1403-02-031403-02-13bool(false) بازارداغ مناظره درفضای‌انتخابات همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77022 تاریخ انتشار:  1396-02-23 - 05:45 تعداد بازدید:  680
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی کارشناسی برنامه کاندیداها در دفتر روزنامه
بازارداغ مناظره درفضای‌انتخابات

اخبار

كلياتي از جلسه:

رقابت براي تصدي صندلي‌هاي شورا به عنوان پارلمان شهري آغاز شده است و بر اين اساس كانديداها هر يك با توجه به تخصص، حس مسئوليت و نيز احساس نياز جامعه به ايده‌ها و و برنامه هایشان، به اين كارزار ورود پيدا كردند تا باري از مشكلات جامعه را با تدبير خود بر دوش بكشند. همچون انتخابات گذشته روزنامه همدان‌پيام نيز به منظور آگاه‌سازي افراد جامعه براي انتخاب بهترين گزينه براي تصدي اين مسئوليت سلسله نشست‌هاي كارشناسي خود را با بهره گرفتن از مجرب‌ترين كارشناسان استان در حوزه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي برقرار كرده است تا با دعوت از كانديداها براي شركت در مناظره‌اي تخصصي و درج آن در اين روزنامه راه انتخاب اصلح‌ترين‌ها براي مردم هموار شود. در نشستي كه پيش روي شماست كانديداها بيشتر از طيف آموزشي، فرهنگي و اجتماعي حضور پيدا كردند تا به بيان ديدگاه‌هاي خود در خصوص مشكلات شهري پرداخته و راهكارهاي آن را ارائه دهند.
سؤالات هر يك از كارشناسان كه پيرامون مسائل شهري در بسته اقتصادي و فرهنگي اجتماعي مطرح گرديد بر اساس برآوردي از نيازهاي شهر همدان بود كه كانديداها هر يك نقطه نظر ات خود را مطرح كردند.

سؤالات

 حامد صادقي:
1- مهمترين مشكل حال حاضر شهر همدان و موانع توسعه را بيان نمائيد؟ (طاهري)
2- نخستين افقي كه در همدان 1400 مدنظر شماست، چيست؟
3- چرا علي‌رغم ساخت اماكن فرهنگي و توسعه زيرساخت‌ها اقدام و برنامه شاخصي را در همدان شاهد نبوديم؟ (رضايي)
4- با توجه به شعارتان در خصوص توسعه مشاركت مردمي چه برنامه عملياتي براي تحقق اين شعار انجام داديد؟ (رضايي)
5- با توجه به رويكرد گردشگري كه براي شهر همدان قائل هستيد، مهمترين اقدام براي جذب توريست به شهر چيست؟ (نيكو)

■ دكتر مهدي خزايي:
1- هدف و برنامه شما براي ورود به اين دور از انتخابات چيست؟ (رضايي، نيكو، طاهري)
2- ديدگاه شما براي برخورد با حاشيه‌نشينان و برنامه شما براي توانمندسازي اين نواحي چيست؟ (نيكو)
3- براي مقابله با رانت‌خواري و تغيير كاربري در شهر چه برنامه‌اي داريد؟ (طاهري)
■ دكتر اصغر بيات
1- با توجه به كاهش درآمـدهاي شهـرداري و افزايـش هـزيــنه‌ها، برنامه شما براي تأمين اعتبارات شهرداري چيست؟ (رضايي)
2- راهكار اصلي تقويت سرمايه‌گذاري در همدان چيست؟ (رضايي)
3- مشكلات اصلي شهر همدان و راهكار اصلي براي بهبود آن را بيان نماييد.
4- چقدر براي مردم حق قائل هستيد؟ (نيكو)

سؤالات عمومی

1- مهمترني مشكل شهر همدان چيست؟
2- در سال 1400، همدان را چگونه شهري مي‌بينيد؟
3- چه نمره‌اي به شوراي دوره چهارم مي‌دهيد؟
4- دو ويژگي بارز خود نسبت به ديگر كانديداها را بيان نماييد.

