1403-01-291403-02-08bool(false) 1403-01-291403-02-08bool(false) برگزاری جشنواره آیین شکرگزاری و برداشت رازیانه رزن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 27, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134597 تاریخ انتشار:  1402-07-12 - 09:07 تعداد بازدید:  1177
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برگزاری جشنواره آیین شکرگزاری و برداشت رازیانه رزن

نویسنده : نیر احمدی

انتخابات مجلس نهم


 جشنواره برداشت رازیانه رزن با هدف رویداد محوری به منظور معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان و احیا  برند رازیانه شهرستان رزن با حضور گردشگران، میهمانان و مردم شهرستان و مسئولین استانی و شهرستانی در سالن اندیشه فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت فرمانداری، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، بخشداری، دهیاری و شورای اسلامی روستای سلطان آباد برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: شهرستان رزن فضای بسیار خوبی برای راه‌اندازی و توسعه گردشگری خلاق دارد و نیاز است زمینه‌های گردشگری خلاق را در این شهرستان در زمان برداشت محصول رازیانه از مزارع داشته باشیم.

محسن معصوم‌ علیزاده چهارمین جشنواره آیین شکرگزاری و برداشت محصول رازیانه روستای سلطان‌آباد رزن، اظهار کرد: برداشت محصول رازیانه رزن از مزارع فضای آورده خوبی در زمینه راه‌اندازی گردشگری خلاق می‌تواند داشته باشد و گردشگران با این نوع از گردشگری، خود به طور مستقیم برداشت محصول را تجربه و حس می‌کنند و این نوع از گردشگری درآمد بسیار خوبی برای شهرستان از جمله روستای سلطان آباد به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه به طور قطع با برنامه‌ریزی لازم مسئولان شهرستان به کمک میراث فرهنگی در این زمینه اقدام خواهند کرد، افزود: برگزاری این جشنواره و نیز در حوزه کشاورزی در زمان برداشت رازیانه این مراسم‌ها می‌تواند به معرفی میراث ناملموس شهرستان و غذاهای محلی و سنتی شهرستان نیز کمک کند که از مسئولان شهرستان درخواست دارم در این حوزه‌ها جشنواره‌های مختلفی را برگزار کنند و در این جشنواره‌ها گردشگران و مردم را برای معرفی این آداب و سنن و فرهنگ شهرستان و غذاهای محلی و میراث ناملموس دعوت کنند چراکه موجب کسب درآمد برای شهرستان خواهد بود.

مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان با تأکید بر اینکه محصول استراتژیک رازیانه می‌تواند شهرستان رزن را به جایگاه واقعی خود برساند، خاطرنشان کرد: لازم است نگاه به حوزه گردشگری را طوری تنظیم کنیم که تأثیر مستقیم در درآمد و آسایش مردم در حوزه کسب و کار و کمک به توسعه کسب و کارهای کوچک و معرفی داشته‌ها و آثار ناملموس شهرستان داشته باشد.

محسن معصوم‌ علیزاده با اشاره به اینکه ۹۰ درصد رازیانه کشور در شهرستان رزن تولید و کشت می‌شود و این شهرستان قطب تولید رازیانه کشور است، ادامه داد: جشن برداشت محصول رازیانه شهرستان رزن در حال پیگیری برای ثبت در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور بوده و امیدواریم به‌زودی ثبت این جشن در فهرست آثار ناملموس کشور به انجام برسد.

وی گفت: هر آنچه به رشد گردشگری رازیانه رزن کمک می‌کند، مردم، شوراها و دهیار روستا فراهم آورند و در کنار آن تعریف زیرساخت‌های مرتبط با صنایع تبدیلی این‌محصول از نقش مؤثری در این شهرستان به عنوان قطب رازیانه کشور برخوردار خواهد بود ضمن اینکه معرفی و ثبت جشن رازیانه رزن بر عهده میراث فرهنگی است که پیگیری خواهیم کرد.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه کشور ایران با داشتن داشته‌های تاریخی بسیار تاکنون توانسته ۲۶ اثر خود را در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت برساند،گفت: به تازگی نیز کاروانسراهای ایران، بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران  بود که در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید که از استان همدان نیز کاروانسرای تاج آباد شهرستان بهار و کاروانسرای فرسفج شهرستان تویسرکان ثبت فهرست جهانی یونسکو شد.

محسن معصوم‌ علیزاده خاطرنشان کرد: در سال آینده نیز امیدواریم بتوانیم ثبت جهانی هگمتانه را که یک قله تاریخی برای استان رقم خواهد زد، محقق کنیم و این امر اتفاق بزرگی برای استان خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به تأثیر مستقیم علم و تکنولوژی در حوزه گردشگری و ارتباط و اتصال مستقیم گردشگری در اقتصاد اظهار کرد: کشورهای دنیا بر آن هستند تا داشته‌های مختلف خود را از داشته‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی و حوزه‌های مختلف با پیگیری لازم ثبت فهرست جهانی کنند چرا که این امر از نقش مؤثری در جذب گردشگر و ایجاد ارز و پول و درآمد برای آنها دارد.

