1403-02-061403-02-16bool(false) پرونده مدیریت شهری همدان روی میز اوراسیا همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

Today : Sun, May 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  63652 تاریخ انتشار:  1394-07-08 - 05:45 تعداد بازدید:  1260
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار همدان از ارجاع 4 برنامه عمده به کارشناسان اجلاس خبر داد
پرونده مدیریت شهری همدان روی میز اوراسیا

اخبار

در طرح و برنامه‌ریزی‌های کلان‌شهری دسترسی به کارشناسان زبده و استفاده از تجارب و آخرین دستاوردهای دنیا یکی از ایده‌آل‌هایی است که کمتر تحقق می‌یابد. همدان نیز در سال‌های گذشته از این قاعده مستثنا نبوده و در برنامه‌ریزی‌ها آنچنان که مدیران شهری نیز به آن اذعان دارند گاه کوتاه‌نظرانه عمل کرده که نمونه آن مشکلاتی است که این کلان‌شهر با آن دست به گریبان است. این روزها اما فرصتی مناسب و کم‌نظیر نصیب همدان شده تا مشکلات و معضلات شهری را به طور ویژه نزد متخصصان و خبرگان این حوزه ببرد. خبرگانی که فقط محدود به ایران و کشورهای نزدیک نبوده و از آسیای دور و اروپا نیز از دیروز میهمان همدان بوده‌اند.
مدیریت شهری همدان که دغدغه بازنگری طرح جامع تفضیلی و حل مشکلات ازدحام ترافیک را در شهر دارد نیز بسته‌ای روی میز اوراسیایی‌ها گذاشته که 4 محور کلان واصلی شهر در آن مطرح است. این موضوع در نشست خبری شهردار همدان مطرح شد.
سید مصطفی رسولی در این نشست که دنباله نشست‌های خبری دست‌اندرکاران اجلاس توسعه شهری اوراسیایی در همدان بود با تأکید بر ضرورت معرفی اصالت شهری و شناساندن همدان در دنیا گفت: اجلاس اوراسیا می‌تواند به ثبت جهانی همدان کمک کند چرا شاخص‌های آن را دارد اما نیاز به کار است. اکنون همدان در جهان شناخته شده نیست و خارجی‌ها که به شهر پا می‌گذارند با دیدن همدان نگاهشان به این شهر تغییر می‌کند.
شهردار همدان هدف از برپایی اجلاس اوراسیا در همدان تبادل نظرات و افکار دانست و گفت که این بررسی‌ها قطعاً به شناخت آسیب‌ها و تصمیم‌گیری‌های بهتر کمک خواهد کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که در این اجلاس راهکارهایی برای توسعه و رشد شهری و تصمیمات کارشناسی ارائه شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان هم در این نشست با اشاره به حضور اساتید خارجی در اجلاس اوراسیا گفت: برای برپایی هشتمین اجلاس در ایران نیاز به یک شهر تاریخی بود که پس از حضور میاکه دبیر اجلاس در همدان و مشاهده آثار تاریخی و شهر وی مشتاق شد که اجلاس در همدان برپا شود.
مجید یوسفی نوید افزود: هدف از میزبانی همدان از این اجلاس گرفتن پاسخ سؤالات بزرگی بود که در حوزه مدیریت شهری برایمان مطرح بوده است. چشم‌انداز برای بافت تاریخی و بازنگری طرح جامع تفضیلی که مدنظر مدیریت شهری است مهمترین مباحثی است که در این اجلاس آن را به بررسی گذاشته‌ایم.