معرفی کارشناسان

سيد مهدى خزايى

■ کارشناس حوزه اقتصاد
■ کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای
■ تدریس در مراکز علمی و دانشگاه‌های همدان از سال 81 تاکنون
■ هدایت 50 پایان‌نامه
■ مشارکت در مطالعات توسعه‌ای، اقتصادی و آمایش استان همدان
■ عضو هيأت مديره نظام مهندسي استان

اصغر بيات

■ مدرس دوره‌هاي كسب‌‌وكار، خلاقيت، نوآوري و كارآفريني
■ تدريس در دانشگاه‌هاي مختلف استان
■ كارشناس ارشد مهندسي صنايع دانشگاه صنعتي اميركبير
■ كارشناس ارشد مديريت كارآفريني سازماني دانشگاه تهران
■ در حال تنظيم پايان‌نامه كارآفريني گرايش توسعه
■ مدير مركز رشد واحدهاي فناور دانشگاه بوعلي‌سينا

حامد صادقي

■ كارشناس ارشد حوزه اقتصادي
■ مشاور شورای اسلامی شهرستان همدان
■ مدرس دانشگاه
■ مدير اجرايي سمن‌های استان
■ عضو هیات‌مدیره خانه جوان استان

معرفی کاندیداها

علي رضايي

■ متولد 1342 با 30 سال خدمت در سپاه پاسداران، داراي 65 ماه سابقه خدمت در جبهه و رزمنده و جانباز دفاع مقدس است.
وي در كارنامه خود داراي سوابقي چون 5 سال فرمانده سپاه كبودراهنگ و 7 سال فرمانده سپاه همدان است. رضايي 10 سال مسئول بسيج اساتيد همدان بوده و 19 سال است كه مدرس دانشگاه‌هاي استان است.
وي در دوره چهارم شوراها پس از انتخاب از سوي مردم، يكسال مسئوليت كميسيون اقتصادي و سرمايه‌گذاري و 2 سال كميسيون فرهنگي اجتماعي شورا را عهده‌دار شده است. رضايي هم‌اينك رئيس شوراي اسلامي استان و عضو شوراي شهر همدان است.

حسين‌رضا طاهري

■ داراي تحصيلات دكترا در رشته فلسفه دين مي‌باشد. وي از سال 66 مديريت خود را با قبول مديريت یکی از مدارس استان آغاز كرده و پس از آن سوابقي چون مسئول پژوهشگاه معلم، معاون و رياست دانشگاه پيام نور كبودراهنگ به مدت 7 سال و رياست دانشگاه پيام نور همدان به مدت 5 سال را در پرونده ثبت کرده است.حسين‌رضا طاهري از ايثارگران 8 سال دفاع مقدس و جانباز شيميايي است و علاوه بر ان در حوزه آموزشی داراي تأليفاتي چون فرهنگ و اصطلاحاتِ سياسي (كه در كشور مطرح است)، جهاني شدن و تبعات آن، جهاني شدن و معنويت، بحران هويت در نوجواني است. همچنين تأليف 11 مقاله پژوهشي، 4 مقاله ISI، شركت در كنفرانس آلمان، روسيه و كانادا، آذربایجان. پژوهشگر نمونه سال 92، عضويت در كميته‌هاي مختلف، داوري مقالات و نيز كارشناس روزنامه همدان‌پيام از جمله افتخارات اين كانديدا است.

دكتر فرزانه نيكو

■ متولد سال 1347 و داراي دكتراي روانشناسي باليني  است كه با ورود به آموزش‌وپرورش فعاليت اجتماعي او آغاز شده است. دكتر نيكو 12 سال مدير دبيرستان های استان بوده و 8 سال نيز سابقه تدريس دارد. وي همچنين داراي سوابقي چون مديرعامل ايران‌خودرو، كارشناس برنامه خانواده‌ در صداوسيما بوده و در دوره چهارم به عنوان عضو علي‌البدل شوراي شهر پذيرفته شده است. فرزانه نيكو با داشتن دفتر مشاوره يكي از خيران مدرسه‌ساز و خير ازدواج استان است.

فرزانه نيكو:

