امسال قطعی آب نخواهیم داشت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  59552 تاریخ انتشار:  1394-03-19 - 05:45 تعداد بازدید:  661
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وعده مدیریت آب استان
امسال قطعی آب نخواهیم داشت

اخبار

آفتاب داغ خردادماه در نزدیکترین نقطه خود به زمین قرار دارد و این یعنی تابستان گرم همدان در راه است.
آمدن تابستان در گذشته اگر به معنای تن به آب زدن و استفاده از منابع زیرزمینی بود امروز دیگر خبری از آن نیست و چشمه‌های کم‌آب و روخانه‌های کم‌عمق حکایت از اوضاع خطیر منابع آبی دارد. سد اکباتان هم حالا تابلوی وضعیت آب استان شده تا پیگير میزان ذخیره آب آن باشند. رشد بی‌رویه استفاده از منابع زیرزمینی و تحولات اقلیمی، همدان را که روزی به برف‌های سنگین زمستانش شناخته می‌شد امروز به یکی از استان‌های کم‌آب کشور تبديل کرده است.
در این میان رویداد خشکسالی‌های سالیان گذشته هم مزید بر علت شده تا زمین همدان تشنه‌تر شود. اما مسئولان در این میان هرچند در مدیریت منابع آبی تلاش كرده‌اند اما همچنان روی تأکیدشان جانب بهینه‌سازی مصرف از سوی مردم است که همان معنی صرفه‌جویی را می‌دهد. برنامه‌ای که با آغاز تحلیل منابع آبی در کشور همواره یکی از تأکیدات بوده اما آنچنان که باید در این راستا فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی نشده است.
این روزها نیز در آستانه فصل گرم سال مسئولان اجرایی و متصدی امور آب استان با در پیش گرفتن ادبیات توصیه‌ای سعی در کنترل مصرف و صرفه‌جویی دارند. 2 هفته پیش بود که  فرماندار همدان در حاشیه بازدید از نقاط حاشیه‌نشین شهر از جیره‌بندی آب در تابستان خبر داد هرچند که بعداً حسینی بیدار، مدیر کل آب و فاضلاب استان گفت که منظور فرماندار قطعیت جیره‌بندی نبوده و یک نوع هشدار بوده است.
علی تعالی هم در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت که این گفته او در پاسخ به درخواست‌های مردم برای انتقال آب به مناطق خارج از محدوده بوده است.
وي افزود:‌ به این عده گفتم که اگر قرار بر تخصیص آب به این مناطق باشد با توجه به حجم آب شهر مجبور به جیره‌بندی در تابستان خواهیم شد.
تعالي نیز تنها راهکار صرفه‌جویی در مصرف آب را فرهنگ‌سازی بيان كرد؛ امری که سال‌هاست از سوی مسئولان بر آن تأکید می‌شود اما اطلاع‌رسانی به‌موقع و مؤثری در این خصوص انجام نمی‌گیرد.
وي ادامه داد كه این روش حتی از اعمال شیوه‌های تنبیهی هم مؤثرتر است و اگر مردم با مسئولان در مصرف آب همکاری کنند امسال هیچ مشکلی در بخش آب نخواهیم داشت.
مدیر آب منطقه‌ای استان هم با بیان اینکه سد اکباتان این روزها دیگر هیچ ورودی ندارد، گفت: حجم آب این سد تا دیروز 5/17 میلیون لیتر مکعب بوده است. این در حالی است که یک هفته پیش از آن هادی حسینی‌بیدار میزان آب سد اکباتان را 5/18 میلیون لیتر اعلام کرده بود. هرچند مرتضی عزالدین مرجع اعلام دقیق آب سد را آب منطقه‌ای دانسته و گفته که آمار آب و فاضلاب در این‌باره دقیق نیست.
*شرایط آبی استان بحرانی نیست
مدیر کل آب منطقه‌ای استان با بيان اینکه امسال با توجه به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، منابع آبی را بهتر می‌شود مدیریت کرد، گفت: شرایط آبی استان بحرانی نیست اما تنش آبی وجود دارد.
