پارک علم و فناوری پيشگام در تحقق و شکوفايي اقتصاد مقاومتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  66186 تاریخ انتشار:  1394-09-25 - 05:45 تعداد بازدید:  207
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سرپرست پارک علم و فناوری استان همدان مطرح کرد
پارک علم و فناوری پيشگام در تحقق و شکوفايي اقتصاد مقاومتی

اخبار

معصومه زارعی- سرپرست پارک علم و فناوری استان همدان گفت: پارک علم و فناوری با توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور پیشگام در تحقق و شکوفایی اقتصاد مقاومتی است.
دکتر مجید کزازی که به مناسبت روز پژوهش در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت اظهار کرد: مهمترین مأموریت و هدف پارک علم و فناوری استان تأسیس و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس پتانسیل‌ها، ظرفیت‌ها و نیازهای استان است که این مهم در راستای پیگیری و تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری، دولت و حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی و افزایش فرصت‌های شغلی است.
وی افزود: میدان دادن بیشتر به فعالان خصوصی و توجه به نخبگان و استفاده از فناوری‌های نوین و تبدیل این فناوری‌ها به فعالیت تجاری از دیگر دستاوردهای تأسیس و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در استان است.
 امتیاز ثبت اختراعات کشوری و ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان
کزازی گفت: علی رغم اینکه پارک علم و فناوری استان همدان به طور رسمی فعالیت تجاری خود را از سال 1390 آغاز کرده، اما از دو امتیاز و ویژگی شاخص برخوردار است نخست اینکه پارک علم و فناوری استان همدان در کنار پارک‌هایی مثل اصفهان و یزد، دبیرخانه آموزش تجاری‌سازی و مدیریت بازاریابی و ثبت اختراعات کشوری را بر عهده دارد و دومین ویژگی پارک همدان دارا بودن امتیاز حق ارزیابی تعیین سطح و ارزیابی مالی شرکت‌های دانش بنیان در استان‌های همدان و کردستان است که کمتر پارکی در کشور از این امتیازات برخوردار است.
سرپرست پارک علم و فناوری همدان بیان کرد: از اوایل سال 93 تاکنون 33 شرکت مجوز دانش بنیانی در استان همدان کسب کرده اند که از این تعداد 9 شرکت در سال 1393 و در 9 ماه نخست سالجاری 24 شرکت دانش بنیان موفق به دریافت مجوز شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سالجاری تعداد این شرکت‌ها به 40 برسد.
 جذب دانش فنی و سرمایه‌های داخلی و بین‌المللی
کزازی از مهمترین راهبردهای پارک علم و فناوری استان همدان کمک به جذب دانش فنی و سرمایه داخلی و بین‌المللی و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور بیان کرد.
 ایجاد اشتغال و کارآفرینی از اهداف تأسیس شرکت‌های دانش بنیان است
وی تحقق سیاست‌های نظام و دولت تدبیر و امید در خصوص خروج از رکود، کاهش تورم و رونق تولید داخلی به ویژه در شرایط پساتحریم را در ایجاد اشتغال و کارآفرینی می‌داند و این مهم از اهداف تأسیس و توسعه شرکت‌های دانش بنیان است که این شرکت‌ها در استان همدان تاکنون برای 279 نفر از افراد تحصیلکرده و خلاق اشتغال ایجاد کرده‌اند.
 پیگیری برای توسعه مراکز رشد تخصصی در استان
سرپرست پارک علم و فناوری استان توسعه کمی و کیفی مراکز رشد تخصصی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و صنعتی را از دیگر اولویت‌های کاری پارک بیان کرد و گفت: تاکنون بررسی‌هایی در خصوص پتانسیل برخی مراکز انجام شده است و حمایت‌های همه جانبه پارک در راستای هم‌افزایی دو مؤلفه مهم دانشگاه و صنعت با اولویت قرار دادن پژوهش‌های کارآفرین و تقاضامحور و توسعه شرکت‌های دانش‌محور و واحدهای فناور با توجه به ظرفیت‌ها و نیازهای استان مد نظر قرار گرفته است.
 بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی
کزازی با اشاره به حمایت‌های همه جانبه دولت و مجلس از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: طبق قوانین کشور هر شرکت دانش‌بنیان تا 15 سال از معافیت‌های مالیاتی برخوردار و مشمول معافیت‌های گمرکی نیز خواهند بود.