در ادامه این جشنواره مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی با اشاره به اینکه ثبت جهانی رازیانه رزن به سومین ثبت جهانی استان همدان در حال پیگیری است،
اظهار کرد: در سازمان خواربار جهانی فائو بخشی به نام ثبت میراث نظام‌های تولیدات کشاورزی تمام دنیا وجود دارد که ثبت جهانی تولیدات کشاورزی کشورهای مختلف را انجام می‌دهد و در این رابطه در کشور ایران در استان همدان و چند استان دیگر ثبت جهانی چند محصول کشاورزی در دست پیگیری بوده و شروع شده است.

حجت‌اله شهبازی بیان کرد: استان همدان از دو ثبت جهانی، ثبت جهانی سیر را انجام داده و مورد دوم نیز منتظر ابلاغ است و برای ثبت جهانی محصول سوم استان همدان، از سال گذشته مکاتبات ثبت جهانی رازیانه رزن انجام شده و براساس آخرین اطلاعاتی که  امروز از مؤسسه پژوهش وزارت جهاد کشاورزی گرفته‌ایم در حال حاضر به دنبال تهیه پروپزال و مقدمات و مدارک و مستندات که برای این موضوع نیاز داریم، هستند و همه دستگاه ها باید با هم‌افزایی و مشارکت در ثبت جهانی رازیانه رزن به عنوان میراث دار تولید رازیانه کمک کنند تا کار را پیش ببریم.

شهبازی خاطر نشان کرد: با ثبت جهانی رازیانه رزن بسیاری از  برنامه‌ها و کارها در پس این رویداد بزرگ اتفاق خواهد افتاد که از جمله آن می‌توان به مقصد گردشگری شدن رزن در دنیا و معرفی جهانی آن به گردشگران اشاره کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه شهرستان رزن قطب تولید رازیانه استان، کشور و جهان است، گفت: رزن به علت وجود برخی شاخص‌ها در محصولات باغبانی در استان همدان جایگاه خاصی را در رابطه با محصولات باغبانی دارد.

وی همچنین با اشاره به شاخص دیگر شهرستان رزن در حوزه محصولات باغبانی استان همدان تصریح کرد: شهرستان رزن رتبه سوم را در بحث سیب درختی در سطح استان همدان دارد و از دو باغ صنعتی داربستی موجود سیب درختی در سطح استان همدان یک باغ صنعتی داربستی سیب درختی به شهرستان رزن اختصاص دارد که شاخص برتری برای این شهرستان به شمار می‌رود.

شهبازی همچنین با اشاره به پیشرو بودن شهرستان رزن در سطح استان همدان در بحث سرشاخه کاری درخت گردو گفت: در سال ۹۷ با شروع طرح سرشاخه کاری، در شهرستان رزن تنها ۲۰۰ پیوندک سرشاخه کاری درخت گردو انجام شده بود که در سال جاری این میزان پیوندک به ۱۰۰۰۰ پیوندک رسیده و جایگاه بسیار ده عدد کشور ۳۲۱۷ هکتار بوده که از این میزان، ۳۰۳۴ هکتار آن به استان همدان اختصاص دارد که ۳۰۰۰ هکتار آن به  شهرستان رزن تعلق گرفته است.

شهبازی با بیان اینکه ۹۴ درصد رازیانه کشور در استان همدان بوده و ۹۹ درصد رازیانه استان را شهرستان رزن به خود اختصاص داده است، افزود: میزان تولید رازیانه کشور نیز ۷۸۴۰ تن بوده که ۷۶۰۰ تن آن معادل ۹۷ درصد تولید رازیانه کشور به استان همدان اختصاص دارد و از ۷۶۰۰ تن رازیانه تولیدی استان ۷۵۰۰ تن آن مربوط به شهرستان رزن است.

مدیرامور باغبانی سازمان  جهادکشاورزی استان با اشاره اینکه از سال گذشته طرح جدید توسعه کشت گیاهان دارویی در دیمزارها شروع شده و از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است، تاکید کرد: قبل از سال ۱۴۰۱ تنها ۱۰ تا ۲۰ هکتار از مزارع سطح استان همدان به کشت گیاهان دارویی در دیمزارها اختصاص داشت که سال گذشته این میزان به ۱۲۲۰ هکتار افزایش یافت و از این ‌میزان کشت ۳۰۴ هکتار آن با رتبه اول متعلق به شهرستان رزن بود که امسال نیز این برنامه با قدرت هر چه بیشتر در حال اجراست.

در ادامه این جشنواره معاون فرماندار شهرستان رزن بیان کرد: در حال حاضر تولید رازیانه رزن علاوه بر تأمین مصارف و نیاز داخل، به کشورهایی نظیر فرانسه، امارات، عراق، افغانستان و سوریه صادر می‌شود.

علی‌اکبر ناظمی افزود: نبود صنایع تبدیلی و فرآوری در ارتباط با رازیانه یکی از مشکلات کشاورزان رزن بوده که مسئولان شهرستان به جدیت پیگیر مرتفع شدن این مشکل هستند و به طور قطع حل این مشکل، نقش مؤثری در حذف دلالان دارد و ارزش افزوده دوچندان برای رازیانه کاران منطقه در پی خواهد داشت.

در حاشیه این جشنواره نمایشگاه محصولات کشاورزی و فرآورده‌های رازیانه و نیز صنایع دستی و گیاهان دارویی  روستای سلطان‌آباد نیز در حاشیه این جشنواره در غرفه‌های مختلف در سالن اندیشه فرهنگ و ارشاد اسلامی رزن برای عرضه برپا بود.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com