1403-02-031403-02-13bool(false) با احیای قنات اعتبار گذر فرهنگی چند برابر شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133633 تاریخ انتشار:  1402-05-17 - 09:03 تعداد بازدید:  587
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار همدان در بازدید از قنات تاریخی:
با احیای قنات اعتبار گذر فرهنگی چند برابر شد

نویسنده : مجید بیات

اخبار


 چندی پیش در حین حفاری و سنگ فرش کردن یکی از محله‌های قدیمی همدان؛ کارگران متوجه وجود چشمه قناتی قدیمی در ۴ متری زمین شدند ، قدمت این سازه کهن که دارای معماری محکم می باشد  مربوط به دوران اسلامی است.

این سازه قدیمی که در برخی از خانه‌های شهر همدان وجود داشته است بیش از ۳۰۰ سال عمر دارد و کاربرد آن بردن آب به رختشورخانه بوده است و مهندسی خاصی در ساخت آن بکار رفته است.

در کنار این سازه2 چشمه قنات دیگر هم پیدا شده که در صورت مرمت آماده بازدید گردشگران خواهد شد.

این چشمه در فضایی چهارگوش طاق‌دار است ، کف چشمه به گونه‌ای است که آب از یک سمت قنات وارد و از یک سمت دیگر خارج می‌شود .

روز گذشته شهردار همدان به همراه مدیر عامل سازمان عمران و باز آفرینی شهری  و تعدادی دیگر ازمسئولان از قنات کشف شده در محله آخوند بازدید کرد و در حاشیه این بازدید گفت : در راستای عمل به وظایف واگذار شده به مدیرست شهری پیاده راه سازی در معابر مختلف اعم از  خیابان  بوعلی و خیابان  اکباتان  و بلوار ارم انجام شده است .

سید مسعود حسینی ضمن اشاره به اهمیت اقدامات ذکر شده  در مسیر ثبت جهانی هگمتانه افزود : پیاده راه سازی  مسیر گذر تاریخی فرهنگی به عنوان یکی دیگر از طرح های مکمل در دستور کار قرار گرفت که در حین انجام این پروژه،  به قنات هایی روبه‌رو شدیم که بسیار ارزشمند بود  .

وی با بیان اهمیت کشف این آثار تاریخی برای آیندگان ابراز کرد : این گذر تاریخی از قدیم محل ورودی کاروان هایی بوده که به بازار همدان می آمدند و به نوعی نشانگر داد و ستد تجاری در طول تاریخ بوده است .

حسینی در ادامه اضافه کرد : این قنات ها در این محله بیانگر یک موضوع تاریخی بی نظیر بوده که وجود آب انبارهای قدیمی و عمومی  را در کهن شهر همدان به اثبات می رساند.

وی به قرار گرفتن برخی از این چشمه ها در املاک شخصی اشاره کرد و گفن :  این قنات ها در اصل   به صورت خصوصی در املاک شخصی افراد متمکن شهر وجود داشته است که تعدادی از این موارد شامل :  خانه مازوجی، خانه پوستی زاده، خانه پیریان، مسجد ابراهیم بیگ ، حمام چاله است .

شهردار همدان  در ادامه از تامین آب  اهالی این مسیر  از طریق این قنات ها سخن گفت و  تصریح کرد :  آب سالمی که در اختیار خانواده ها بوده به یک آب انبار که انتهای این معبر است منتهی می شود و از آنجا هم آب مورد نیاز حمام چاله تأمین می شده است .

شهردار همدان در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت آثار تاریخی نظیر  سایت موزه ای که در میدان مرکزی قرار دارد اشاره کرد و افزود :  تمامی این رویداد نشان‌دهنده پیشینه تاریخی و فرهنگی همدان در طول سالیان و دروره های مختلف است .

حسینی در بخش مهمی از سخنان خود به اقدامات شهرداری در حوزه گردشگری گریز زد و خاطر نشان کرد : در این محور فرهنگی ، برنامه های متنوعی ( پیاده راه سازی ، جداره سازی ) به منظور کمک به ایجاد زیر ساخت در حوزه گردشگری انجام خواهد شد تا در آینده گردشکران زیادی را به خود جذب کند.

شهردار همدان از  طرح مرمت و بازسازی خانه های واجد ارزش از قبیل خانه پوستی زاده سخن گفت و ابراز کرد :  شهرداری در این زمینه به عنوان الگو عمل کرد و این موضوع به جذب گردشگران داخلی و خارجی منتج خواهد شد.

وی از آمادگی کامل مدیریت شهری همراه با سایر دستگاه ها در مسیر ثبت جهانی هگمتانه سخن گفت و تصرح کرد : جداره سازی در خیابان اکباتان و بوعلی و خیابان شهدا در حال انجام است  و بودجه خوبی در این راستا تدارک دیده شده است ، همچنین در میدان امام زیباسازی، مقاوم سازی و جداره سازی را اجرا خواهیم کرد  که با ثبت جهانی که اتفاق خواهد افتاد.

مدیر عامل سازمان  عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان نیز در این بازدید گفت : بر اساس شاخص ها و. فاکتورهایی که موجود و  نزدیکی آرامگاه باباطاهر و بازار قدیمی همدان کف سازی و  پیاده راه سازی گذر تاریخی و فرهنگی واقع در محله آخوند  در اولویت قرار گرفت .

احسان صباغی با اشاره به انسان محور بودن این معبر خاطر نشان کرد : در مرحله اصلاح ساختار شبکه فاضلابی در معبر و ایجاد لوله های زیرساز  ، به تعدادی آب انبار یا حوض خانه برخوردیم که به دلیل نوع معماری و استحکام آن با توجه به گذر زمان آسیبی ندیده بودند.

وی تاکید کرد : با هماهنگی انجام شده با میراث فرهنگی  به  حفظ و مرمت این ابنیه اقدام کرده و تمهیدات لازم در این زمینه را به کار بردیم .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com