشكان اعلام كرد كه حتي مردم شهرها هم به روستا مي‌روند و استفاده مي‌كنند.
رئيس سازمان نظام پزشكي شهرستان از ايده راه‌اندازي اتوبوس سيار خدمات دندانپزشكي در سالهاي پيش از طرف انجمن خيريه دندانپزشكان ملاير گفت و افزود: متأسفانه هزينه اين امر تأمين نشد و طرح مسكوت ماند.
زنگنه با اشاره به اينكه در اكثر روستاها اين پزشكان دوره‌گرد حضور دارند، افزود: رابطان شبكه بهداشت در اين زمينه وارد مي‌شوند، آنها را شناسايي و جمع‌آوري مي‌كنند، پاي ميز محاكمه مي‌آورند و آنجا جريمه مي‌شوند؛ اما مجدداً بازمي‌گردند، زيرا منفعتي كه اين شغل براي آنها دارد بسيار بيشتر از آن جريمه‌اي است و به عبارتي ميزان جريمه، بازدارنده نيست!
وي بهترين راه مقابله را راه‌اندازي دندانپزشكي سيار در روستاهايي كه امكان خدمات‌رسانی ندارند، دانست و گفت: بحث بعدي كه دولت مي‌تواند وارد شود بحث راه‌اندازي دندانپزشكي‌هاي دولتي است كه اگر بتواند اجرايي شود هزينه‌هاي مردم را مي‌شكند و فشار مالي بر مردم پايين مي‌آيد و به سمت پزشكان مجوزدار مي‌روند.
 مشاهده پزشكان دوره‌گرد اين‌بار براي پوست و زيبايي
رئيس شبكه بهداشت‌ودرمان ملاير هم با اشاره به اينكه از اين موضوع به عنوان يك معضل شهرستاني مطرح شده است، گفت: هر مورد كه گزارش شده است به دليل تخلف و دخالت در امور پزشكي بدون گذشت به دادگاه معرفي و برابر قانون قوه قضاييه با آن برخورد مي‌شود.
محسن تركاشوند با بيان اينكه تنها در حوزه دندانپزشكي با اين مشكل مواجه نيستيم، افزود: اينها موارد دخالت در امور پزشكي است و بيشترين تخلفات از دندانپزشكي است؛ درحالي كه در حوزه پوست و زيبايي هم با هزينه‌هاي بالاتر چند مورد در شهرستان شناسايي شده است و در بحث حجامت هم موارد زيادي مشاهده مي‌شود.
وي بيشترين دليل استقبال مردم از اين پزشكان را بحث فرهنگي دانست و گفت: موضوع مالي را انكار نمي‌كنم، اما در حال حاضر خدمات مراكز روستايي در خود روستا، روستاهاي مجاور و يا شهر ارائه مي‌شود كه مي‌توانند استفاده كنند.
تركاشوند اظهار كرد: در مرحله بعدي مجوز فعاليت غيرانتفاعي از فارغ‌التحصيلان دندانپزشكي جديدالورود به طرح دندانپزشكي گرفته شده است كه با ورود هر كدام از آنها در قالب طرح تحول سلامت ساماندهي مي‌شوند و مراكز درماني راه‌اندازي مي‌شود. در موارد تخصصي هم با راه‌اندازي كلينيك تخصصي، مراكز جراحي فك و صورت را راه‌اندازي خواهيم كرد.
وي درباره جريمه‌ها هم گفت: ما متخلف را معرفي مي‌كنيم و جريمه با نظر قوه قضاييه اعمال مي‌شود.
 مردم براي معرفي متخلف ياري دهند
كارشناس نظارت بر درمان شبكه بهداشت‌ودرمان ملاير هم با اشاره به اينكه امسال 8 نفر از اين افراد شناسايي شده‌اند و با آنها برخورد شده است، گفت: 70 درصد اين افراد به صورت سيار و 30 درصد هم دفتر كار زده‌اند و در امور پزشكي به صورت عيرقانوني دخالت مي‌كردند.
محسن زارع با اشاره به اينكه در رشته دندانپزشكي بيشترين مورد وجود دارد، افزود: اين افراد كساني هستند كه مدرك ندارند و از شهرهاي مجاور به عنوان دندانساز غيرمجاز وارد شده‌اند و در حال فعاليت بودند و در روستاهايي چون حاجي‌آباد زنگنه و... حضور داشتند.
به گفته وي، از برخي از افراد تعهد گرفته شده و پرونده برخي افراد هم در مراجع قانوني در حال پيگيري هستند.
زارع با اشاره به گستردگي روستاها بيان كرد: شناسايي اين افراد توسط گزارش مردمي انجام مي‌گيرد كه اميدواريم مردم هم در اين زمينه با معرفي آنها به ما كمك كنند. وي يادآور شد: اين افراد به دليل رعايت نكردن موازين بهداشتي و استفاده از وسايل غيراستريل مي‌توانند بيماران را با بيماري‌هايي مانند هپاتيت و ايدز درگير كنند كه ساليان سال پنهان مي‌ماند و تا پايان عمر با آنها همراه است.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com