کنارگذر غربی همدان اتوبان می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  135985 تاریخ انتشار:  1402-10-03 - 10:25 تعداد بازدید:  902
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حاجی‌بابایی:
کنارگذر غربی همدان اتوبان می‌شود

اخبار


پس از 13 سال از تصویب کنار گذر غربی برای همدان بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته در هیأت دولت این پروژه به عنوان اتوبان به طول ۳۸ کیلومتر تغییر هویت داد.

14 مرداد امسال بود که فرماندار شهرستان همدان از پیشرفت ۸۵ درصدی پروژه کنارگذر غربی در همدان خبرداد و گفت در صورت تأمین اعتبار این پروژه دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

تداخل ترافیک برون‌شهری و درون‌شهری یکی از معضلات شهرها و مراکز جمعیتی است که در شبکه اصلی راه‌های کشور قرار گرفته‌اند.

یکی از روش‌های معمول جداسازی ترافیک برون و درون‌شهری، احداث مسیرهایی به نام کنارگذر است که با‌ توجه به وجود درخواست‌های فراوان و همچنین به‌منظور استفاده از بهینه از اعتبارت محدود، لزوم برنامه‌ریزی و مطالعه احداث کنارگذر شهرها بر مبنای اولویت آن‌ها اجتناب‌ناپذیر است که در این بین شهر همدان به‌عنوان کریدور5 استان در غرب و جنوب کشور از این قاعده مستثنی نیست به طوری که اگر بخواهیم شرحی از شرایط فعلی معابر درون شهری همدان در نبود کنارگذر (به‌ویژه کنارگذر غربی) ارائه کنیم خود به مثنوی 70 من می‌ماند.

کنارگذر غربی همدان از 22 کیلومتری شمال همدان از محور 4خطه رزن- همدان از طریق یک دستگاه تقاطع غیر همسطح جدا شده و در ادامه از حاشیه شهر‌های دستجرد، لالجین و بهار به طرف غرب ادامه یافته و پس از عبور از راه اصلی همدان- بیجار و راه آهن همدان- سنندج به‌صورت غیر همسطح به سه راهی همدان- سنندج- کرمانشاه به شکل یک تقاطع غیرهمسطح ختم می‌شود.

داستان کنارگذر از اینجا شروع شد که به تقریب 13 سال پیش یعنی پاییز 1389، معاون وزیر راه و شهرسازی وقت و رئیس شرکت ساخت و توسعه راه‌ها و زیرساخت‌های وزارتخانه، به همدان آمد و کلنگ ساخت دو کنارگذر شرقی و غربی همدان را بر زمین زد. کنارگذر‌هایی که قرار بود راه عبوری باشد برای کسانی که قصد داشتند از مسیر تهران وارد همدان شوند و به کرمانشاه و استان‌های غربی بروند و یا به سمت ملایر رفته و راهی استان‌های جنوبی شوند.

پروژه‌ رویاگونه‌ای که همان سال نخست آغاز عملیات اجرایی نیمه شرقی‌اش از روی کاغذ بر زمین پیاده‌نشده، مختومه و غیر قابل اجرا اعلام شد و رانندگان عبوری و شهروندان همدانی برای رهایی از مخصمه ترافیک دل به نیمه غربی‌اش بستند اما با گذشت این مدت همچنان این پروژه 28 کیلومتری به بهره‌برداری نرسیده و طی این سال‌ها هرکدام از مدیران تنها در حد پاراف کردن نامه‌های اداری مبنی بر ضرورت برای این پروژه پراهمیت ترافیکی درون و برون‌شهری همدان زحمت کشیده‌اند.

در اسفندماه سال گذشته مشخص شد این پروژه بنا به دلایل سیاسی متوقف شده که باری 580 میلیارد تومانی به بیت‌المال و مردم وارد کرده است اما حالا خبر از اتوبان شدن کنارگذر غربی همدان موضوعی است که نماینده مردم آن‌را مطرح کرده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به اینکه همدان دارای تراموا می‌شود اظهار کرد: همدان، قزوین و رشت 3 شهری هستند که با تأیید وزیر کشور مجهز به تراموا می‌شوند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی در گفتگو با فارس با بیان اینکه این مهم حتما کارشناسی و بررسی شده است افزود: 3 سال پیش تجهیز همدان به تراموا در مجلس مصوب شده بود اما در همدان با مشکل مواجه بودیم در حوزه مطالعات اولیه که در نهایت نامه درخواست به وزارت کشور ارسال شد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیگیری‌ها نشان می‌دهد اگر پرقدرت بایستیم و کار را دنبال کنیم طی 3 تا 5 سال آینده فاز اول یعنی رینگ دوم شهر مجهز به تراموا خواهد شد.

وی  تأکید کرد: این پروژه ۷۵ درصد ترافیک همدان را حل خواهد کرد به طوری که گره ترافیک سنگین این شهر باز می‌شود.

حاجی‌بابایی در بخش دیگر با اشاره به اینکه کنارگذر سید جمال‌الدین اسدآبادی(غربی) بر اساس پیگیری صورت گرفته در هیأت دولت به عنوان اتوبان مصوب شد اضافه کرد: این کنارگذر به اتوبانی به طول ۳۸ کیلومتر تا پلیس راه کرمانشاه تبدیل شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این پروژه جزو 3 پروژه‌ای بود که معاون وزیر راه اشاره کرد به نحوی که یک اتوبان به مجموعه راه‌های جاده‌ای شهرهای چون تبریز، همدان و ارومیه اضافه خواهد شد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با تشریح اعتبار این پروژه تصریح کرد: ۵۰ درصد اعتبارات توسط بخش خصوصی و ۵۰ درصد دیگر به واسطه بخش دولتی تأمین می‌شود از همین رو منابع مالی این امر در نظر گرفته شده است.

وی وضعیت این پروژه را در مسیر واگذاری به پیمانکار دانست و گفت: اتوبان بهترین نوع مسیر جاده‌ای و مناسب برای حمل و نقل جاده‌ای است و این مهم یک مزیت برای همدان به شمار می‌رود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com