ورود تیم نظارتی به ماجرای علیصدر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  74673 تاریخ انتشار:  1395-08-22 - 05:45 تعداد بازدید:  1215
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

خجسته از جلسه با دیوان محاسبات خبر داد
ورود تیم نظارتی به ماجرای علیصدر

اخبار
  به دنبال اظهارات پرسروصدای دادستان دیوان محاسبات کشور که ادعای واگذاری غار علیصدر به بخش خصوصی را مطرح کرد واکنش‌های متفاوتی از سوی مسئولان استان بروز پیدا کرد. نخستین واکنش به استاندار همدان بازمی‌گردد که در آئین تودیع و معارفه مدیرکل جدید راه و شهرسازی استان از اشتباه بودن گزارش‌هایی که به دیوان محاسبات انتقال داده شده حکایت داشت و بر این تأکید کرد که در سال‌های گذشته غار ضرر ده بوده و در 2 سال گذشته نیز سود حاصل از غار که نیکبخت آن را 5/1 تا 2 میلیارد اعلام کرد. پس از آن معاون عمرانی استاندار بود که در نشست خبری اجاره غار را رد کرد و گفت که استاندار این هفته برای بررسی موضوع با دیوان محاسبات مذاکره خواهد داشت.  
اما روز پنجشنبه در جدیدترین موضع،‌ نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس که ریاست فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس را هم بر عهده دارد از تشکیل تیم ویژه برای بررسی فساد مالی رخ داده در غار علیصدر خبرداد.
امیر خجسته در گفت‌وگو با خانه ملت، گفته که تیم ویژه نظارتی برای بررسی این موضوع و پیگیری این پرونده تشکیل شده است و فساد در هر نقطه ایران؛ همدان یا هر شهر دیگری صورت بگیرد با فاسدان برخورد جدی می‌شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نتایج بررسی‌ها سریعاً به استحضار مردم و مجلس می‌رسد، افزود: اسناد، مدارک و مستندات این پرونده در حال جمع‌آوری و بررسی است و از دستگاه‌های نظارتی و مسئولان ذی‌ربط توضیحات مورد نیاز دریافت می‌شود.
خجسته ادامه داد: از دیوان محاسبات تقاضا شده که توضیحات تکمیلی را به مجلس و فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی ارائه دهد، تا مشخص شود که این واگذاری توسط چه کسانی صورت گرفته است.
 رئيس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس با استفاده از بازوی نظارتی خویش با هر فسادی برخورد می‌کند، تصریح کرد: در مدت چند روز آینده با استفاده از تیم‌های نظارتی ابعاد پرونده شفاف‌سازی می‌شود و متناسب با آن برخورد لازم صورت می‌گیرد.
 اعلام آمادگی منابع‌طبیعی برای بازپس‌گیری زمین‌های علیصدر
از سوی دیگر مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان همدان هم در پی انتشار خبر واگذاری غار علیصدر گفت: منابع‌ طبیعی آماده است اداره زمین‌های بالای غارعلیصدر را در دست بگیرد.
محمدرضا همتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زمین‌های بالای غارعلیصدر از سال 82 در اجاره مجموعه علیصدر قرار دارد، اظهار کرد: این اراضی جزو منابع ‌طبیعی به‌ شمار می‌رود و شرکت علیصدر به عنوان مستأجر از این بخش بهره‌برداری کرده است.
وی با تأکید بر اینکه غار علیصدر میراث فرهنگی استان همدان است، ادامه داد: عرصه غار و خود غار علیصدر منابع ملی است و به نام دولت ثبت شده که دیوان محاسبات ایراداتی به واگذاری این مجموعه وارد کرده است.
 مدیران غار باید خلع شوند 
نماینده بهار و کبورداهنگ که در نخستین واکنش خود به اظهارات دادستان دیوان محاسبات کشور می‌گوید باید مدیریت 25 ساله غار به شکل کنونی پایان داده شود.
محمدعلی پورمختار که در بازدید از نمایشگاه مطبوعات در غرفه همدان‌پيام حضور یافته بود در پاسخ به سؤالی که نظر او را درباره ماجرای واگذاری غار علیصدر جویا شد، گفت:‌ من موضعم را بارها و بارها اعلام كردم و از نحوه مديريت غار از روز اول نمايندگي خود در مجلس انتقاد داشته‌ام و بارها خواسته‌ام نسبت به اصلاح اين رويه اقدام جدي شود.
وی اضافه کرد:‌ شركت سياحتي باید بر مبناي مجموعه درآمدهايي كه دارد و يا با مشاركت ديگران كنسرسيومي تشكيل دهد و غار را از اين مظلوميت نجات بدهد.
محمدعلی پورمختار تصریح کرد:‌ در شرايطي كه هيچ زيرساختي در این مجموعه نداريم، ‌بر اساس آماري كه خود مديران غار مي‌دهند، سالي يك ميليون نفر بازديدكننده دارد و مي‌بينيم كه گردشگران ساعت‌هاي طولاني منتظر بازديد مي‌شوند. خيلي‌ها از رويكرد ناراحتند و برمي‌گردند و برخي هم مي‌مانند در جاي برهوت‌مانندي بايد اسكان پيدا كنند. اينها زيبنده و قابل قبول نيست. 
نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس بخش دیگر انتقاد خود از اداره غار علیصدر را در نحوه هزینه کرد در آمدها اختصاص داد و گفت:‌ ما توقع نداريم كه درآمدهاي غار در جاي ديگري مثل تپه‌ عباس‌آباد يا جاهاي ديگر هزينه شود و به هيچ‌وجه این را نمي‌پذيريم. این هزینه باید صرف منطقه و شهرستان شود.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات دادستان دیوان محاسبات در خصوص غار علیصدر گفت:‌ توقع ما از مسئولان استان اين است كه جاهايي را كه ايراد وارد است را تكذيب كنند. بايد به جاي دفاع از وضعيت بسيار غلط در سخناني بي‌انصافي و اطلاعات غلط عنوان ‌شود.
 او با انتقاد از این که چرا در شرایط کنونی موضوع پدیده مطرح می‌شود، اظهار کرد:‌ يك آقاي بومي برای سرمایه‌گذاری در شهرستان اعلام آمادگي كرده و يكسال‌ونيم است كه دوندگي مي‌كند اما امروز و فردا مي‌كنند. این در حالی است که آقایان مدعی‌اند كه از سرمايه‌گذار استقبال مي‌كنند.
وی این عملکرد را سنگ‌اندازی و جلوگیری از سرمایه‌گذاری در غار خواند و گفت: نه خودشان کاری انجام مي‌دهند و نه اجازه مي‌دهند كه ديگري آن را انجام دهد و اين برای مردم مسأله است. پورمختار دلیل ورود دیوان محاسبات را وجود این مسأله دانست و گفت:‌ طبيعتاً دیوان موضوع را بر مبناي مقررات خود دنبال مي‌كند اما ما توقع زيادي نداريم و آن این است كه زيرساخت‌هايي را براي داخل غار ایجاد شود و از يك طرف هزينه‌كرد منابع غار را در داخل شهرستان انجام شود.
نماینده بهار و کبودراهنگ در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر بازتاب اظهارات دادستان دیوان محسابات به این موضوع روی منافع استان هم گفت:‌ من هيچ اطلاعي از آمار و ارقام درآمدي غار ندارم و اگر هم ديوان محاسبات چيزي را بيان كرده احتمالاً مبتني بر يكسري مستندات است اما از مديرعامل غار شنیده‌ام اين بوده كه در سال‌هاي اخير سالي 10 ميليارد تومان درآمد داشته است. 
وی افزود: حتي اگر نصف اين مبلغ هم هزينه باشد كه نیست،‌ لااقل سالي 5 ميليارد در اين مجموعه هزينه شود اتفاقات خوبی می افتد و حتي نيازي به وام هم ديگر نيست. 
او تأکید کرد که هيچ اطلاعاتي از پرونده مفتوحه در ديوان نديده اما به گفته او اگر ديوان يافته‌هايي دارد كه برخلاف اظهارات مسئولان غار است، بايد اطلاع‌رساني شود.
پورمختار البته این را هم گفت که بعد از اينكه خبر منتشر شد با شجاعي، دادستان ديوان محاسبات گفت‌وگوي تلفني داشته و از كم‌وكيف موضوع را سؤال كرده كه شجاعی هم توضيحات اجمالي داده و به او گفته كه اين پرونده باز است و همه مديران را خواهد خواست كه پاسخ بدهند.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مورد پیش‌بینی خود از نتیجه پرونده مطرح شده در دیوان هم گفت:‌ بخشي به خود پرونده بازمي‌گردد كه رسيدگي و تعيين‌تكليف خواهد شد گرچه بر بناي صحبت‌‌هاي دادستان ديوان احقاق حقوق بيت‌المال و درآمدهاي دولت است.
 پورمختار ادامه داد:‌ اين سمت قضيه براي ما اهميت دارد كه ديگر مديريت غار پس از 25سال به اين شكل كافي است. من دنبال اين هستم كه اگر سرمايه‌گذاري اتفاق نيفتد غار حتماً از دست شركت سياحتي گرفته شود و اينها خلع شوند و در اختيار سازمان ميراث فرهنگي قرار بگيرد؛ چون اموال دولت و بيت‌المال و انفال محسوب مي‌شود و آنوقت خود سازمان مي‌آيد در آن برنامه‌ريزي مي‌كند.
نماینده بهار و کبودراهنگ در مورد این بخش از گفته‌های معاون عمرانی که گفته بود اهل باج دادن نیست هم گفت:‌ آقایان شفاف باشند به اعتقاد من اسناد مالي غار شفاف نيست. الان ايشان «عراقی» هم شفاف بگويد كه چه كسي باج مي‌خواهد و روشن اعلام كند. يا آقاي دادستان از ايشان باج خواسته كه آمده موضوع را رسانه‌اي كرده و يا بنده بايد باج‌خواهي كرده باشم. اين را به صراحت بگويد و اعلام كند تا تكليف روشن شود.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com