1403-02-031403-02-13bool(false) زعفران بهترین محصول جایگزین در استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

Today : Thu, May 2, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134841 تاریخ انتشار:  1402-07-25 - 12:09 تعداد بازدید:  137
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

زعفران بهترین محصول جایگزین در استان

نویسنده : فاطمه سادات باب‌الحوائجی

اخبار


 به دنبال خبری مبنی بر افزایش سطح کشت زعفران در همدان به ویژه نهاوند، با توجه به کم‌ آب‌بر بودن و نیز صرفه بالای اقتصادی این گیاه بر آن شدیم که نگاهی به لزوم کاشت این محصول داشته باشیم.

زعفران محصولی است که خواص آن برای بسیاری از مردم جهان ناشناخته است و بسیاری از کشورها امکان تولید آن را ندارد بنابراین، این مزیت برای کشور و به ویژه استان کشاورز خیز ما فراهم است تا با تولید بالا و ایجاد یک سازمان بسته‌بندی مناسب برای این محصول، بازار آن را در اقصی نقاط جهان به دست آوریم.

استان همدان در سال گذشته با سطح زیر کشت292 هکتار و تولید سالانه 1305کیلو تولید سالانه ،زعفران به ویژه در شهرستانهای از جمله ملایر و بهار برای این محصول استراتژیک حساب ویژه‌ای باز کرده و به عنوان کالایی که می‌تواند جای نفت را در اقتصادمان بگیرد حوزه کشت، تولید، صادرات نیازمند نگاه ویژه مسولان اقتصادی، تولید کنندگان می‌باشد تا با ارتقای سطح دانش بهره‌داران و تولید کنندگان این محصول و همچنین ایجاد فرصت همکاری و استفاده بهینه از تجربیات فعالان حوزه زعفران و کشاورزی در سطح ملی و تسهیل دسترسی عامه مصرف کنندگان به این غذا و داروی ارزشمند در سراسر استان باشیم.

زعفران گیاهی است که به عنوان یک ادویه معروف ایرانی و گران دارای فواید و خواص فراوان است که علاوه بر مصرف خوراکی در تولید دارو و محصولات شیمیایی کاربرد دارد.

یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و آلزلیمر است که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن این گیاه مملو از ویتامین‌های B مانند B1،B2،B6 و به علاوه ویتامین C  است که همگی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم و با عملکردی بالا بسیار مفید است گیاه زعفران نیز ماده‌ای طعم دهنده و خوش عطر است که علاوه بر خاصیت دارویی سنتی ترکیبات فعال آن اثرات محافظتی، فعالیت‌های ضدالتهابی و ساز و کارهای مولکولی اثبات شده است ازآنجا که زعفران در جهان به نام ایران شناخته و معرفی شده‌است این محصول از ایران به کشورهایی مانند چین،امارات متحده عربی ،اسپانیا و.... صادر می‌شود که البته سهم ایران از بازارهای خارجی بسیار ناچیز است لذا به نظر می‌رسد با ایجاد ارزش افزوده و فرآوری زعفران با تولید محصولات زعفرانی و بسته‌بندی مناسب می‌توان گام موثری در افزایش سهم ایران در بازار جهانی برداشت.

عواملی از جمله سخت و زمان بر بودن عملیات تولید زعفران‌، هزینه بالای تأمین آب، نهاده، پیاز، کود و سموم، هزینه‌های بالای کارگری به خصوص در زمان برداشت محصول که در فصول سرد سال است و همچنین محدود بودن میزان تولید این محصول در کنار حوادث طبیعی که ممکن است به وجود آید و... از عوامل گران بودن ذاتی این محصول است و صنعت بسته‌بندی از جمله موانع صادر این محصول می‌باشد باید رونق بگیرد و به سلیقه و خواست مشتری در بازارهای جهانی توجه ویژه گردد.

متأسفانه کشور ما در حوزه برندسازی و به تبع آن بسته‌بندی به روز نبوده و نیست و ازآنجا که بسته‌بندی خوب اگر در جایگاه و موقعیت مناسبی به مخاطب ارائه شود می‌تواند و به عنوان یک کانون فرهنگی و بنگاه رسانه‌ای پیامی را منتقل کند و بدون ارتباط کلامی برای هر نگاهی پیامی را ایجاد و مخابره کند به گونه‌ای که در ذهن و دل ماندگار شود و در نتیجه آن افراد عادی را به مشتری تبدیل کند البته شایان ذکر است هر کالایی که تولید و صادر می‌شود مانند سفیری است که فرستاده می‌شود و بسته‌بندی آن به منزله لباس، منش وهویت محصول تولیدی را معرفی می‌کند .

بنابراین در بسته‌بندی زعفران ضمن جذب تمامی گروههای سنی باید با خواسته‌ها، نیازها و علایق هر ملیتی منطبق باشد تا بتواند نفوذ کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com