■ حسب وظيفه با توجه به اينكه شغلم روانشناسي است و در ارتباط با مسائل و مشكلات مردم  و آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از شهرنشيني و گسترش زندگي هستم. معتقدم بسياري از آسيب‌ها از ناعادلانه بودن اختصاص امكانات به مناطق ناشي شده است. لذا ارتقاي كيفي محلات محروم و كم‌برخوردار در دستور كار من است كه مي‌تواند از مسائلي چون طلاق، اعتياد، مهاجرت، فقر و... بكاهد. همچنين معتقدم با توجه به تأثير ساختار شهري بر روح و روان مردم لازم است يك روانشناس در بدنه شورا باشد تا نسبت به توسعه شهري از لحاظ اجتماعي، فرهنگي هم گام بردارد.
■ در بحث حاشيه‌نشيني اين مناطق رشد یافته اما توسعه ای که مد نظر است را ندارند. برای توسعه آموزش و فرهنگ سازی ضروری است اما در آموزش نواقص زيادي پيش رو است. براي اين مناطق بسيار هزينه كرديم و علت اينكه حاشيه‌ها به توسعه همه‌جانبه نمي‌رسند، به نبود آموزش برمي‌گردد. بايد به شهروندان اين مناطق آموخت كه چگونه از وسايلي كه با هزينه‌كرد بالا تأمين شده، نگهداري كنند. شورا در مناطق حاشيه شهر فرهنگسرا مي‌سازد اما آنجا كارشناس آموزش ندارد. بايد قبل از ايجاد پروژه ابتدا نيازها و آسيب‌ها را بشناسيم و بر اساس آن آموزش داده سپس به توسعه بپردازيم تا هزينه شهرنشيني و توانمندسازي حاشيه شهر بالا نرود و حاشيه‌ها به معناي واقعي خود توسعه يابند.
بالاخره زماني به اين نواحي اجازه ساخت داده شده است و بدين ترتيب اين مناطق ايجاد شده‌اند اما اي كاش از همان ابتدا اجازه ساخت داده نمي‌شد.
■ در بحث گردشگري نيز با توجه به اينكه همدان داراي 4 فصل است و هتل‌هاي خوبي ساخته شده و يا در دست ساخت داريم اما توريست و درآمد حاصل از آن را نداريم كه اين موضوع به نبود زيرساخت‌هاي اساسي چون فرودگاه، معبرهاي ساماندهي شده و فضاي زيبا و جاذبه گردشگري برمي‌گردد.
■ معتقدم شورا پارلمان شهري است كه متعلق به مردم است و مردم حق دارند كه نماينده منتخب خود را ناظر باشند.
■ در خصوص هزينه تبليغاتي براي اين دور حدود 20 ميليون تومان را در برنامه دارم اما بنده عقبه رأي خود را سال‌ها بدون وابستگي به طيف خاصي جمع كردم. دوره اول سال 86 با ورود به مجلس و دوره بعد در شوراي چهارم با اختلاف هزار و 300 رأي به عنوان عضو علي‌البدل معرفي شدم.
■ مهمترين مشكل شهر همدان را نداشتن روانشناس در بدنه شورا مي‌دانم.
■ براي سال 1400 هم همدان را شهري پرنشاط و سالم مي‌بينم.
■ به شوراي دوره چهارم هم نمره 18 در توسعه مشاركت‌ها داده اما معتقدم در حوزه‌هاي ديگر جا براي كار كردن بسيار است.
■ مهمترين و بارزترين ويژگي خود را نيز صداقت، تعهد، جرأت‌ورزي مي‌دانم.

حسین رضا طاهري

■ برنامه بنده براي ورود به اين دور در 20 بند بدون شعار و كلي‌گويي است. سعي كردم در اين برنامه‌ها هم محدوديت‌ها و هم راهكارها را در نظر بگيرم و معتقدم در شورا در 2 بخش مي‌توانم مفيد و اثرگذار باشم؛ 1- كميسيون فرهنگي كه بايد پروژه‌هاي بزرگ با پيوست‌نگاري فرهنگي ايجاد شوند 2- تغيير ساختار اداري و قوانين شهرداري و كوچك‌سازي آن با ادغام مجموعه‌هاي شهرداري تا از موازي‌كاري‌ها ممانعت شود.
■ در بيان موانع توسعه و مشكلات شهر همدان بايد به 3 مفهوم توسعه توجه كرد. رشد (ازدياد وضع موجود)، پيشرفت (ازدياد همراه كيفيت) و توسعه (چيزي كه توليد رفاه مي‌كند كه با آموزش ميسر مي‌شود)
ما در حوزه آوزش شهروندي اقدام نكرديم و اين خود مانع توسعه شده است.
معتقدم موضوع آموزش ارتباط مستقيمي با درآمد دارد تا وقتي بحث معيشت مردم درست نشود، نمي‌توان از آموزش صحبت كرد.
وقتي كه ثروتش زياد شود، هيچگاه در حاشيه شهر نمي‌ماند. در اين خصوص هم تنها 15 درصد كار آموزشي بر عهده شوراست و بقيه به ساير دستگاه‌ها مربوط مي‌شود.
■ براي مقابله با رانت‌خواري در شورا نيز معتقدم بايد شيوه‌اي در قانون باشد كه خودِ قانون از اين موضوع ممانعت كند. افرادي كه در كميسيون مختلف داراي اطلاعات مي‌شوند به راحتي مي‌توانند وارد رانت شوند كه اگر موضوعات كميسيون‌ها بويژه كميسيون ماده 5 شفاف‌سازي شود و اطلاعات به صورت رانتي بين افراد توزيع نشود، رانتي هم صورت نمي‌گيرد.
■ هزينه تبليغاتم براي اين دور هم 30 ميليون تومان خواهد بود.
■ مهمترين مشكل شهر را نداشتن شوراي متخصص مي‌دانم.
■ و در سال 1400 هم همدان را قطب علمي غرب كشور مي‌دانم.
■ نمره اعضاي شورا (بجز 3 نفر آنها) پايين‌تر از 10 مي‌دانم.
■ مهمترين ويژگي خودم نسبت به ساير كانديداها را پاكدستي، شجاعت، مردم‌داري و صداقت مي‌دانم.

