شهناز کرمی-خبرنگار همدانپیام: مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران وابسته به سازمان ملی استاندارد ایران موفق به کسب عضویت کامل خود در اتحادیه تأیید صلاحیت آسیا اقیانوسیه (APAC) شد.
مدیر کل استاندارد استان همدان هم بابیان این خبر گفت: این اتفاق مهم با کسب 97 درصد رأی مثبت (از مجموع ۶۱ رأی با ۵۴ رأی مثبت و ۵ رأی ممتنع) موفق به تمدید و افزایش عضویت کامل خود در این اتحادیه شد .
امیرمسعود مجیدی در ادامه افزود: در پی کسب این عنوان، از این پس نتایج آزمون، بازرسی و گواهیهای صادره توسط نهادهای ارزیابی انطباق تحت اعتبار مرکز ملی تأیید صلاحیت استاندارد ایران اعتبار بینالمللی پیدا میکنند و مورد پذیرش جامعه جهانی هستند.
مجیدی تأکید کرد: نظام تأیید صلاحیت ایران این افتخار را پس از 26 سال تلاش در شرایط سخت و تحریمی کنونی بهدست آورده که باعث میشود با توجه به شعار سال زمینه ساز جهش تولید برای اقتصاد کشورمان باشد.
وی افزود: ورود به بازارهای جهانی و تجارت با دنیا بخش قابل ملاحظهای از تولید ناخالص کشورها را به خود اختصاص میدهد که در این مورد کیفیت کالا و توجه به الزامات استاندارد بسیار تعیینکننده و حیاتی است.
مجیدی در ادامه گفت: فلسفه شکلگیری نهادهای اعتباربخشی و تأیید صلاحیت در دنیا پذیرش محصولات و خدمات را در سراسر مرزهای ملی و بینالمللی مورد نظر قرار داده و حذف موانع فنی از جمله حذف آزمون و بازرسی مجدد یک محصول و یا یک خدمت را در دستور کار خود دارد و ورود به بازارهای جهانی را برای تجار تسهیل و همچنین کاهش هزینه و زمان را برای صادرات به همراه خواهد داشت .
مجیدی در ادامه افزود: این تأیید صلاحیت و عضویت در 8 دامنه بعد از 26 سال انجام شده و از این به بعد تمامی آزمایشگاه و نهادهای بازرسی مورد تأیید مرکز میتوانند با صدور نتایج ارزیابی که صادر میکند برای 110 کشور این نتایج مورد قبول و مورد پذیرش قرار میگیرند و از این به بعد تجار و صادرکنندههای ایرانی جهت اثبات تطبیق کالای خود با الزامات کشور مقصد میتوانند از خدمات مستقر در ایران استفاده کنند و نقش تعیینکنندهای در اقتصاد و گشایش در ورود به بازارهای جهانی برای کشور عزیزمان ایفا نمایند.
این مقام مسئول در ادامه گفت: از جمله مزایای این رویداد در بحث ملی و بینالمللی برای دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه و ارتقا توافقات تجاری بین کشورها و همچنین در بحث تجارتهای ملی دوجانبه و چندجانبه کشورها و به رسمیت شناختن نهادهای بازرسی و آزمایشگاههای مورد تأیید سازمان ملی استاندارد و مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران میتواند به بخش خصوصی کشور کمک شایانی نمایند .
وی در پایان افزود: از جمله برکات ارزشمند این تحول فنی و اقتصادی برای تجار پذیرش محصولات و خدمات آنها در کشورهای مختلف و همچنین صرفهجویی قابل ملاحظه در تضمین کیفیت و همینطور متحمل نشدن هزینههای آزمون و بازرسی مجدد یا برگشت محصول به دلیل نتایج آزمونهای متفاوت است.