1403-01-301403-02-09bool(false) استفاده از توان شورای محلات در اولویت است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 9 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77203 تاریخ انتشار:  1396-02-27 - 05:45 تعداد بازدید:  1030
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گفت و گوی کارشناسان با کاندیدای جوان شورای جورقان و کاندیدا‌های همدان
استفاده از توان شورای محلات در اولویت است

اخبار

مقدمه

 امروز روز آخری است که کاندیداهای شورای شهر می‌‌توانند درباره برنامه ها و اهداف خود صحبت و خود را به مردم معرفی کنند.
سه کاندیدا در مقابل دو کارشناس امور اقتصادی و شهری به سوالاتی پاسخ دادند که هم دغدغه مردم و هم از چالش های شهر همدان است آنها با توجه به تخصص های خود در پاسخ به سوالات توانستند برنامه ها و اهداف خود را طوری بیان کنند که در نهایت پس از انتخابشان در پارلمان محلی، مردم را وادار به مطالبه گری درباره برنامه های ارائه شده شان بکنند.
از نحوه تعیین شهردار خوب با ایجاد درآمد پایدار گرفته تا نحوه فرهنگ سازی و ایجاد نشاط یا طریقه آماده کردن مناطق غیر برخوردار، مسایلی بود که مطرح شد و این کاندیداها را متعهد کرد تا در صورت نشستن بر صندلی پارلمان محلی این برنامه ها را به اجرا در بیاورند.

معرفی کارشناسان

سید ناصرمحمودی

 کارشناس حوزه  سياسي و اقتصادي
■ كارشناس ارشد علوم سياسي
■ پژوهشگر مسائل سياسي و انتخاباتي
■ مدیر حراست توابع ( بیمه های دانا، آسیا، ایران و البرز ) استان همدان  1379
■ معاون پشتیبانی اداره کل امور مالیاتی استان همدان به مدت 4 سال 1382
■ سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی مالیاتی همدان به مدت 3 سال  1383
■ نماینده سازمان امور مالیاتی کشور در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی استان همدان  1386
■ مدرس دروس رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی در دانشگاه های همدان  1389

حامد صادقی

 كارشناس حوزه اقتصادي
■  مدرس دانشگاه
■ مدير اجرايي سازمان‌هاي مردم‌نهاد استان

معرفی کاندیداها

مهندس مهدی حجازی فخر

■ متولد 1357، همدان
■ کارشناس مهندس معماری
■ ترم آخر کارشناسی ارشد معماری
■ 18 سال حضور مداوم در جورقان
■ طراح و مجری پروژه های بزرگ جورقان
■ عضو رسمی سازمان نظام مهندسی استان به همدان، گروه معماری
■ عضو رسمی انجمن انبوه سازان استان همدان، گرید 5 معاونت راهبردی ریاست جمهوری عضو رسمی پیمانکاران استان همدان.
■ مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی آسمان کهن 1386-1396
■ جدول گذاری و احداث معابر در سطح جورقان 1388-1392
■ حضور مستمر با سرمایه گذاران و ایجاد اشتغال افراد بومی از سال 87 تا کنون در شهر جورقان

دکتر علیرضا عقیقی

■ دکترای مدیریت دولتی (گرایش رفتار سازمانی)
■ عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور  (از سال 1383)
■ سابقه اجرایی
■ معاون اداری و مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان
■ مدیر روابط عمومی هیأت جودو
تالیف و ترجمه:
■ ترجمه کتاب دولت الکترونیک «مفاهیم و کاربردها«
■ کتاب مبانی رفتار شهروندی سازمانی
■ کتاب مبانی رفتار شهروندی سازمانی
کتاب های در دست تألیف:
■  کتاب درسی تجزیه و تحلیل قانون خدمات کشوری
■ کتاب درسی اخلاق حرفه‌ای با رویکرد سیاسی
■ کتاب درسی «آموزش مهارت‌های حرفه ای»
مقالات علمی و پژوهشی:
■  80 مقاله علمی، پژوهشی و برگزاری کنفرانس و همایش‌های مختلف

دکتر امیررضا یوسفیان

■ فارغ التحصیل رشته مدیریت در مقطع کارشناسی از دانشگاه بوعلی سینا
■ دانشجوی دکترای کسب و کار
■ تجربه مدیریت شهری:
■ 32 سال مدیر شهری در 6  استان مختلف
■ شهردار همدان در 2 دوره در سال‌های 78 تا 92
■ در دوران سمت شهرداری همدان، 3 دوره متوالی شورای شهر حائز مقام اول و دریافت لوح خدمت از رئیس جمهور دولت‌های هفتم و هشتم شد.
■ دوره دوم شهرداری یوسفیان از سال 92 تا 93 بود که اعضای شورا با وی همکاری نکردند و مجبور به استعفا شد.