رضايي

■ اعتقاد من اين است كه در رويكرد مديريت شهر بايد از نگاه صرف عمراني و كالبدي به سمت فرهنگي- اجتماعي بايد حركت كرد كه اين اتفاق در برخي كلان‌شهرها آغاز شده است. رويكرد فرهنگي اجتماعي با توجه به اينك يك‌سوم جمعيت در شهرها ساكن هستند، قالب بر سياستگذاري‌هاي توسعه‌است.
در اين بين توسعه مشاركت مردم هم بسيار مهم است؛ چراكه مردم به نسبتي كه در اداره شهر مشاركت داشته‌باشند به همان نسبت در نگهداري آن هم حس دلبستگي و تعلق خاطر دارند و نسبت به پرداخت ماليات و عوارض همت مي‌كنند.
■ معتقدم براي بهره‌وري بالا در شهرداري‌ها بايد از فناوري نوين استفاده كرد كه در اين راستا ايجاد شهر الكترونيك از اولويت‌هاست. همچنين تقويت حوزه سرمايه‌گذاري شهري ديگر راهكار توسعه و بهره‌وري است كه مي‌توان با ارائه تسهيلات مناسب آن را مقدور ساخت.
■ آموزش از اصلي‌ترين حقوق شهروندان است كه در اين ارتباط ما كارگروه آموزش را مصوب كرديم كه بايد منابع آن افزايش يابد تا مردم به حق خود آگاه شوند. محله‌محوري و تقويت آن هم مهم است كه هويت محله‌اي باعث مي‌شود شهروندان در نگهداري امكانات سهيم شوند.
■ در خصوص افزايش درآمداي شهرداري لايحه درآمد پايدار در دولت تصويب شده و هم‌اينك در كلان‌شهرها در حال اجراست كه اگر اين لايحه به صورت قانون درآيد بخشي از مشكلات شهرداري‌ها حل خواهد شد. براي افزايش درآمد راهكار ديگري چون كوچك‌سازي شهرداري، استفادهاز فناوري نوين و شناسايي منابع جديد نيز وجود دارد.
■ آنچه مشكل شهرداري است اين است كه  شهروندان آگاهي لازم نسبت به درآمد شهرداري ندارند و تصور مي‌كنند كه شهرداري از دولت اعتبار مي‌گيرد. در حالي كه دولت به تكليف قانوني خود هم عمل نمي‌كند. بايد ارزش افزوده‌اي كه سهم شهرداري‌هاست، پرداخت كند كه عمل نمي‌كند.
راهكار تقويت سرمايه‌گذاري بخش خصوصي هم حمايت از سرمايه‌گذار و تسهيل در روند سرمايه‌گذاري است. بايد فرصت گردشگري را با ايجاد فضاهاي مناسب و ارائه مجوزهاي لازم در اين خصوص به وجود آورد.
■ در خصوص تأثير فرهنگسراها در توسعه فرهنگي شهر نمي‌توان منكر وجود اين مراكز بود اما نبايد از ساير ظرفيت‌هاي شهر چون گردشگري هم غافل شد. در اين ارتباط بايد يك «اطلس فرهنگي اجتماعي» براي شهر ترسيم كرد تا كمبودها بر اساس منابع اولويت‌بندي شود. به نظر من رويكرد نرم‌افزاري به رويكرد سخت‌افزاري اولويت دارد.
■ راهكار اصلي براي مشاركت مردم، توسعه شوراياري محلات است. طرح شوراياري كه در دور چهارم مصوب شد به دلايلي با مخالفت دفتر انطباق فرمانداري مواجه شد. برخي تنگ‌نظري‌ها باعث تعطيلي اين طرح شد.
■ شوراي محلي الگوي مناسبي براي عمق‌بخشي به حضور و مشاركت مردم است.
■ هزينه تبليغات من براي اين دور بين 20 تا 30 ميليون تومان است.
■ مهمترين مشكل شهر همدان را پايين بودن مشاركت اجتماعي مردم مي‌دانم.
■ ويژگي خود را نسبت به ساير كانديداها تعامل با مجموعه‌ها، شناخت خوب از مسائل شهري، آشنايي با اختيارات شورا مي‌دانم.

