تخصیص بودجه خشکسالی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  56947 تاریخ انتشار:  1393-12-18 - 05:45 تعداد بازدید:  679
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دولت برای کم‌آبی فوق‌العاده در همدان تصویب کرد
تخصیص بودجه خشکسالی

اخبار
 رئیس‌جمهور با اختصاص یک هزار میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای آب شرب موافقت کرد.
در آخرین خبرها وزیر نیرو اعلام کرده است که رئیس‌جمهور با اختصاص یک هزار میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار اضطراری برای آب شرب موافقت کرده و تدابیر لازم آبرسانی تابستان 94 در دستور کار قرار گرفته است.
حمید چیت‌‌چیان گفته است كه با شرایط خاصی از نظر منابع آب در کشور مواجه هستیم که در این شرایط، مسئولیت و فشار بر دوش وزارت نیرو است و باید از تمام تدابیر، امکانات و ظرفیت‌ها برای مدیریت شرایط سخت کنونی استفاده کنیم تا آسیبی متوجه مردم نشود.
به گفته وزیر نیرو، در استان همدان و سایر کلانشهرهای کشور همچون کرمان، بندرعباس، تهران و اصفهان شرایط ویژه‌ای از نظر تأمین آب شرب برقرار است که نیازمند اقدام فوق‌العاده هستیم.
تیرماه امسال هم معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب‌و‌فاضلاب ایران از خطر جیره‌بندی آب در 12 کلانشهر کشور خبر داده بود که برخی از این شهرها با اولویت تهران، کرج، همدان، اهواز، مشهد و اصفهان اعلام شد و شرکت آب‌و‌فاضلاب شهری استان هم امسال استان همدان را جزو 11 استان دارای بحران تنش آبی اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب‌و‌فاضلاب استان همدان هم در آخرین گزارش‌ها در گفت‌و‌گو با ایرنا اعلام کرده است: میزان مصرف آب در روزهای پایانی سال در این استان به ازای هر شهروند در هر شبانه‌روز به 220 لیتر در ثانیه افزایش پیدا کرده است.
به گفته هادی حسینی‌بیدار، بیش از 83 درصد ظرفیت سد اکباتان خالی است و شهروندان نیز برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی و کمبود آب در ماه‌های آتی باید تمام تلاش خود را برای صرفه‌جویی بیشتر به کار بگیرند.
حال وزیر نیرو با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت ستادهای بحران خشکسالی برای تأمین آب شرب از نشست‌هایی که با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور برگزار شده خبر داده و اینکه مقرر شده است 2 میلیارد دلار اعتبار برای طرح‌های آب کشور اختصاص یابد؛ زيرا اگر در برخی طرح‌ها تأخیر بیفتد، اجرای طرح دیگر اثرگذار نخواهد بود.
چیت‌چیان گفته است: شرکت‌‌های آب و آبفا از ظرفیت ستادهای بحران خشکسالی در استان‌ها برای تأمین آب شرب و اجرای طرح‌های آبرسانی استفاده کنند. 
وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی مورد نیاز برای تأمین آب کلانشهرها در تابستان آینده از چند ماه پیش در دستور کار قرار گرفته است، افزود: در زمان حاضر برای هر کلانشهر مواجه با تنش آبی، نشست‌‌های تخصصی برگزار و تصمیم‌های اجرایی نیز اخذ شده است.
وزیر نیرو با اشاره به تشکیل ستادهای بحران خشکسالی در استان‌‌ها گفت: با درخواست وزارت نیرو از شورای‌ عالی آب، هم‌اکنون دستور تشکیل این ستادها با اولویت تأمین آب شرب در استان‌های کشور صادر شده است و باید از تمامی ظرفیت ملی در این ستادها استفاده کنیم.
چیت‌چیان تأکید کرد: تحرک و فعالیت شرکت‌‌های آب و آبفا در استان‌ها در این ستاد‌ها بسیار حایز اهمیت است تا از این ظرفیت بتوانند با همراهی استانداران و سایر ارگان‌ها برای اجرای طرح‌‌های آبرسانی استفاده کنند.