سوالات عمومی

- در صورت راهیابی به شورا می‌خواهید در کدام کمیسیون فعالیت کنید؟
- نفود و فشار برای اعضای شورا را تا حد تحمل می‌کنید؟ آیا اگر در تنگنا قرار بگیرید استعفا می‌دهید یا اینکه با راهکارهایی مشکلات را حل می‌کنید و می‌مانید؟
- دو ویژگی مثبت از خودتان بگویید که با آن خصوصیات، مردم شما را متمایز می‌دانند.
- چقدر برای تبلیغات خود هزینه کرده اید؟
- یک جمله به مردم بگویید؟
- برای شهر خود چه آرزویی دارید؟

سوالات محمودی

■ مهمترین چالش توسعه شهری همدان چیست و اولویت‌های شما کدام است؟
■ با توجه به تعدد اعضا در پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و به تبع آن وجود تفکرات مختلف چگونه می‌توانید برنامه خودتان را انجام دهید؟
■ آیا با تعدادی از کاندیداهای همفکر رایزنی کرده‌اید که گروه جمع کنید و در صورت راه یافتن به شورای پنجم با سرعت بتوانید شهردار مناسب برای شهر تعیین کنید؟ یا اینکه قرار است بعد از اینکه رأی آوردی و وارد پارلمان محلی شدید برای این موضوع وقت صرف کنید؟
■ آیا در برنامه تبلیغاتی خود به این موضوع قائل هستید که شورای شهر می‌تواند نگاه سیاسی را در حوزه کاری خود دخالت ندهد؟
■ وقتی به شورای شهر راه بیابید اگر گروه‌های مختلف، شهرداری مناسب را به شما معرفی کنند که گرایش سیاسی اش با گرایش سیاسی شما متفاوت باشد می‌توانید وی را بپذیرید و دیگر اعضای شورا را متقاعد به پذیرفتن او کنید؟
■ راهبردهای اساسی شورا و شهروندان باید تأمین منابع مالی پایدار باشد شما چه استراتژی برای تأمین چنین منابعی دارید؟
■ قبول دارید که در شهر همدان مردمان شادی نداریم؟ برای رفع این مشکل و آلودگی‌های صوتی و بصری شهر برنامه‌ای دارید؟
■ به نظر شما فرهنگسراها از تحت مدیریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج شوند و زیر نظر شهرداری فعالیت کنند آیا راه درستی است؟
■ به نظر می‌رسد که شهرداری در بخش حمایت از جوانان خوب عمل نکرد و شاید تنها حمایتی که از جوانان افتخارآفرین ورزشکار استان کرده به پیشباز رفتن آنها هنگام افتخارآفرینی و ورود به شهر بوده است که آن هم با هزینه دستگاه‌های دیگر انجام داده اید. با توجه به اینکه ورزش یکی از محورهای توسعه شهر است در این حوزه چه برنامه‌ای دارید؟

سوالات صادقی

■ مهمترین برنامه و اهدافی که برای شهر جورقان تا سال 1400 ترسیم کرده‌ای چیست؟ (خطاب به کاندیدای شهر جورقان)

■ در حال حاضر بسیاری معقتدند که شورای شهر به شورای شهرداری تبدیل شده دلیل این اعتقاد چیست؟ چه برنامه‌ای دارید تا از این رویکرد فاصله بگیرید؟
■ درباره اینکه مردم در داخل شورای شهر مفتوح ایفا کند چه دیدگاهی دارید؟