حاشيه‌ها

انتقاد كارشناسان از به كار نگرفتن نخبگان متخصص در امور شورا به ويژه پروژه‌هاي بزرگ شهري موضوع مهمي بود كه مطرح شد و گفته شد كه شورا اتاق فكري دارد كه فقط از چند نفر كارشناس بهره مي‌گيرد و كساني كه هم مشاوره تخصصي مي‌دهند در عمل مشاوره‌هايشان به كار گرفته نمي‌شود.
همچنين فرزانه نيكو عضو علي‌البدل شورا انتقاد كرد كه با وجود اينكه عضو علي‌البدل شوراست اما هيچگاه در اين 4 سال به سراغ وي نيامده و از ديدگاه‌ها و نظرات او استفاده نشده است.
يكي از كارشناسان در خصوص اين موضوع كه شهرداري براي كسب درآمد شهر را فروخته است، سخن گفت و اظهار كرد: موقعي كه مجوز برج آريان صادر شد، شهرداري برای اين مجوز 5 ميليارد پول دريافت كرد در حالي كه همين مركز تجاري هم‌اينك سالانه 15 ميليارد تومان در مباحث مختلف اقتصادي از هزينه وقت گرفته تا ... به شهر ضرر مي‌زند.
همچنين برج زاگرس كه در بدترين نقطه شهر ساخته شده هزينه‌هاي زيادي را به شهر تحميل خواهد كرد كه در آينده شاهد آن خواهيم بود.
در خصوص اينكه شهرداري به حوزه گردشگري به عنوان محور توسعه توجه نداشته است نيز گفته شد كه دليل اين بحث اين است كه مي‌توانستيم مراكزي چون مسجد جامع، راسته استرومردخاي... را به عنوان يك فضاي گردشگري توسعه دهيم در حالي كه شهرداری و دستگاه متولی گردشگری براي كسب درآمد زير مناره‌هاي مسجد را فروخت و تبديل به جوراب‌فروشي كرد. فرصت‌هاي بسياري براي گردشگري همدان وجود دارد كه اگر همين فرصت‌ها همچون ساير استان‌ها ساخته شود، بهترين مركز براي جذب گردشگر است و نداشتن هواپيما هم بهانه است وگرنه گردشگر اگر شهري را با جاذبه‌هاي مختلف بشناسد با اتوبوس هم كه شده براي ديدن آن مي‌آيد.
در خصوص كميسيون ماده 5 نيز كارشناسان معتقد بودند كه قدرت سياسي افراد كميسيون ياراي مقابله با ماده 5 را ندارد. در اين كميسيون اكثراً دولتي‌ها عضو هستند و قطعاً دولتي‌ها دلشان براي مردم كمتر مي‌سوزد كه نمونه آن مجوز برج زاگرس است كه مصداق بارز فروش شهر است و كساني كه اطراف برج ساكن و يا صنفي دارند، متضرر شده‌اند.
در حقيقت قدرت شورا به اين است كه از ارسال پرونده‌هايي كه از شهرداري به شورا رسيده به كميسيون ماده 5 جلوگيري كند و در اصل از همان مبدأ مانع بروز ساختار خلافي در شهر شوند كه شواهد چنين نشان نمي‌دهد و فقط نفع شهرداري در كميسيون ماده 5 مدنظر قرار مي‌گيرد.
زماني يك پروژه تجاري مفيد و به نفع مردم است كه 5 درصد سطح را گرفته و 95 درصد آن در اختيار رفاه مردم باشد در حالي كه برج زاگرس 100 درصد سطح را براي خود گرفته است.
شهرداری و شورای شهر مشاوراني را براي تهيه طرح های همدان و طرح تفصيلي همدان به كار گرفته‌اند كه غيربومي و ناآشنا به شهر است حتي يك دفتر محلي هم براي خود ندارند و در دفتر تهران مي‌نشينند و براي همدان نقشه مي‌كشند.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com