مسئولان مانع تبدیل شدن الوند به منطقه حفاظت شده‌اند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71671 تاریخ انتشار:  1395-03-26 - 05:45 تعداد بازدید:  198
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مسئولان مانع تبدیل شدن الوند به منطقه حفاظت شده‌اند

اخبار

 معاون محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه فرایند تبدیل الوند به منطقه حفاظت شده ناامیدکننده ‌است، گفت: بخش گسترده‌ای از این منطقه برای بهره‌برداری معادن واگذار شده است و همین مسأله جلوي ارتقای وضعیت الوند را گرفته است.
عادل عربی در گفت‌وگو با ایلنا در مورد احتمال ارتقاي وضعیت کوهستان الوند به عنوان منطقه حفاظت شده، بیان کرد: موضوع پیگیری ارتقاي منطقه الوند هنوز به نتیجه نرسیده ‌است و چشم‌انداز آن نیز ناامیدکننده است.
وی در این‌باره گفت: بخش‌هایی از این منطقه به عنوان محدوده معدنی برای بهره‌برداری واگذار شده است، اما این واگذاری‌ها تاکنون تنها بر روی کاغذ رخ داده و ما در عرصه چیزی به عنوان محدوه معدن و برداشت معدنی نمی‌بینیم، البته در حاشیه منطقه معادن وجود دارند که می‌توان آنها را در خارج از مرز منطقه تحت مدیریت قرار داد، اما در وسط منطقه، معدنی نیست.
عربی افزود: اما از آنجا که بر روی کاغذ و نقشه‌ها اکثر منطقه واگذار شده یا برای آن پروانه اکتشاف صادر شده و یا در مزایده است؛ بنابراین اداره کل صنایع و معادن استان با تبدیل این منطقه به منطقه حفاظت شده موافقت نمی‌کند و تا وقتی استان موافقت نکند؛ وزارت صنعت و معدن نیز نمی‌تواند؛ در شورای عالی محیط زیست با این مسأله موافقت کند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: به تازگی در مطالعات اداره کل منابع طبیعی، تمام منطقه الوند جزو محدوده قرمز منابع طبیعی شناخته شده است. یعنی این منطقه جزو مناطق حساس زیست‌محیطی است و منابع طبیعی نمی‌تواند؛ اجازه فعالیت‌های معدنی را در این منطقه بدهد که این مسأله نور امیدی را برای ما ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه اگر واگذاری‌ها کان‌لم‌یکن شود، این امکان به وجود می‌آید که الوند را به عنوان یکی از مناطق 4گانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ثبت کنیم، افزود: البته وزارت صنعت هم دچار چالش‌های قانونی است؛ زیرا این مناطق را واگذار کرده، اما از آنجا که تاکنون در عمل برداشت و تخریبی صورت نگرفته، امیدواریم که بتوانند کاری انجام دهند.
عربی در مورد ویژگی‌های زیست‌محیطی کوهستان الوند و ضرورت ارتقاي آن بیان کرد: کوهستان الوند، نماد استان همدان است، اداره کل محیط زیست همدان در گذشته که سازوکار ارتقاي مناطق ساده‌تر بود، کوتاهی کرده که این منطقه را ثبت نکرده است. طبیعت الوند بکر و دست نخورده است و گونه‌های جانوری ارزشمندی از جمله سیاهگوش تا کل و بز و قوچ میش که جزو گونه‌های حفاظت شده هستند، در آن زندگی می‌کنند.
وی افزود: از طرفی الوند آب انبار شهر همدان است و باید حفظ شود؛ زیرا این کوهستان منبع آب آشامیدنی و باغ‌های همدان است و اگر مشکلی برای الوند، پیش بیاید؛ تمام باغات الوند خشک می‌شود. در استان همدان سطح مناطق تحت مدیریت پایین‌تر از میانگین کشوری و حدود 3 درصد است، اما اگر الوند ثبت شود به حدود 5 درصد می‌رسد و وضعیت ما از نظر حفظ مناطق زیست محیطی در استان همدان بهتر می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com