اخبار علمی 1638 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  23676 تاریخ انتشار:  1391-08-09 - 00:50 تعداد بازدید:  90
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخبار علمی 1638

گوناگون

رشد بافت‌های دارای حسگرهای الکترونیکی
همدان پيام: سال‌هاست که قرار دادن مدارهای الکترونیکی درون بافت‌های بدن یک نوع داستان علمی تخیلی محسوب می‌شده است، اما اخیراً پژوهشگران راهی برای رشد بافت‌های زنده یافته‌اند که درون آنها حسگرهای الکترونیکی قرار دارد.
نتایج این پژوهش می‌تواند منجر به ساخت اندام‌های سنتز شده و جایگزینی آنها در بدن شود. به گزارش ايسنا، رشد بافت‌های زنده حاوی حسگرهای الکترونیکی می‌تواند کاربردهای پزشکی و زیستی متعددی داشته باشد.
به تازگي محققان روشی برای ادغام ساده‌تر بافت با مدارهای الکترونیکی ارائه کرده‌اند. این گروه به‌ جای استفاده از شناساگرهای مبتنی بر الکترود که سیگنال‌های ضعیفی ایجاد می‌کنند از شناساگرهای ترانزیستوری اثر میدان استفاده کردند. این حسگرها از نانوسیم‌های بسیار نازک با قطر 30 نانومتر ایجاد شده‌اند که دقت لازم برای خواندن سیگنال‌ها را دارند.

ساخت دستگاه تولید صدای مصنوعی
همدان‌پيام: محققان ابزار جدیدی ساخته‌اند که به ادعای آنها می‌تواند به افرادی که صدای خود را از دست داده‌اند کمک کند دوباره صحبت کنند. به گزارش مهر، این وسیله برای افرادی طراحی شده است که از اختلال عملکرد تارهای صوتی رنج می‌برند. این شیوه نوین در ساخت پروتز صدا با ویژگی‌هاي موثر بهبود یافته نقش دارد.

ساخت‌وساز با خون حیوانات!
همدان‌پيام: در دنیای امروز از تمام بدن یک گاو یا گوسفند استفاده می‌شود و اکنون يك فارغ‌التحصيل معماري با ترکیب خون با داروی ضد انعقاد خون EDTA توانسته یک آجر خونی تولید کند. این ترکیب به خون کمک می‌کند تا به سرعت دلمه نبندد.  به گزارش ايسنا، وي در گام بعدی آزید سدیم را به عنوان نگهدارنده برای جلوگیری از تجزیه و رشد باکتری به این ترکیب افزوده است.

قدرتمندترین ابررایانه جهان قلب انسان را شبیه‌سازی کرد
همدان‌پيام: قدرتمندترین ابررايانه جهان که برای نگهداری تسلیحات هسته‌ای ساخته شده برای شبیه‌سازی قلب انسان مورد استفاده قرار گرفت.  انجام تحقیقات با ابررایانه‌ها یک رشته رقابتی است، اما از آنجا که گفته می‌شود Sequoia سریع‌ترین ابررایانه در زمین است و در هر ثانیه می‌تواند ۲۰ کوانتینیوم عملیات انجام دهد، این امر به محققان این امکان را داده تا بتوانند قلب را با صحت و درستی بیشتری نسبت به گذشته شبیه‌سازی کنند.
به گزارش مهر، این شبیه‌سازی قلب را به هزاران قطعه کوچک دیجیتالی تبدیل کرده که هر کدام از مدل‌های ریاضیاتی تشکیل شده‌اند، این قطعات خروجی اطلاعات ارسالی را گرفته و آن را به دیگر قطعات ارسال می‌کند.
با نرم‌افزار جدید نه تنها محققان توانستند قلب را با صحت و درستی بیشتری شبیه‌سازی کنند؛ بلکه توانستند این اقدام را هزاران بار سریع‌تر انجام دهند، در حال حاضر یک ضربان قلب مجازی در ۱۰ ثانیه ایجاد می‌شود.

شیر مادر ماده غذایی مناسب در هنگام بروز زردی
همدان‌پيام: زردی مشکلی مهم و بسیار شایع در بین نوزادان است که در اغلب موارد موجب بروز نگرانی در والدین می‌شود. هنگام بروز زردی در نوزاد، شیر مادر تنها ماده غذایی مناسب برای کودک است و در این هنگام باید از دادن هر نوع ماده غذایی غیر از شیر مادر پرهیز شود.
زردی به دلیل رسوب نوعی ماده رنگی به نام بیلی‌روبین ایجاد می‌شود. این نوع رسوب می‌تواند در قسمت‌هاي مختلف بدن مانند چشم‌ها و پوست ایجاد شده و موجب زرد شدن ناحیه درگیر شود.
این تصور نادرست است که در هنگام زردی در نوزاد باید از دادن شیر به کودک پرهیز کرده و از غذاهای جایگزین استفاده کرد. به گزارش ايسنا، هنگام بروز زردی در نوزاد، شیر مادر تنها ماده غذایی مناسب برای کودک است و در این هنگام باید از دادن هر نوع ماده غذایی غیر از شیر مادر پرهیز شود.

اگر مزه تلخی را خوب تشخیص می‌دهید، در برابر باکتری‌ها ایمن‌ترید
همدان‌پيام: مزه تلخی را فقط زبان تشخیص نمی‌دهد؛ بلکه در بافت سینوس هم مزه تلخی شناسایی می‌شود تا به واسطه آن،‌ نوع خاصی از باکتری‌های مسئول بیماری ذات‌الریه شناسایی شوند.
ما می‌دانیم که مزه‌ها از طریق گیرنده‌هایی که روی زبانمان وجود دارند، تشخیص داده می‌شوند، از جمله مزه تلخی. اما به نظر می‌رسد که گیرنده‌های مزه خاصی هم در قسمت بالایی مسیر تنفسی ما قرار داشته باشند. محققان دريافتند كه برخی افراد دفاع درونی قوی در برابر این باکتری دارند که در واقع بر پایه توانایی آن‌ها برای تشخیص مزه تلخی است. کسانی که حس‌گرهای کافی برای این ذرات تلخ ندارند، در برابر ابتلا به بیماری دفاع ضعیف‌تری دارند. به گزارش خبرآنلاين، یافته‌های این مطالعه می‌تواند به ساخت گونه تازه‌ای از اسپری‌های بینی منتهی شود که برای فعال‌سازی گیرنده‌های مزه تلخی طراحی شده باشند و بتوانند دفاع‌های طبیعی افراد در مقابل عفونت‌های سینوسی را فعال کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com