هنوز در برابر واگذاری پروژه‎ها مقاومت می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71090 تاریخ انتشار:  1395-02-30 - 05:45 تعداد بازدید:  193
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هنوز در برابر واگذاری پروژه‎ها مقاومت می‌شود

اخبار

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان هنوز از مقاومت دستگاه‌های استان در برابر واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی گلایه دارد.
شهرام طهماسبی در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان همدان گفته: دستگاه‎های اجرایی نسبت به پروژه‎های عمرانی چسبندگی زیادی دارند و در برابر واگذاری‌ پروژه‌ها به بخش خصوصی مقاومت می‌کنند.
او تصریح کرده که دستگاه‌ها فکر می‌کنند که این پروژه‌ها به آنها قدرت می‌دهد در حالی که ازدیاد پروژه‌ها بویژه به صورت نیمه‌تمام دستگاه را فرسوده و زمین‌گیر می‌کند.
به گفته طهماسبی 90 درصد حوزه‌های کاری دستگاه‌ها قابل واگذاری به بخش خصوصی است و این اقدام بار هزینه‌ها را از دوش دولت کم می‌کند.
وی افزود: هر به میزان که پروژه‌های عمرانی را از گردن دولت خارج کنیم و به بخش خصوصی واگذار کنیم امکان مدیریت بیشتر می‌شود و در واگذاری‌ها نباید مشکلات به بخش خصوصی تحمیل شود بلکه باید بهره‌برداری از پروژه با بخش خصوصی محول شود.
او از نگاه مدیران دستگاه‌های اجرایی به توسعه انتقاد کرده و افزوده: نگاه مدیران و رؤسای سازمان‌ها نسبت به توسعه نگاه سخت‌افزاری دارند و منتظر تخصیص اعتبار برای انجام کار هستند.
وی با بیان اینکه با نگاه نرم‌افزاری مدیران کمبود اعتبارات و رفع چالش‌ها تسهیل می‌شود، افزود: بحث اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه، اسناد بالادستی و سند چشم‌انداز و برنامه آمایش سرزمین استان برای تدوین برنامه‌های توسعه‌ای وجود دارند و باید با ایده‌پردازی مسیرهای جدیدی را برای فعالیت اجرایی انتخاب کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان بیان کرد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه در استان‌ها شکل گرفته است تا در تصمیم‌گیری‌ها تمرکززدایی شود و تمام چالش‌ها را شناسایی و بر اساس نگاه آمایش سرزمین در راستای رفع آنها اقدام کنیم.
وی گفت: تدوین سند برنامه ششم توسعه استان همدان از ابتدای خردادماه شروع می‌شود و جایگاه و نقش هر شهرستانی در فصل آب، منابع طبیعی و محیط زیست براساس چالش‌های اختصاصی تعیین می‌شود.
طهماسبی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه در چارچوب برنامه آمایش سرزمین استان نوشته می‌شود، عنوان کرد: در نقش آمایش سرزمین تمام نیازها احصا و اولویت‌ها نیز مشخص شده است.
وی تأکید کرد: در رابطه با اعتبارات و منابع باید تمرکز مدیران دستگاه‌های اجرایی بر منابع عمومی را برداریم چرا که اعتبارات عمرانی محرک توسعه است اما اتکا به آن خطرناک است.
*دستگاه‌ها اجازه شروع پروژه عمرانی جدید را ندارند
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان هم در این نشست گفت: مدیران دستگاه‌ها باید پرداخت مطالبات پیمانکاران و اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالا را در اولویت قرار دهند و اجازه شروع پروژه جدید را ندارند.
به گزارش تسنیم مهدی وفایی اظهار داشت: در برنامه پنجم هیچگونه اولویت‎بندی و برنامه‎ریزی برای توسعه استان همدان و استفاده از ظرفیت‌های موجود اتفاق نیافت.
وی افزود: از آنجایی در تدوین برنامه پنجم توسعه استان نیازسنجی و اولویت‌بندی مناسبی از دستگاه‌های اجرایی به عمل نیامد و بر این اساس دستیابی به اهداف امکان‌پذیر نشد اما در تدوین برنامه ششم نیازهای دستگاه‌های اجرایی بر اساس دستگاه کارشناسان خبره و مسلط استخراج و برنامه‎ریزی می‌شود.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همدان با اشاره به ضرورت تأمین اعتبار برای اجرای برنامه‌های توسعه گفت: کل اعتبار عمومی پیش‎بینی شده در برنامه ششم توسعه کشور کمتر از 15 درصد است و 5/85 درصد از منابع مورد نیاز باید از سایر اعتبارات شامل سرمایه بخش خصوصی، تسهیلات بانکی، مؤسسات اعتباری، بازار پول و سرمایه تأمین شود.
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه به اعتبارات دولتی وابسته نیست، بیان کرد: بسیاری از هزینه‌ها را باید از روی دوش دولت برداشت و اجرای برنامه‌های مهم و اثرگذار را در برنامه توسعه‌ای لحاظ کرد.
معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همدان چاق شدن بدنه دولت را یکی از آسیب‌های پیش‌رو خواند و افزود: برخی از دستگاه‌های اجرایی با ازدیاد نیروی انسانی مواجه هستند که باید کمبود نیرو دیگر سازمان‌ها را جبران کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com