وی به برپایی نشست‌های تخصصی در این اجلاس اشاره کرد و گفت: شهرداری در چند نشست تخصصی با این گروه‌ها چهار فصل اساسی را بررسی کرده است. بررسی چشم‌اندازها و تعریف یک بیانیه سیاست‌گذاری شهر همدان،‌ بافت تاریخی و نحوه حفاظت از ابنیه تاریخی، چگونه پیاده‌راه‌سازی خیابان‌های شش‌گانه میدان و معضلات موجود در بافت‌های حاشیه و ناکارآمد را به تحقیق و بررسی گذاشتیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان با اشاره به اینکه بافت‌های تاریخی فرسوده و حاشیه نشینی و بافت‌های ناکارآمد دو محور توسعه شهر قرار گرفته‌اند، گفت: در اجلاس اوراسیا نتایج تحقیقات ارائه خواهد شد و ما هم در جلسات تأکید داشته‌ایم که پیشنهادات کاربردی و متناسب با فضای شهر همدان باشد. وی ابراز امیدواری کرد که نشست اوراسیا بتواند برای همدان توسعه و افق پایدار را رقم بزند.
در ادامه این نشست شهردار و معاون وی پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بودند.
شهردار همدان در پاسخ سؤال خبرنگار همدان‌پیام که پرسید «آیا مشکلات ترافیکی، موضوع ایجاد بی آرتی و قطار شهری و رشد جمعیتی همدان در اجلاس اوراسیا مطرح شده و چه راهکارهایی برای آن داده شده» گفت: این مسائل در اوراسیا مطرح شده است و راهکارهای آن در اختتامیه ارائه خواهد شد و نهایتاً کتابچه خواهد شد.
رسولی در تشریح مشکلات زیربنایی در موضوع ترافیک گفت:‌ هشت سال پیش در زمانی که سامری شهردار بود معاونت حمل‌ونقل و ترافیک راه‌اندازی کردیم که بسیار دیر اقدام شد. طرح جامع حمل‌ونقل ترافیک همدان هم تازه دو سال پیش ثبت شده است در حالی که باید این طرح ده سال پیش به ثبت می‌رسید و به راهکارهایی که امروز مطرح می‌شود می‌رسیدیم و اجازه نمی‌دادیم که کریدور فاضلاب در شهر همدان اجرا بشود. اینک که آمده‌ایم مترو زیرزمینی را اجرا بکنیم که تازه فهمیده‌ایم با توجه به مباحث فاضلاب در عمق 12 متری دیگر نمی‌توانیم مترو داشته باشیم.
شهردار همدان با اشاره به اتمام کار ثبت راه‌اندازی خطوط بی آر تی در همدان هم گفت: اخیراً دو سفر به چین انجام شده با این هدف بوده که تفاهم‌نامه‌ای برای خرید اتوبوس‌های هیبریدی و خازنی منعقد کنند. با توجه به تفاهم‌نامه‌ای هم که سال گذشته با رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور داشتیم همدان به عنوان پایلوت شهر سبز اعلام شد که یکی از شاخصه‌های شهر سبز انبوه‌بری با استفاده از سوخت‌های طبیعی است. این اتوبوس‌ها در دو یا سه کریدور شهر قرار می‌گیرند.
رسولی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا در طرح تفضیلی شهری برای پیشنهادات اجلاس اوراسیا جایی دیده شده است، گفت: بحث بازنگری شهری در طرح تفضیلی شهری قطعاً تأثیرگذار است و نتایج این اجلاس نیز قطعاً در آن لحاظ خواهد شد. شهردار همدان در توضیحاتی درباره اهمیت طرح تفضیلی اظهار کرد:‌ زمانی شهرداری همدان دارای دو منطقه بود. در دوره شورای اول برای حفاظت از بافت تاریخی نیز پیش‌بینی شده بود. اما در مقطعی فکر هم نمی‌کردیم که همدان چنین ترافیکی داشته باشد. آیا با احداث پل بعثت یا پژوهش مشکل ترافیک ما حل شده است؟ صبح‌ها نزدیک 20 دقیقه روی پل سعیدیه باید منتظر بمانیم. این باید 10 سال پیش چاره‌اندیشی می‌شد. از دیدگاه مهندسی ترافیک هرچه قدر هم خیابان و پل اضافه کنید حجم ترافیک بیشتر می‌شود و هرچه هم محدوده بگذاریم چاره کار نیست. در وین 24 خط مترو وجود دارد ما باید این امکانات را از قبل فراهم می‌کردیم. وی از قطعیت پیاده‌راه‌سازی شش خیابان اصلی میدان مرکزی سخن گفت و افزود: پیاده راه با تعریفی به مانند آنچه در تهران و تبریز انجام شده در همدان هم صورت خواهد گرفت.  رسولی در پاسخ به این سؤال که طرح پیاده‌راه‌سازی آیا همان طرح قدیمی و شکست خورده است یا تغییر پیدا کرده هم گفت:‌ طرح پیاده راه باطل نشده و ما هم پیاده راه را کنار نگذاشته‌ایم.
