اطلس آلودگی خاک نیازمند بازنگری است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135977 تاریخ انتشار:  1402-10-02 - 15:12 تعداد بازدید:  284
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل محیط زیست همدان:
اطلس آلودگی خاک نیازمند بازنگری است

اخبار


اطلس آلودگی خاک استان تهیه شده اما نیازمند بازنگری و بروز رسانی است.

پیشرفت علوم، توسعه منابع و رشد مصرف انرژی در جهان سبب افزایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شده است.

پساب‌های صمعتی و کشاورزی که در محیط‌ رها می‎شود، وارد آب‌های سطحی و زیرزمینی شده و سبب آلودگی آنها می‎شود همچنین مصرف بی‌رویه سموم و آفت‌کش‌های کشاورزی سبب آلودگی خاک شده است.

به‌گزارش ایسنا، منطقه همدان، با توجه به اینکه همدان استانی کشاورزی و نیمه‌صنعتی بوده و منابع آلودگی آب و خاک این استان بیشتر از طریق استفاده از کودها و سموم کشاورزی و برخی از واحدهای تولیدی بوده است، خبرگزاری ایسنا برآن شد تا وضعیت آب و خاک استان را با حضور دستگاه‌های متولی مورد بررسی قرار دهد.

محیط زیست براساس قانون حفاظت محیط زیست در مقوله آلودگی آب، هوا، صوتی و خاک دستگاه تشخیص‌دهنده تلقی شده و در تقسیمات کشور در سطح دستگاه‌ها به عنوان دستگاه حاکمیتی و نظارتی تلقی می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در این خصوص گفت: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اسفندماه ۹۳ در دیدار با مسئولان و فعالان محیط زیست درباره اهمیت خاک تاکید کردند: «قضیه خاک از قضیه آب مهمتر است» که این تأکید بر روی مسأله خاک در کنار بحران آب موید این است که بحران خاک و آب هر دو وابسته به هم هستند.

سیده مریم محمدی در گفت و گو با ایرنا یادآوری کرد: خاک از مهمترین منابع طبیعی هر کشور است و فرسایش نه تنها سبب فقیر شدن خاک و متروک شدن مزارع می شود بلکه خسارات زیاد و جبران ناپذیری به جا می گذارد.

وی با تأکید براینکه موارد جزئی از آلودگی آب و خاک در استان وجود دارد، گفت: خوشبختانه سطح سواد و تحصیلات بهره‎برداران استان بالا رفته و نکاتی که باعث آلودگی خاک می‌شود را رعایت می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: رسوب مواد در آبراهه ها، مخازن و سدها و کاهش ظرفیت آبگیری آنها، زیان های فراوانی را به همراه دارد بنابراین نباید مسأله حفاظت و حراست خاک را کوچک و کم اهمیت برشمرد.

وی با تأکید براینکه رویشگاه‌های طبیعی خوبی در استان وجود دارد، گفت: به علت افزایش جمعیت، شکنندگی محیط زیست در بحث خاک وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه کنترل آلودگی‌های محیط زیستی و حفاظت و حراست از نسل حیات‌وحش و زیستگاه‌ها از وظایف محیط زیست است، تصریح کرد: محیط زیست براساس قانون حفاظت محیط زیست در مقوله آلودگی آب، هوا، صوتی و خاک دستگاه تشخیص‌دهنده تلقی شده و در تقسیمات کشور در سطح دستگاه‌ها به عنوان دستگاه حاکمیتی و نظارتی تلقی می‌شود.

محمدی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که بشر از آغاز زراعت بر روی زمین با آن مواجه بوده «فرسایش سریع خاک ها» است، فرسایش خاک در کشورهایی که آب و هوایی معتدل دارند به عنوان یکی از مسائل خطرناک تلقی می شود و این مشکل در کشورمان که بخش زیادی از آن را کویرها در برگرفته و خاک از پوشش مناسبی برخوردار نیست بسیار بارز و چشمگیر است.

وی بیان کرد: در حال حاضر خاک به عنوان یکی از مهمترین منابع زیست محیطی در جهان شناخته می شود که این منبع با مشکلاتی از جمله آلودگی حاصل از پساب های صنعتی و شهری، کشاورزی، فرسایش و فرونشست بر اثر برداشت بی رویه آب از منابع زیر زمینی و قاچاق رو به رو است.

محمدی با بیان اینکه برای تخمیر شیرابه نیاز به رطوبت، حرارت و میکروارگانیسم‌ها دارد، افزود: در استان همدان تمامی محل‌های دفن زباله که به صورت غیرسنتی در برخی شهرستان‌ها انجام می‌شود، به 2 محل تقلیل داده شده به طوریکه زباله‌های استان در  ناحیه شمال و جنوب استان دفن می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: آلودگی خاک به عنوان یکی از معضلات عمده زیست محیطی در دنیا شناخته می شود و در ایران درصد کمی از فاضلاب های صنعتی و خانگی تصفیه و بخش عمده آن ها بدون تصفیه وارد محیط زیست می شود که باعث آلودگی خاک و آب های زیر زمینی می شود.

محمدی افزود: استفاده وسیع از کودها و آفت کش ها در کشاورزی، رهاسازی فاضلاب های شهری و تولید پساب های صنعتی از معضلات اساسی آلودگی خاک به شمار می رود.

وی یکی از افت های محیط زیست را آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی دانست و توضیح داد: نابودی میکروارگانیسم های مفید خاک و تخریب اکوسیستم های همجوار، کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک، افزایش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگی محیط زیست و افزایش گرد و غبار و بیماری های تنفسی، سفت شدن لایه های خاک و کاهش نفوذ پذیری خاک از معایب آتش زدن کاه و کلش است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: برای حفظ یکپارچگی و سلامت خاک نیازمند مشارکت آحاد مردم و کشاورزان هستیم.

محمدی از کشاورزان خواست تا اخلاق مداری را در بهره برداری از خاک و کشاورزی سالم در نظر داشته باشند و برای سود بیشتر از آب های نامتعارف برای کشت و کار استفاده نکنند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com