احياي نقش رسانه در نظرسنجي همدان‌پيام همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77261 تاریخ انتشار:  1396-02-28 - 05:45 تعداد بازدید:  161
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

احياي نقش رسانه در نظرسنجي همدان‌پيام

اخبار

نظرسنجي "همدان‌پيام" كه روز گذشته منتشر شد به مانند بيشتر نظرسنجي‌هاي علمي نتايج قابل استناد و اعتنايي داشت كه پاسخ دهنده بسياري از سوالات است.
در اين نظرسنجي جمعيت تصميم‌گرفتگان و مرددان حضور در انتخابات، ميزان گرايش مردم به جناح‌ها و كانديداهاي جريانات نكات قابل تأملي به همراه خود دارد كه در ذيل به برخي از آنها اشاره مي‌شود.
1- نخستين نتيجه حاصل از اين نظرسنجي نشان مي‌دهد كه مردم همدان در انتخابات رياست‌جمهوري دلبستگي به گرايش كانديداها ندارند و آنچه برايشان مهم است برنامه‌ها و وعده‌هاي داده شده بويژه در خصوص مشكلات اقتصادي و مهار تورم است. دغدغه‌اي كه كانديداهاي مطرح با وقوف بر آن در ايام مناظرات و تبليغات انتخاباتي مانور گسترده‌اي روي آن داده‌اند و يكي از منازعات اصلي‌شان بوده است.
بر اساس اين بخش از نظرسنجي انتخاب مردم در 29 ارديبهشت‌ماه هر كدام از كانديداها كه باشد انتخابي روي رنگ و گرايش نبوده و براي پاسخ‌دهي به دغدغه‌هاي اقتصادي و معيشتي بوده است.
2- در بخش دوم اين نظرسنجي آمار تصميم‌گرفتگان به حضور در انتخابات آمده كه با توجه به زمان اين نظرسنجي (پس از اعلام قاليباف و پيش از انصراف جهانگري بوده) انتظار اين است كه جمعيت 72 درصدي نمونه آماري در روزهاي پس از آن افزايش يافته باشد. در اين بخش با توجه به سردي فضاي تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري در هفته‌هاي گذشته اهميت فعاليت‌هاي انتخاباتي همدان‌پيام نمود پيدا مي‌كند كه تا حد قابل توجهي در آگاهي و تهييج جامعه براي تصميم‌گيري در انتخابات ايفاي نقش كرده است.
مؤيد اين نكته، تأثيرگذاري 16 درصدي همدان‌پيام بر مخاطبان است كه  جمعيت 147 هزار نفري را شامل مي‌شود.
3- آمار بالاي تصميم‌گيرندگان به حضور در انتخابات در اين نظرسنجي نشان مي‌دهد كه كانديداي خاص خود را نيز انتخاب كرده و از اين رو 58 درصد از آنها عقيده دارند كه انتخابات به دور دوم نخواهد رفت. با توجه به كناره‌گيري قاليباف به نفع رئيسي و جهانگيري و هاشمي‌طبا به نفع حسن روحاني عملاً دوقطبي بزرگ انتخابات شكل گرفت كه اين تقسيم‌بندي احتمال انتخاب رئيس‌جمهور دوازدهم را در دور اول متحمل‌تر مي‌كند.
4- نتيجه نزديك نظرسنجي همدان‌پيام از اقبال مردم به كانديداها حاكي از وجود جمعيت مردد و بلاتكليفي در استان و كشور دارد كه تصميم‌گيري در اين‌باره را به روزهاي پاياني موكول كرده‌اند. در اين نظرسنجي 36 درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند كه هنوز تصميمي در اين‌باره نگرفته‌اند. از اين سبد قاعدتاً بخشي در سبد 2 كانديداي مطرح قرار مي‌گيرد كه تعيين‌كننده نفر پيروز انتخابات خواهد بود. اين خاصيت انتخابات در ايران بوده كه موج روزهاي آخر و رفتار غيرقابل پيش‌يبني مردم تعيين‌كننده نفر پيروز بوده و اغلب برنامه‌ريزي‌ها را بي‌حاصل كرده است!
5- در اين نظرسنجي هرچه كه در انتخابات رياست‌جمهوري نتايج گوياتر و اميدواركننده‌تري ديده شده در مورد انتخابات شوراها قابل تأمل‌تر بوده است. بيشتر جمعيت سؤال شده در اين نظرسنجي اولويت فردي يا گروهي در انتخابات شوراها نداشته و در مسيري نامعلوم قرار دارند. هرچند كه در ميان ترجيح جنسيت اعضاي شوراي شهر فقط 7 درصد شركت‌كنندگان به بانوان گرايش داشته‌اند و اين نشان از عملكرد ضعيف بانوان راه‌يافته به شورا داشته است.
6- شناخت جمعيت نظرسنجي شده از كانديداهاي پرتعداد شوراي شهر هم گوياي عدم تمركز مردم بر انتخابات شوراي شهر بوده است. 53 درصد سؤال شوندگان گفته‌اند كه شناختي از كانديداهاي شوراي شهر نداشته و با اين نتيجه ديگر شاخص‌ها هم خود به خود كنار مي‌رود. اين در حالي است كه ملموس‌ترين دستاوردها در حوزه شهري از اين انتخابات بيرون مي‌آيد و منفعت يا ضرر آن مستقيماً به چشم شهروندان مي‌آيد. چنين كم‌اهميتي نشان از ضعف آگاهي و تبيين اهميت نقش شوراهاي شهر و روستا در ميان مردم دارد كه در چند يادداشت همدان‌پيام در هفته گذشته به آن پرداخته شد.
7- در يكي از بخش‌هاي اين نظرسنجي اثبات مي‌كند كه 16 درصد جمعيت استان تأثيرگيرنده از رسانه‌اي به نام همدان‌پيام هستند. اين نتيجه نه فقط براي همدان‌پيام بلكه براي ساير رسانه‌هاي مكتوب استان نقطه‌اي اميدواركننده و دلگرم كننده بوده و گوياي آن است كه در عصر غوغاگري شبكه‌هاي اجتماعي هنوز رسانه‌ها آنهم در بعد محلي تا چه حد در گرايشات مردم و آگاهي آنها نقش‌آفرينند و احياناً برخي از اين بي‌خبرند.
وقتي رسانه‌اي به تنهايي 16 درصد جمعيت استان يعني جمعيتي 147 هزار نفري را تحت تأثير خود دارد به معناي اعتمادي حتي بيش از سبد رأي نماينده اول استان در مجلس هستند. اين فضايي جز پيشرفت رسانه‌ها در استان و افزايش اعتماد عمومي به رسانه به عنوان منبع تغذيه اطلاعات و محتوا براي مردم ندارد و لازم است كه دستگاه‌هاي تصميم‌گير و گروه‌هاي ذي‌نفوذ در استان ديدگاه خود را نسبت به رسانه‌هاي محلي تأثيرگذار ارتقا دهند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com