■ در بخشی از سخنانتان گفتید قائل به انفکاک نواحی کم برخوردار و برخوردار نیستید دیدگاهتان را در این باره بگویید. (خطاب به عقیقی)
■ در شهرهای کوچک معضلاتی مانند کمبود منابع وجود دارد اما مسئله‌ای که به شورا آسیب بیشتری می‌زند این است که مردم انتظارات خارج از وظیفه از شوراها دارند و تمام مسایل اجتماعی و مالی خود را به آنها مطرح می‌کنند آیا برنامه‌ای دارید که این موضوع آسیب کمتری به شورا بزند؟ (خطاب به کاندیدای شهر جورقان)

■  بازنگری طرح تفضیلی شهر جورقان آغاز شده، به نظرتان مهمترین مشکلاتش چیست و چه برنامه‌ای برای رفع آن دارید؟

■ با توجه به اینکه در شهرداری به تخصص‌های مختلف نیاز است و جایگاه مشورت پذیری در این دستگاه باید پررنگ باشد، نظرتان راجع به «مرکز مطالعات» آن چیست و چه برنامه‌ای برای استفاده از کارشناسان در حوزه‌های مختلف دارید؟

دکتر امیررضا یوسفیان

روش سنتی حاکمیتی را تغییر می دهم

نبود احزاب برای شورای شهر همدان چالش و گرفتاری‌هایی ایجاد کرده است. به طوری که بعد از 22 سال و در آستانه دوره پنجم انتخابات شورای شهر، نباید این موضوع جزو چالش‌ها به حساب بیاید.
من وقتی کاندید شدم با تعدادی از هم رأی و همگرایی فکری خودم اعتلاف ایجاد کردیم و دست دوستی بهم دادیم که اگر وارد شورای شهر شویم با همفکری بتوانیم شهردار مناسب را تعیین کنیم و کار نظارت را با هماهنگی انجام دهیم.
شورای شهر تهران می‌تواند سیاسی باشد اما شورای شهر کوچکتر مانند همدان باید از جنس خدمت و کارآمدی باشند. افرادی که می‌آیند سکان شهر را به دست می‌گیرند باید به وظیفه خود مسلط باشند که مهمترین وظیفه  شورای شهر انتخاب شهردار است. در آیین نامه وزارت خانه هم شرایط شهردار مشخص شده که باید به همان اساس انتخاب شود. اما اکنون مدیریت شهری دچار چالش است.
اکنون شورای شهر به شورای شهرداری تبدیل شده و مردم نقش زیادی در شهر ندارند در صورتی که برای حل آن ابتدا باید اعضای شورای شهر از قوانین مطلع شوند و سپس روش سنتی حاکمیتی را تغییر بدهیم.
به طوری که به جای اینکه مردم سراغ شهرداری بروند، با ایجاد مدلسازی و پیوست فرهنگی برای هر اقدامی باید سراغ مردم برویم. وقتی پروژه‌ای اثرگذار می‌شود که کالبد فرهنگی داشته باشد که اگر این طور نباشد و مردم آن را نپذیرند و در آن اقدام مشارکت نکنند می‌توانیم پاسخگوی نیاز آنها باشیم.
قطعاً نیاز بالای شهر با پایین شهر متفاوت است پایین شهرها را بوی رودخانه‌ها و آلاینده‌ها آزار می‌دهد اما بالای شهرهای فضای سبز و فرهنگی بیشتری نیاز دارند. در هر صورت باید مدلسازی کنیم. (مدل بالادستی وجود دارد) و قبل از اینکه حتی تغییراتی، مانند تغییرات خیابان بوعلی، به شهر بدهیم باید شهروندان را مشارکت بدهیم تا در نهایت نگویند مدیر شهر برنامه ندارد.
با توجه به اسناد دولت نگاه ویژه‌ای به بازآفرینی بافت فرسوده کشور دارد. و اگر در این رابطه هر ماه یک اتفاق در شهر می‌افتاد در حال حاضر اغتشاشات شهری مخصوصاً مشکلات بصری در شهر از بین رفته بود. یک زمانی محلات قدیمی دارای کارکرد بود مساجد، نانوایی ها، میدان‌ها و... همه کارکرد مخصوص به خود را داشتند اما با دخالت غیرمسئولانه ساختار آنها را بهم زدیم.
من در سال 78 که مدیر شهر شدم همدان  3 میلیارد و 700 میلیون تومان بودجه و 2 میلیارد و 700 میلیون تومان بدهی داشت و روزی که از همدان رفتم به زنجان، بودجه همدان 25 برابر شده بود، یعنی 80 میلیارد تومان تحویل دادم و رفتم. در شرایط کنونی با وجود رکود در پروانه‌های ساخت و اقتصاد، مدیر شهر باید برای شناخت ظرفیت‌های بالقوه تلاش کند که همدان به دنبال آن نرفته است. سال 89 مصوب شد که همدان کلان شهر شود اما فقط در حد مصوبه ماند و نتوانستند بودجه لازم را جذب کنند.
پژوهش کار موفقی برای یک کلانشهر محسوب می‌شود اما نتیجه آن باید برای مردم ملموس باشد.
در بخش ایجاد نشاط هم که یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری است و شاخصه مهم توسعه یافتگی از نظر سازمان ملل به حساب می‌آید نیاز به برنامه فرهنگی داریم نه فضای فرهنگی با میلیاردها تومان دارالقرآن، فرهنگسرای ولایت و... را ساختیم اما چقدر به آنچه می‌خواستیم دست یافتیم؟ برای اینها باید پیوست فرهنگی لحاظ شود.
من وقتی در شورای چهارم شهردار بودم اتفاقاتی افتاد که استعفا دادم و رفتم اما حضور در شورای شهر، رأی مردم است و تکلیفی است که باید ایستادگی کرد چون نباید به رأی مردم پشت پا زد.

