کنارگذر غربی، پروژه‌ای بین‌المللی است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  136119 تاریخ انتشار:  1402-10-12 - 10:19 تعداد بازدید:  1960
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کنارگذر غربی، پروژه‌ای بین‌المللی است

اخبار


پروژه کنار گذر غربی همدان، یک پروژه بین‌المللی است که می‌تواند ترانزیت غرب کشور را پوشش دهد.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب، افزود: برای تحقق این موضوع نمایندگان غرب کشور را پای کار آوردم تا طوماری را امضا و به وزیر تحویل دهیم تا در شروع و پیشرفت فیزیکی پروژه، تسریع گردد. در این رابطه، نشست‌هایی با وزیر وقت برگزار و لزوم اجرای آن را تأکید کردیم.

احمدحسین فلاحی با بیان اینکه موضوع اتصال کنارگذر غربی به آزادراه ساوه- همدان، موضوعی است که از ۲ سال قبل پیگیر آن بوده‌ایم و مسأله جدیدی نبوده و از الزامات کارآمدی بیشتر کنارگذر غربی است، افزود: در این خصوص، بحث اتصال آزاد راه ساوه- همدان به جاده کرمانشاه مدنظر است که لاین اول در 7 کیلومتر تعریف شده‌است.

وی گفت: امروز این کنارگذر نیاز به 700 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل دارد، که با نامه‌نگاری‌ها و جلساتی که با معاون اجرایی رئیس جمهوری در قبل از سفر به استان داشتم، ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن درنظر گرفته شد.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همدان به عنوان یک کلانشهر سال‌هاست معطل حل مشکل ترافیک شهری است و برای این امر هزینه‌های زیادی از پل‌سازی تا طرح‌های نیمه‌کاره تحمیل شهر شده است.

پروژه‌هایی مثل چهارراه میدان بار، پل سردار همدانی و پروژه پل فرهنگیان که کاربرد اثرگذاری برای کنترل ترافیک ندارند و فقط مسیر طولانی عبور مسافران کردستان، کرمانشاه و ایلام را مهیا کرده‌اند.

پروژه کنارگذر غربی همدان که به جد پیگیر آن بودیم از پلیس راه همدان تا به صالح آباد ۲۸ کیلومتر تعریف شده است که با سلایق برخی افراد سیاسی و توجیه غیرکارشناسی آنها تعطیل شده بود.

فلاحی با بیان اینکه سال 99 در مجلس یازدهم پروژه را مجدد پیگیر شدم افزود: احیای 12 میلیارد تومان ردیف اعتباری برای آن با 30 میلیارد تومان توازن و جمعاً 42 میلیارد تومان اعتبار کاری بود که باعث به حرکت درآمدن پروژه شد.

هرچند این پروژه‌ با مبلغ ناچیزی تمام می‌شد و هم اینک، با تقاطع ایجاد شده در مسیر به همراه تملک زمین‌های گران، هزینه‌ای مضاعف پیدا کرده است؛ اما با این حال دست از کار نکشیدیم و در سفر معاون اجرایی ریاست جمهوری جزء مصوبات ملی آوردیم تا 400 میلیارد تومان به آن تخصیص داده شود.

وی ادامه داد: این میزان اعتبار قرار شد که طی 3 سال پرداخت شود که باید تاکنون 130 میلیارد تومان داده می‌شد که پرداخت نشده است.

فلاحی با اشاره به اینکه طبق گزارش‌ها هفته‌ای 4 الی 5 نفر در این تقاطع جان خود را از دست می‌دهند افزود: هم اینکه این پروژه نیاز به 700 میلیارد اعتبار دارد که حتی اگر تمام اعتبار هم پرداخت شود، 2 سال زمان برای تکمیل می برد.

وی انجام نشدن به‌موقع این پروژه و متوقف کردن آن و همچنین صرف هزینه برای پروژه‌های با اولویت پایین، را مصداق عینی تضییع بیتالمال دانست و گفت: لازم است دادستانی همدان این پروژه‌ را که به دلیل کوتاهی برخی مسئولان، تعطیل شده و جان مردم همدان در این راه از دست رفته را مطالعه و مدیران خاطی را مواخذه کند.


