هشدار به آتش‌سوزی تابستانی در اراضی طبیعی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71061 تاریخ انتشار:  1395-02-28 - 05:45 تعداد بازدید:  227
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نخستین نشست منطقه‌ای اطفای حریق در غرب کشور مطرح شد
هشدار به آتش‌سوزی تابستانی در اراضی طبیعی

اخبار

 نخستین نشست یکروزه منطقه‌ای اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت سازمان در غرب کشور با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان و با حضور مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌های همدان، ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، زنجان، آذربایجان غربی و مرکزی در همدان آغاز به کار کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان هدف از این نشست را ارائه گزارش تحلیلی حریق در استان‌های حساس در سال 94 توسط اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، بررسی علل موفقیت برخی استان‌ها در کنترل و کاهش آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت و در نهایت پیش‌بینی اقدامات و برنامه‌های مناسب برای کنترل و کاستن از وقوع حریق و تبعات ناشی از آن در محدوده‌های تحت مدیریت استان‌های منطقه غرب کشور است.
محمدرضا محمدی گفت: محیط زیست مسأله‌ای حیاتی و حساس است. در این میان مراتع کارکردهای متنوعی دارند با این حال مشکلاتی در عرصه‌های آب و خاک به دلیل بی‌‌توجهی به مراتع به وجود آمده که یکی از این مسائل و تهدیدها آتش‌سوزی است.
وي با بيان اينكه مسأله امروز ما جلب مشارکت جوامع برای حفاظت از محیط زیست است، بیان کرد: در استان همدان 6 منطقه حفاظت شده و 12 منطقه شکار ممنوع قرار گرفته است که 2/11 درصد مساحت استان را دربر می‌گیرد.
محمدی اصلی‌ترین مسأله استان را مدیریت پسماند دانست و بیان کرد: سال‌ها بی‌توجهی و غفلت در حوزه پسماند وضعیت کنونی را رقم زده است و مشکلاتی در این حوزه داریم با این حال در طول یک سال گذشته توانسته‌ایم وضعیت 5 نوع پسماند را در همدان به نقطه روشنی برسانیم.
محمدی با اشاره به موضوع بحران آب در استان همدان گفت: فرونشست‌هایی در استان به دلیل وجود بحران آب اتفاق افتاده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان هم بیان کرد: تمامی طرح‌های توسعه‌ای باید با توجه به پتانسیل‌های محیطی صورت گیرد و با رویکرد توسعه پایدار باشد.
محمودرضا عراقی افزود: ارتقای آگاهی‌های عمومی و مطالبه‌گری و حساس کردن مردم و سازمان‌های مردم نهاد موجب حفاظت محیط زیست به بهترین نحو ممکن می‌شود.
وی استفاده از خرد جمعی را موجب توسعه پایدار و حفظ محیط زیست دانست و گفت: فضای حاکم بر محیط زیست استان همدان بسیار مثبت بوده و با وجود پیگیری‌های مدیرکل حفاظت محیط زیست استان موضوع محیط زیست در استان پررنگ شده و توسعه پایدار در استان با حفظ محیط زیست در اولویت قرار گرفته است.
عراقی افزود: باید دقت کنیم تهدیدها به فرصت تبدیل شده و در خصوص حریق در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست، آمادگی عمومی وجود داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان هم در ادامه اين نشست گفت: منابع طبیعی و محیط زیست جدایی‌ناپذیر هستند و نمی‌توان حدودی را برای این مقوله قائل شد.
محمدرضا همتی با بیان اينكه مشکلات منابع طبیعی مشکل همه بخش‌هاست و باید با توان بیشتر و افزون‌تر نسبت به حل مسائل و مشکلات تلاش کنیم، افزود: در آستانه فصل تابستان و افزایش دما قرار داریم و ممکن است آتش‌سوزی در عرصه منابع طبیعی را به صورت جدی‌تری در استان شاهد باشیم.
وی بيان کرد: نیمی از مساحت استان را منابع طبیعی به خود اختصاص داده است که 20 درصد از این مساحت، مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع است و این موضوع وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند.
همتی در خصوص پوشش جنگلی استان همدان نیز گفت: 7 هزار هکتار جنگل دست کاشت و 4 هزار و 200 هکتار جنگل تنک در استان واقع شده است که آتش‌سوزی یک خطر بالقوه در این عرصه‌هاست.
وی فرهنگ‌سازی و ارائه آموزش‌های لازم در جوامع محلی را از راهکارهایی دانست که می‌تواند در کاهش حریق در عرصه‌های طبیعی مؤثر واقع شود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز در ادامه این نشست گفت: سال گذشته نسبت به سال 93 در 8 استان کشور رشد تعداد آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی را داشته‌ایم اما با این حال کاهش 50 درصدی حریق را شاهد بوده‌ایم که این نشانگر مدیریت مناسب اطفای حریق است.علي تیموری با بیان اینکه سال گذشته 277 مورد حریق در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست را شاهد بوده‌ایم، افزود: این در حالی است که تعداد موارد حریق در این مناطق در سال 93 به میزان 216 مورد بوده است.
وی گفت: آمادگی نیروی انسانی و جوامع محلی سبب شده است تا وسعت حریق در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست کاهش یابد. به گفته تیموری در سال 93 ، 6 هزار و 600 هکتار از مناطق تحت پوشش حفاظت محیط زیست دچار حریق شده است و هم‌افزایی مدیران، جوامع محلی و سازمان‌های مردم‌نهاد سبب کاهش 50 درصدی وسعت حریق در سال گذشته شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com