دکتر علیرضا عقیقی

بالای شهر و پایین شهر را تفکیک نمی کنم

مشکل اصلی شورای شهر نداشتن برنامه و چشم انداز شهری است و به همین دلیل اعضای آن دچار روزمرگی شده اند. برنامه عملیاتی شهرها را وزارت کشور ابلاغ می‌کند که شهرها باید با توجه به موقعیت خود برنامه تدوین کنند که همدان چنین اقدامی را انجام نداده است تدوین این برنامه هم کار یک نفر نیست و باید بر اساس مدل‌های روز، مطالعات و تخصص‌ها، برنامه تدوین شود و شهرداری را ملزم کنیم که قدم به قدم با برنامه پیش برود.
بنابراین همدان در دو حوزه باید اصلاح شود: اصلاح فرآیندهای سازمانی، شهرداری و برخی قانونگذاری‌ها که در حیطه وظایف شورا به شمار می‌رود بخش بعدی هم مربوط به حکمرانی شهرداری است که باید اصلاح شود.
ما باید بتوانیم برنامه خوبی تدوین کنیم تا بتوانیم شهردار خوب برای انجام برنامه‌ها انتخاب کنیم که در غیر این‌صورت برنامه ها، بودجه و... به نتیجه نمی رسد و انتخاب شهردار هم برآیند نظر اعضای شورا است و به تنهایی نمی توان شهردار انتخاب کرد.
در پارلمان محلی نباید دیدگاه «سیاسی جناحی (حزبی، قومی یا قبیله ای) را به‌کار برد که اگر رویکرد سیاسی جناحی داشته باشیم وضعیت شهرداری نابسامان می‌شود و آسیب شورای شهر فعلی هم این است که دیدگاه «سیاسی جناحی» در آن حاکم است.
در دهه عدالت، توسعه و پیشرفت شرم آور است که مناطق غیر برخورداری در شهر ببینیم که حتی آسفالت درست و حسابی ندارند و مسایل فرهنگی در آنجا کمرنگ است در برخی مناطق وضعیت بهسازی خوب نیست و مردمانش درآمد بسیار کمی دارند. حرف من این است که نباید شهر را با خط کش دو قسمت کنیم و از مناطق غیر برخوردار و مناطق برخوردار تضاد زیادی ایجاد کنیم بلکه صرف نظر از منطقه، باید سرانه پارک، مساجد، مراکز فرهنگی و ورزشی و سایر امکانات را به یک میزان و متناسب با نیاز مناطق ایجاد کنیم. اما در حال حاضر در هیچ یک از این حوزه‌ها توازن رعایت نشده و فاصله زیادی بین مناطق برخوردار و کم برخوردار وجود دارد. ما در ایجاد اشتغال برای جوانان هم موفق نبودیم.
به نظر من در شهر فضاهای فرهنگی وجود دارد و اکنون باید به دنبال ایجاد «فضای کالبدی» باشیم و بودجه فرهنگی را به سمت ایجاد برنامه‌های فرهنگی و نرم افزاری ببریم. به اضافه این در بخش سرانه ورزش کم داریم که باید بخش ورزش جوانان را تقویت کنیم. در دولت نهم و دهم مقداری سرانه برای ورزش تأمین شد اما فضای آن در محل‌های مناسبی جانمایی نشد. همچنین شورای شهر باید شورای محلات را ایجاد کند و جوانان را در تصمیم گیری‌ها دخالت بدهد و از ظرفیت بانوان، دانشگاهیان، بازاریان، تحصیل کرده‌ها و سایر اقشار برای هم افزایی استفاده کند و این گسستگی بین مردم و مدیریت را از بین ببرد.
اگر وارد شورا شوم در مقابل هر مشکلی می‌ایستم و با دیگر اعضا یا به اجماع می‌رسیم یا توسط رسانه‌ها مشکلات را شفاف‌سازی می‌کنیم اما به رأی مردم احترام می‌گذارم و  کنار نمی‌کشم.