وی افزود: بر اساس اسناد بالادستی و طرح پیراوش باید تمام خیابان‌های شش‌گانه میدان مرکزی پیاده راه شوند چراکه به غیر این چاره ای نداریم و به محض تهیه طرح در شورای ترافیک استان اجرا خواهیم کرد.
رسولی در ادامه درباره این گفته مدیرکل میراث فرهنگی که «برخی پروژه‌ها ثبت جهانی هگمتانه را تهدید می‌کند» هم گفت: پروژه ای که بخواهد ثبت ملی و جهانی رابه خطر بیندازد در شهر نداریم چرا که ساخت‌وسازها ضوابط دارد و بر اساس آن ارتفاع و فاصله بناها رعایت می‌شود.
 وی در رابطه با رد منتفی شدن قطار شهری در همدان هم گفت: این طرح در طرح تفضیلی دیده شده و موکول به طرح جامع حمل‌ونقل ترافیک تأیید بشود.
شهردار همدان در این نشست از تقلیل ارتفاع رینگ اصلی شهر سخن گفت و افزود:‌ این کار اگرچه به ضرر شهرداری است اما از آن استقبال کردیم.
 شهرداری بافت تاریخی یک طرح آرمانی است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان در پاسخ به سؤالی درباره قابلیت اجرایی شدن ایجاد شهرداری برای حفاظت از بافت‌های تاریخی در همدان گفت: مشکل کنونی ما در همدان اضافه شدن شهرداری نیست اگر می‌توانستیم رینگ مرکزی شهر را از بافت تاریخی جدا کنیم مشکلی نبود اما برای اینکه به توسعه شهری برسیم ابتدا نیازمند برنامه هستیم. در حال حاضر بافت تاریخی شهر ما مرز مشخصی ندارد. ایجاد شهرداری بافت تاریخی یک موضوع ایده‌آل و آرمان‌گرایانه است اما توسعه شهری نیاز به برنامه مقومی دارد که نقشه راه شهرداران بشود. این صرفاً یک عنوان اکادمیک دارد و نیاز به بررسی بیشتر دارد.
یوسفی نوید در پاسخ به این سؤال که «یعنی این پیشنهاد غیرکارشناسی است؟»، هم گفت: قبل از اینکه شهرداری بافت تاریخی ایجاد کنیم باید به تغییرات و اثرات آن فکر کنیم. باید از قبل سیاستی برای اداره شهر تعریف کنیم. در شرایط حاضر ایجاد این شهرداری نوعی موازی‌کاری با میراث فرهنگی به حساب می‌آید.اگر شهرداری ما مدیریت واحد شهری را به عهده داشت این کار عملی بود. معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان در ادامه گفت: اجرای طرح خوب نیاز به مجریان خوب دارد که در این زمینه شهرداری همدان در سال‌های اخیر اقدام به استخدام نیرو‌های متخصص در حوزه مختلف مدیریت شهری کرده است. وی بابیان اینکه نخستین حوزه در شهرسازی بحث اقتصادی پروژه‌ها است از تشکیل چندین کمیته تخصصی از جمله کمیته سیما و منظر، کمیته مساجد، کمیته بازنگر طرح تفصیلی در شهرداری همدان خبر داد.
مجید یوسفی‌نوید همچنین از تشکیل ستاد بازآفرینی به دبیر شهرداری و فرمانداری همدان و همکاری ۲۰ دستگاه اجرایی به ‌منظور بررسی و بازسازی بافت‌های تاریخی همدان خبر داد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com