وی با اشاره به اعتبار مناسب طرح‌‌های آبرسانی روستایی در بودجه سال آینده گفت: افزون‌ بر 2 هزار میلیارد تومان از منابع مختلف برای اجرای مجتمع‌‌های آب روستایی اختصاص یافته است که امیدواریم با این رقم، شاهد تحول اساسی در بخش آب روستایی باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به موضوع کیفیت آب شرب ادامه داد: ارتقای کیفیت آب از اولویت‌های محوری ما به‌ ویژه در کلانشهرهاست و وزارت نیرو هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار اضطراری در این زمینه از رئیس‌‌جمهور درخواست کرده و این درخواست پذیرفته‌ شده است.
چیت‌چیان بيان کرد: با وجود افزایش اعتبار بخش آب در بودجه سال آینده، این اعتبار پاسخگوی نیازهای این بخش نیست و باید با روش‌های مختلف از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کنیم.
 از تالوار هم هنوز خبری نیست
نام تالوار هم که امروزه برای همدانی‌ها بیشتر از زنجانی‌ها آشناتر است. انتقال آب از سدتالوار به همدان هم که یکی از مهمترین راهکارهای حل بحران آب است، چند سال است در گیر و دار اعتبار و وعده‌هایی است که از گذشته تا حال داده می‌شود.
در آخرین واکنش‌ها به این موضوع در سفری که رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیروز به همدان داشتند نماینده مردم همدان و فامنین در حاشیه سفر از وزیر نیرو خواسته بود که وضعیت آبرسانی از تالوار به همدان را تعیین تکلیف کند.
امیر خجسته به حمید چیت‌چیان گفته بود با توجه به اینکه از سدتالوار باید 63 میلیون مترمکعب آب به همدان و زنجان انتقال یابد، اما در حال حاضر فقط 20 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است؛ این درحالی است که زنجانی‌ها ادعای مالکیت سد را دارند و امیدواریم روند کار به‌گونه‌ای نباشد که همدان پس از انجام این همه هزینه نتواند از سد تالوار آب منتقل کند.
مسئولان از افت سالانه یک متر از آب‌های زیرزمینی در استان همدان خبر می‌دهند و اینکه بحران آب در استان بسیار جدی است و برای تأمین آب همدان باید یک برنامه‌ریزی برای سال آینده انجام داد.
این سد اگر همان سال 89 به بهره‌برداری می‌رسید شاید الان برای ادامه کار چند برابر اعتبار برآورد شده اولیه هزینه نمی‌خواست.
شرایط آبی ویژه استان با رسیدن بی‌آبی به پایتخت برای مسئولان تهران‌نشین قابل درک شده است و حالا آنها به خوبی می‌دانند که بحران کم‌آبی چه نوع بحرانی است و به همین دلیل می‌خواهند با تزریق اعتبارات ویژه و ضروری، کشور را از این بحران رهایی بخشند. البته شرایط اقلیمی ایران به‌گونه‌ای است که همواره با کم‌آبی روبه‌رو خواهد بود و سنت نیاکان ما در استفاده درست از آب راهکاری است که می‌تواند کم‌آبی را تبدیل به فرصتی برای مصرف بهینه از آب کند. در کنار این، پیگیری بودجه‌هایی که اعلام می‌شود و سرعت در دریافت و هزینه‌کرد آنها از سوی استان نشان خواهد داد که مسئولان چقدر در حل مشکل کم‌آبی و بدتر نشدن وضعیت جدی هستند. در این میان نباید فراموش کرد که حضور یک وزارت نیرویی در معاونت عمرانی استانداری که با درایت استاندار انجام شده است به گذر از این شرایط کم ویژه خواهد کرد به شرط اينکه وی بتواند در تعامل با وزارت نیرو بخش و سهم بیشتری برای پروژه‌های آبی استان دریافت کند.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com