تقویم ورود عشایر به استان همدان ۱۵ اردیبهشت است، و عشایر حتی یک روز قبل از تاریخ مشخص شده برای کوچ وارد استان همدان نشوند.
مدیر امور عشایر استان همدان با بیان اینکه مراتع استان همدان هنوز آمادگی ورود عشایر را ندارد، گفت: برخوردهای سختی با عشایری که تاریخ کوچ را رعایت نکنند، انجام خواهد شد.
جعفر کاویانیدلشاد در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه با جدیت با ورود هرگونه افراد به سطح شهر و معابر ورودی در قالب عشایر و دامداران از شهرهای دیگر جلوگیری خواهد شد و با آنها برخورد قاطع انجام میشود، تصریح کرد: براساس قانون و تقویم کوچ، عشایر تا ۱۵ اردیبهشت اجازه کوچ ندارند و در صورتیکه اقدام به کوچ کنند حق باراندازی در روستاها و مناطق شهرستانهای میانبند را نخواهند داشت.
کاویانیدلشاد با بیان اینکه حضور زودهنگام عشایر به مراتع باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و در نهایت کاهش علوفه مورد نیاز دام عشایر خواهد شد، اضافه کرد: 5/9درصد از مراتع استان معادل ۹۰ هزار هکتار در اختیار عشایر قرار دارد.
مدیر امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه دام مازاد جریمه دارد، ادامه داد: تعداد دام عشایر بیش از ظرفیت پروانه چراست که به عشایر تأکید شده از ورود دام مازاد به مراتع خودداری کنند.
وی با بیان اینکه ۱۲۰۰ خانوار عشایری در استانهای لرستان و خوزستان حضور دارند که منتظر ورود به مراتع استان همدان هستند، اظهار کرد: تعدادی از عشایر که پروانه چرا ندارند، عجول هستند تا زودتر وارد مراتع شوند.
کاویانیدلشاد با تأکید بر اینکه با استان لرستان رایزنی شده تا میانبند را رعایت کند، خاطرنشان کرد: از استان لرستان درخواست داریم تا ۱۵ اردیبهشت برای خروج به عشایر فشار وارد نکند تا زمان میانبند رعایت شود.
این مقام مسئول خطاب به عشایر استان تأکید کرد: در صورت لزوم به جابهجایی از کوچ پیاده دامها از معابر اصلی و خیابانهای شهر پلدختر، دهلران و شهرهای مسیر کوچ عبور نکرده و معابر را به عنوان ایلراه انتخاب نکنید و تا حد امکان به صورت سواره از مسیر مناسب و آزادراه کوچ کنید. در صورت ورود به معابر و داخل شهر عواقب ضبط و جریمه دام بنا به تأکید مسئولان استان لرستان بر عهده عشایر بوده و برخورد خواهد شد.
مدیر امور عشایر استان همدان با بیان اینکه ۷۲ سامانه عرفی در استان برای اسکان عشایر وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۹۰ هزار هکتار از مراتع استان همدان در اختیار ۴۷۰ هزار رأس دام عشایر است.
وی از ایجاد مجتمعهای دامپروری برای دام مازاد عشایر خبر داد و بیان کرد: به دنبال ایجاد مجتمعهای دامپروری در شهرستانهای استان به منظور ساماندهی عشایر فاقد پروانه چرا هستیم چراکه اگر این اقدام انجام نشوددرگیری با عشایر دارای دام مازاد همچنان ادامه خواهد داشت.
کاویانیدلشاد با بیان اینکه مطالعات یک مجتمع دامپروری در شهرستان ملایر انجام شده است، ادامه داد: ۱۰۰ هزار رأس دام عشایر را میتوانیم در مجتمعهای دامپروری ساماندهی کنیم همچنین دو مجتمع دامپروری در شهرستان همدان و تویسرکان نیز در دست مطالعه است.