تولید پتروشیمی هگمتانه دوباره از سرگرفته می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134856 تاریخ انتشار:  1402-07-26 - 10:08 تعداد بازدید:  168
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تولید پتروشیمی هگمتانه دوباره از سرگرفته می‌شود

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

اخبار


 به دنبال مشکلات پتروشیمی همدان، نشست ۴ ساعته‌ استاندار همدان با مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران برای حل مسائل پتروشیمی هگمتانه، تأمین خوراک و طرح توسعه فاز ۲ این پتروشیمی برگزار شد.

در این جلسه، مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران دستور تأمین خوراک مورد نیاز برای پتروشیمی هگمتانه را صادر کرد.

همچنین با پیگیری‌های استاندار همدان مقرر شد حقوق ۲ ماه کارگران و پرسنل پتروشیمی هگمتانه از محل مطالبات ارزش افزوده استان طی روزهای آینده پرداخت و مابقی آن نیز با برنامه‌ریزی لازم توسط شرکت پتروشیمی هگمتانه پرداخت شود.
تعاملات بیشتر برای ادامه‌ فعالیت و تأمین خوراک پتروشیمی هگمتانه نیز در این دیدار مورد تأکید دو طرف قرار گرفت.

در این جلسه که نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز حضور داشت از رفع مشکلات پتروشیمی همگتانه خبر داد و گفت: پرداخت حقوق معوقه کارکنان، از سرگیری خط تولید پتروشیمی، تأمین خوراک اولیه و اجرای فاز توسعه پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است.

حمیدرضا حاجی بابایی با بیان اینکه تصمیمات مهم برای حل مشکلات این واحد گرفته شده است بیان کرد: دغدغه ما رفع مشکلات پتروشیمی هگمتانه است به طوری که دو هفته یکبار مسائل واحد رصد می‌شود و چنانچه موانعی ایجاد شد درصدد رفع برخواهیم آمد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر قسمتی از خوراک تامین شده است اضافه کرد: به زودی فعالیت این واحد از سر گرفته می‌شود.

حاجی‌بابایی در پایان بیان کرد: مهمترین کار پرداخت حقوق کارکنان ضمن شروع کار مجدد پتروشیمی است.

 نگاهی به فعالیت پتروشیمی

مجوز تأسیس پتروشیمی هگمتانه در شهریور سال ۸۱ صادر شد تا همدان هم وارث سهم عظیمی از صنایع پتروشیمی کشور شود.

 قرار بود این پتروشیمی  PVC گرید پزشکی را تولید کند اما با گذشت حدود ۲۰ سال، با وجود اینکه پتروشیمی هگمتانه به افتتاح رسمی رسیده و بهره‌برداری از آن آغاز شده همچنان با چالش‌ مواجه است و بارها اخباری مبنی بر توقف فعالیت در این پتروشیمی منتشر شده است.

در حال حاضر نبود خوراک و ماده اولیه تولید PVC یکی از مشکلات اساسی پتروشیمی هگمتانه است که باید از ماهشهر به همدان انتقال داده شود که البته به‌نظر می‌رسد دو شرکت غدیر و اروند از دادن VCM به پتروشیمی هگمتانه خودداری می‌کنند چراکه این شرکت‌ها از تولیدکنندگان بزرگ VCM در کشور هستند و تأمین خوراک برای پتروشیمی ۳۶ هزار تنی کار سختی برای این دو شرکت نیست.

به گفته مدیر پتروشیمی هگمتانه از مرداد ۱۴۰۱ تا تابستان 1402  به میزان حدود۵۰۰ تن ماده اولیه وارد کارخانه شده است که اصلاً تولید با این میزان مواد اولیه برای کارخانه ضرر است.

محبی با بیان اینکه اگر خوراک پتروشیمی هگمتانه تأمین شود می‌توانیم صادرات داشته باشیم، افزود: اگر چه انتقاداتی به جانمایی پتروشیمی هگمتانه وجود دارد اما یکی از دلایلی که همدان برای این موضوع انتخاب شد نزدیکی به کارخانجات تولیدکننده تجهیزات پزشکی بوده که در اطراف استان همدان وجود دارد بنابراین به‌طور قطع به صنایع پایین دستی پتروشیمی فکر شده‌است.

وی ادامه داد: اگر پتروشیمی هگمتانه در زمانی که تمامی مجتمع‌های پتروشیمی زیرنظر NPC بودند وارد چرخه تولید می‌شد الان این مشکلات وجود نداشت چرا که در آن صورت پتروشیمی‌های اروند و غدیر موظف بودند خوراک مورد نیاز سایر پتروشیمی‌ها را تأمین کنند.

محبی درباره کارکنان پتروشیمی هگمتانه، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی در همدان صنعت نوپایی است و برای آموزش نیروهای بومی نیاز است که تعدادی نیروی غیربومی جذب شود اما درحال حاضر ۸۷ درصد از نیروهای پتروشیمی هگمتانه بومی همدان هستند ضمن اینکه امسال ۷-۸ مدیر بومی در پست‌های حساس قرار گرفتند.

مجتمع پتروشیمی هگمتانه با سرمایه‌گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان،یکبار در ۶ دی ماه سال ۱۳۹۹ در یک ارتباط تصویری و با دستور رئیس‌جمهوری دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسمی رسید.

پس از آن تقریبا فعالیت این پتروشیمی متوقف بود تا اینکه شهریور امسال استاندار همدان در نشست خبری خود از تأمین خوراک شرکت صنایع پتروشیمی هگمتانه خبر داد، اما یک هفته بعد شنیده شد که سهامداران بزرگ این شرکت فروش سهام خود را در روزنامه‌های کثیرالانتشار آگهی کرده‌اند. با انتشار آگهی مزایده آن هم به بالاترین قیمت پیشنهادی، به نظر می‌رسید فرزندان مرحوم علاقبندیان که سهم ۶۳.۱ درصدی در این پتروشیمی دارند، قصد خروج کامل از این شرکت را داشته و عطای تولید PVC گرید پزشکی را به لقایش بخشیده‌اند.

۳۵ درصد از سهام پتروشیمی هگمتانه به بخش دولتی اختصاص دارد که از طریق سازمان خصوصی‌سازی واگذار می‌شود.

در هر حال بررسی مشکلات پتروشیمی همدان در دستور کار قرار گرفت و اینبار هم باید منتظر بود و دید آیا وعده از سرگیری فعالیت پتروشیمی همدان محقق خواهد شد یا نه؟

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com