وی با متمایز دانستن بحث بحران و تنش اظهار كرد: تنش آبی از این جهت وجود دارد که میزان استفاده از منابع آبی و زیرزمینی ما به نسبت سرانه ما بالای40 درصد قرار می‌گیرد به 50 تا 60 درصد برسد. از این‌رو ما امسال بحران آبی نداریم.
به گفته عزالدین در حال حاضر میزان بیشتر مصرف آب اکباتان به کشاورزی اختصاص دارد که با پایان فصل آبیاری در تیرماه و مردادماه دیگر افت آب سد کمتر خواهد شد.
وی اعلام كرد که امسال همدان قطعی آب نخواهد داشت. هرچند که عزالدین مجدداً بر مصرف بهینه آب از سوی شهروندان تأکید داشته و البته به کشاورزان هم این توصیه را دارد.
از عزالدین پرسیدیم که وقتی تأکید بر فرهنگ‌سازی در مصرف آب می‌شود اطلاع مناسب و مؤثری به استان داده نمي‌شود.
وی در پاسخ با تأيید این گفته اظهار كرد: این نقیصه در روابط عمومی‌ها وجود دارد که اطلاع‌رسانی مناسبی نمی‌کنند. اطلاع‌رسانی و آگهی از الگوهای مصرف در نُرم جهانی از انتظارات مردم است و ما در هفته نخست تیرماه که هفته صرفه‌جویی مصرف آب است به این امر بیشتر خواهیم پرداخت.  
هرچند که عزالدین در این مورد که مدیران برنامه‌ریز در حوزه آب استان چه تدابیر دیگری برای کاهش مصرف می‌توانند انجام بدهند توضیحی نداد.
اما مدیرکل آب و فاضلاب استان در گفت‌وگو با ما می‌گوید که تنش آبی فقط به همدان مختص نمی‌شود و 18 استان کشور درگیر آن هستند.
هادی حسینی‌بیدار از پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های مدیران آبی استان برای مصرف آب استان سخن گفت و اضافه کرد: ما هم برای مدیریت مصرف و هم برای مدیریت فشار برنامه داریم. در بخش مدیریت فشار روی نشتی‌ها و پرتی آب کار می‌کنیم؛ ضمن اینکه به ادارات هم گوشزد کرده‌ایم که در بر مصرف آب مدیریت داشته باشند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر هم با وجود کمبود اعتبارات به برنامه‌های تعهدی خود ادامه می‌دهیم و در این راستا 30 دستگاه شیر کنترل‌گر فشار هم خریداری شده است.
حسینی‌بیدار ضمن تأکید مجدد بر وجود تنش آبی در استان گفت که مدیریت آب استان بر روی 2 محور قرار دارد که ابتدا واقعی‌سازی قیمت آب است و دوم هم کاهش فشار در شبکه و مدیریت نشت همچنین بروزرسانی رسیدگی به حوادث و اتفاقات در شبکه آبرسانی است.
وی گفت: هم‌اکنون قیمت واقعی هر متر‌مکعب آب 10هزار ریال است که با 7 هزار ریال یارانه به مردم لیتری 3 هزار ریال عرضه می‌شود. اگر این قیمت واقعی شود خودبه‌خود مدیریت عرضه و تقاضا رخ خواهد داد و شاهد مصرف بهینه خواهیم بود.
حسینی‌بیدار هم به مانند دیگر مسئولان متصدی امور آب استان بر فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف آب استان تأکید می‌کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
محمودیl - 1394-03-19
اولا نحوه خبر باعث مصرف بی رویه اب میشود دوم اینکه بیشترین مصرف اب که نود پنج درصد میباشد را بخش کشاورزی دارد ولی تا جایی که من میدانم بخش کشاورزی هیچ برنامه ای برای کنترل مصرف اب ندارد و اگر همتی هم هست تو سط وزارت نیرو انجام میپذیرد
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com