مهندس مهدی حجازی فخر

جورقان شورای متخصص می خواهد

شهر جورقان مشکلات زیرساختی دارد و با اینکه از سال 78 به شهر تبدیل شده و دارای شهرداری و شورای شهر است هنوز چهره آن تغییر خاصی نکرده هر چند که شوراها و شهردارها در حد توان شان کار کرده اند اما این شهر پتانسیل بالایی دارد و مهمترین اقداماتی که در شورا باید صورت بگیرد انتخاب شهرداری که بتواند مدیریت خوبی بر این شهر داشته باشد و درآمد پایدار ایجاد کند.
با توجه به شناختی که نسبت به شهر دارم عملاً تخصص محوری در شهر عمل شده و بیشتر تعهد محوری (قیم محوری) اداره شده است. و اگر به این شکل اداره شود همچنان کج دار و مریز پیش می رود. و اگر برنامه بلند مدت و میان مدت وجود نداشته باشد مشکلات به جایی می رسد که شهر خاصی از سکنه می شود و یا مشکلات خاصی پیدا می کند بنابراین باید تخصص محورانه اداره شود و محور توسعه شهر انسان باشد نه خودرو و صنعت.
در این شهر توانمندی خانواده ها زیاد بالا نیست بنابراین در سال شاید 10-9 نفر اقدام به دریافت پروانه ساخت کنند و همچنان فرسوده سازی انجام می دهند اصلاً  قابل قبول نیست و شهر از این طریق نمی تواند درآمدی داشته باشد پس باید منابع درآمدی شهر از طریق مختلف بررسی شود در حریم شهر جورقان چندین مجموعه بزرگ در حال ساخت است اما هیچ منفعت مالی برای آن ندارد اما اگر جورقان شهردار خوبی داشته باشد می تواند از این طریق  برای شهر درآمد بالایی داشته باشد و مشکلات جورقان را حل کند.
طراحی جورقان در زمان تبدیل آن از روستا به شهر در حد ساده و یک طراحی دانشجویی بوده و جانمایی فضاهایی مانند پارک ها و سایر مناطق برای کاربری های مختلف طوری طراحی شده اند که ارتباط با مردم برقرار نمی کند در واقع طرح تفصیلی آن طوری انجام شده که طرح هادی (که برای روستا اجرا می شود) با کمی تغییر انجام شده است. در صورتی که در طراحی باید مردم وآینده شهر مدنظر قرار بگیرد. اما چون طرح تفضیلی جورقان با امضای بالادستی ها رسیده تغییرش امکان پذیر نیست.
وقتی کاندیدایی با رأی مردم وارد شورای شهر شده یعنی نماینده بخشی از مردم است که به او رأی داده‌اند و اگر وقتی در شورای شهر به وی فشار وارد شود و استعفا بدهد همان افراد به او رأی داده اند تحت فشار قرار می دهند.
پس باید پایداری کند اما مشکلات را از طریق رسانه ها به ابزار دیگر به اطلاع مردم برساند.





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com