 ارائه تسهیلات با بهره کم به شرکت‌های دانش بنیان
وی از 2 سفر کاری ریاست محترم هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در کمتر از یک سال به استان همدان اشاره و در خصوص حمایت‌های این صندوق از شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد که پس از ارزیابی و تأیید فعالیت این شرکت‌ها توسط پارک علم و فناوری همدان تا سقف 300 میلیون تومان تسهیلات با کارمزد 4 درصد و در صورت دارا بودن شرایط تا 10‌میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 8 درصد کمتر از نرخ شورای پول و اعتبار می‌توانند تسهیلات دریافت کنند و در این راستا از یک میلیارد و 400میلیون تومان اعتبار مصوب پارک علم و فناوری استان همدان در یک سال گذشته تا کنون 800 میلیون تومان جذب شده است.
 حمایت‌های حقوقی پارک در زمینه بازاریابی برای محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان
کزازی به مسئولیت پارک در زمینه افزایش رقابت بین شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت، پارک علم و فناوری تا رسیدن محصولات و تولیدات فناورانه به مرحله عقد قرارداد و همچنین در تبادل ایده فناورانه بین ایده‌پردازان و خریداران ایده که تحقق هر کدام از این اهداف می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه باشد به ایفای نقش خواهد پرداخت.
 حمایت مالی از شرکت‌های دانش بنیان برای شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی
وی یکی دیگر از بسته‌های حمایتی پارک علم و فناوری را حمایت مالی و معنوی پارک استان از شرکت‌ها و واحدهای فناور برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی اعلام کرد که آذرماه سالجاری نیز بیش از 10 شرکت دانش‌بنیان از استان همدان در نمایشگاه بین‌المللی تهران حضور دارند.
 ارزآوری شرکت‌های دانش‌ بنیان برای کشور
سرپرست پارک علم و فناوری استان از توفیقات شرکت‌های دانش بنیان استان همدان در موضوع صادرات به ویژه در زمینه کشاورزی و تجهیزات گاز به کشورهای همسایه و آسیای میانه اشاره کرد و افزود: این شرکت‌ها امسال بیش از 400 هزار دلار صادرات داشته‌اند.
 تحقق عدالت اجتماعی با تاسیس مراکز رشد در شهرستان های استان همدان
کزازی تأسیس مراکز رشد واحدهای فناور در سطح شهرستان‌های استان همدان را یکی دیگر از برنامه‌های پارک بیان کرد که این امر نیاز به مساعدت و همکاری مسئولان استان و شهرستان‌ها به ویژه در زمینه تأمین فضاهای فیزیکی برای استقرار این مراکز دارد و تحقق این موضوع ضمن جذب نخبگان و افراد خلاق و نوآور در اقصی نقاط استان، زمینه تأسیس و توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان را بر اساس نیازهای واقعی و ظرفیت‌های منطقه‌ای فراهم می‌کند.
 تأمین فضای فیزیکی برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان استان همدان
سرپرست پارک علم و فناوری استان همچنین به پروژه در دست احداث پارک علم و فناوری استان همدان با 45 درصد پیشرفت فیزیکی اشاره و بیان کرد: در صورت تأمین اعتبارات لازم فضاهای فیزیکی مناسب برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور فراهم می‌شود.
 حیات فن‌آوری و نوآوری در پویایی اجزای یک اکوسیستم
وی توفیق در حصول کامل اقتصاد دانش بنیان را با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری همگرایی همه دستگاه‌ها در تأمین امکانات و تسهیلات دانست و موفقیت این شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان محور اصلی اقتصاد مقاومتی را در وجود یک سامانه تعریف کرد که اجزای اصلی آن را دانشگاه با رویکرد تقاضا محوری، صنعت وکشاورزی پویا، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و حمایت‌های قانونی مالی و معنوی دانست و ابراز کرد پارک علم وفناوری در این سامانه نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.
  ارزیابی 60 طرح فن‌آور و ایده به مناسبت هفته پژوهش
کزازی گفت که متولی کمیته انتخاب فناوران ایده‌های برتر استان در هفته پژوهش پارک علم و فناوری است که با توجه به فراخوانی پارک 60 طرح و ایده به دبیرخانه این کمیته ارائه شد که با همکاری 30 داور در مدت 6 روز کامل کاری 10 طرح و ایده انتخاب گردید. همچنین پارک در نمایشگاه استانی و کشوری هفته پژوهش با بیش از 10 طرح شرکت کرد که بر خود لازم می‌دانم از داوران محترم، معاونت پر تلاش فناوری پارک و همه کارشناسان که همکاری خوبی در این مدت داشتند قدردانی کنم. سرپرست پارک علم وفناوری در پایان اظهار کرد: این سازمان با توجه به مأموریت‌های تدوین شده در قانون و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته اهداف، راهبردها و برنامه عملیاتی خود را برای یک دوره پنج ساله تقدیم وزارت علوم تحقیقات و فناوری کرده و بر اساس آن عمل می‌کند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com