چندی پیش بود که نماینده مردم همدان از تغییر پروژه کنارگذر غربی همدان به پروژه اتوبان خبر داد و گفت: کنارگذر سید جمال‌الدین اسدآبادی(غربی) بر اساس پیگیری صورت گرفته در هیأت دولت به عنوان اتوبان مصوب شد.

به گفته حمیدرضا حاجی بابایی این کنارگذر به اتوبانی به طول ۳۸ کیلومتر تا پلیس راه کرمانشاه تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه 50 درصد اعتبارات توسط بخش خصوصی و ۵۰ درصد دیگر به واسطه بخش دولتی تأمین می‌شود گفت: از همین رو منابع مالی این امر در نظر گرفته شده است.

وی افزود: اتوبان بهترین نوع مسیر جاده‌ای و مناسب برای حمل و نقل جاده‌ای است و این مهم یک مزیت برای همدان به شمار می‌رود.

کنارگذر غربی همدان که یک پروزه ملی است 13 سال پیش مصوب شد.
یکی از روش‌های معمول جداسازی ترافیک برون و درون‌شهری، احداث مسیرهایی به نام کنارگذر است.

کنارگذر غربی همدان از 22 کیلومتری شمال همدان از محور 4خطه رزن- همدان از طریق یک دستگاه تقاطع غیر همسطح جدا شده و در ادامه از حاشیه شهر‌های دستجرد، لالجین و بهار به طرف غرب ادامه یافته و پس از عبور از راه اصلی همدان- بیجار و راه آهن همدان- سنندج به‌صورت غیر همسطح به سه راهی همدان-سنندج- کرمانشاه به شکل یک تقاطع غیرهمسطح ختم می‌شود.

پروژه‌ رویاگونه‌ای که همان سال نخست آغاز عملیات اجرایی نیمه شرقی‌اش از روی کاغذ بر زمین پیاده‌نشده، مختومه و غیر قابل اجرا اعلام شد و رانندگان عبوری و شهروندان همدانی برای رهایی از مخصمه ترافیک دل به نیمه غربی‌اش بستند اما با گذشت این مدت همچنان این پروژه 28 کیلومتری به بهره‌برداری نرسیده و طی این سال‌ها هرکدام از مدیران تنها در حد پاراف کردن نامه‌های اداری مبنی بر ضرورت برای این پروژه پراهمیت ترافیکی درون و برون‌شهری همدان زحمت کشیده‌اند.

در اسفندماه سال گذشته مشخص شد این پروژه بنا به دلایل سیاسی متوقف شده که باری 580 میلیارد تومانی به بیت‌المال و مردم وارد کرده است اما حالا خبر از اتوبان شدن کنارگذر غربی همدان موضوعی است که نماینده مردم آن‌را مطرح کرده‌است.
بنا بر گفته یکی از مدیران اداره کل حمل و نقل کنار گذر آن بخش از مسیر راه است که به جای عبور از شهر، از خارج محدوده ۲۵ ساله شهر عبور می‌کند.

به گفته وی کنارگذر در حقیقت یا بزرگراه یا آزادراه‌ای است که از گذر از مناطق مسکونی شهرها یا روستا پرهیز می‌کند یا از کنار آن گذر می‌کند تا این که امکان آمدوشد و ترافیک بدون آمیزش با ترافیک شهری فراهم آید. این کار جدا از افزایش سرعت ترافیک به افزایش ایمنی نیز منجر می‌شود.

همچنین آزادراه یا اتوبان راهی است که خطوط رفت و برگشت آن از یکدیگر جداست، هیچگونه تقاطع همسطح ندارد، ورود و خروج از آن محدود است، وبا پرداخت عوارض همراه است و معمولا در خارج از شهرها احداث می‌گردد.

به گفته وی اتوبان فواید بیشتری برای استان دارد چرا که به بخش خصوصی واگذار شده و عواید حاصل از پرداخت عوارض رانندگان عبوری از سایر شهرهای کشور نیز صرف همین مسیر و توسعه آن می شود و هزینه چندانی بر دولت تحمیل نمی‌کند.

اما با این توصیف دیگر نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بر ایجاد کنارگذر تأکید دارد و ایجاد اتوبان را به صرفه نمی‌داند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com